Fotbal international

FIFA şi UEFA au fixat noile reguli privind convocările la echipele naţionale. În ce situaţii pot să nu fie chemaţi jucătorii

25.08.2020 | 14:56
FIFA si UEFA au fixat noile reguli privind convocarile la echipele nationale In ce situatii pot sa nu fie chemati jucatorii
ADVERTISEMENT

FIFA şi UEFA au ajuns la un numitor comun în a stabili regulile pe care vor trebui să le respecte de acum înainte federaţiile naţionale în privinţa convocării jucătorilor la lot. Sunt reguli clare, care pun la punct toate cazurile în care fotbaliştii pot să nu se prezinte la convocări.

Evident, aceste noi reguli au la bază izbucnirea pandemiei de coronavirus, fenomenul care a dat peste cap viaţa întregii planete şi implicit a celor care au ca activitate sportul. Pentru aceştia a fost fixat un set de reguli care trebuie atent urmate de către federaţiile naţionale.

ADVERTISEMENT

Iată care sunt situaţiile în care jucătorii pot să nu se prezinte la convocări fără a exista prezumţia de luare de măsuri împotriva lor, situaţii eminamente datorate pandemiei:

Ce reguli trebuie respectate

Dacă se impune o perioadă obligatorie de autoizolare, de cel puțin cinci zile, la sosirea la locul unde se reunește respectiva echipă națională sau unde va juca.

ADVERTISEMENT

Dacă există restricții de deplasare la intrarea sau la ieșirea din locurile menționate anterior.

Norme medicale pentru perioada lunii septembrie

Jucătorilor nu li se acordă din partea autorităților excepția de la protocoalele sanitare amintite.

ADVERTISEMENT

Toți participanții au obligația ca pe toată durata pauzelor pentru meciurile internaționale să respecte normele medicale și de securitate stabilite de organizatori. „Amendamentele temporare aduse regulilor din statutul și transferurile jucătorilor se vor aplica între 31.08 și 09.09”.

România are două meciuri în această perioadă

Naţionala României va avea două meciuri din cadrul celei de-a doua ediţii a Ligii Naţiunilor programate în perioada prevăzută în protocoalele sanitare: pe 4 septembrie, acasă, cu Irlanda de Nord şi pe 7 septembrie, în deplasare cu Austria.

ADVERTISEMENT

Noile reguli pot provoca serioase probleme selecţionerilor, cel puţin pentru partidele din perioada amintită, în sensul în care pot apărea situaţii în care jucătorii nu se pot prezenta la convocare, independent de voinţa lor. În aceste situaţii federaţiile sunt obligate să ia rapid măsuri şi să procedeze la înlocuirea acestor jucători.

 

ADVERTISEMENT
Tags: