Fotbal international

FIFA și OMS, campanie împotriva răspândirii coronavirusului. Lionel Messi, Alisson Becker sau Samuel Eto’o, implicați. VIDEO

24.03.2020 | 14:15
FIFA si OMS campanie impotriva raspandirii coronavirusului Lionel Messi Alisson Becker sau Samuel Etoo implicati VIDEO
ADVERTISEMENT

FIFA și Organizația Mondială a Sănătății au lansat o campanie comună prin intermediul căreia foste sau actuale nume importante din sport transmit mesaje prin care îndeamnă urmăritorii să respecte recomandările autorităților pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

FIFA și OSM, campanie împotriva coronavirusului

Pandemia de coronavirus a anulat aproape în întregime sportul mondial, iar cei mai mulți dintre sportivi se află acasă, în izolare.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, în care sportul a trecut pe plan secund, nume precum Lionel Messi, Alisson Becker, Samuel Eto’o sau Gary Lineker s-au alăturat campaniei lansate de FIFA și Organizația Mondială a Sănătății, care are ca scop propagarea măsurilor de siguranță împotriva coronavirusului.

Pentru prima dată în istorie, noi, întreaga lume, ne aflăm în aceeași echipă, iar adversarul nostru este un virus. Avem nevoie de discplină, determinare și muncă în echipă pentru a învinge coronavirusul. Lumea fotbalului este unită și, împreună, vom câștiga”, transmite FIFA.

ADVERTISEMENT

Gary Lineker, fost atacant englez, care a jucat la Leicester, Tottenham sau Barcelona, prezintă cele cinci elemente esențiale în lupta împotriva coronavirusului: „Mâini, cot, față, distanță și sentimente”.

Începem cu mâinile. Vă rog, spălați-vă mâinile cât mai des posibil cu apă și săpun sau soluții dezinfectante pe bază de alcool”, transmite Alisson Becker, portarul lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Carly Lloid, jucătoare americană de fotbal, continuă: „Cu cotul îndoit vă rog să vă acoperiți gura și nasul când strănutați”.

Evitați să vă atingeți ochii, nasul și gura, pentru a evita infectarea cu coronavirus”, a fost mesajul lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Faceți un pas înapoi, stați la cel puțin un metru distanță. Dacă vă simțiți rău, stați acasă. Vă rog, respectați toate recomandările oferite de autoritățile sanitare”, au transmis Huan Duan, jucătoare de fotbal din China, și Samuel Eto’o.

ADVERTISEMENT