FIFA şi UEFA taie în carne vie! Exclude echipe din Anglia şi Grecia?

HAOS LA PAOK - AEK
Sorin Dumitrescu   
in Stiri sportive
12/03/2018, 12:00
FIFA şi UEFA taie în carne vie! Exclude echipe din Anglia şi Grecia?

Violenţa a luat din nou razna pe stadioanele de fotbal. Au fost mai întîi incidentele de stradă de la Bilbao, la returul confruntării dintre Athletic şi Spartak Moscova din 16-imile de finală ale Europa League. A urmat spectacolul de forţă desfăşurat la Paris de către ultraşii lui PSG înainte de returul cu Real Madrid din optimile Champions League, continuat şi pe stadion, în timpul meciului.

Weekendul recent încheiat a explodat pur şi simplu la capitolul violenţă. Suporterii lui West Ham au creat haos după eşecul cu Burnley şi dacă i-ar fi prins pe patronii clubului cu siguranţă s-ar fi lăsat cu ceva grav. Cei de la Lille şi-au ieşit şi ei din minţi după remiza cu Montpellier, echipa fiind penultima în clasament. Iar la partida PAOK – AEK patronul gazdelor, Ivan Savidis, a intrat pe teren înarmat cu un pistol, ameninţându-l pe arbitru: “Eşti mort!”.

Ca urmare a acestei escaladări foarte periculoase a violenţei pe stadioane, preşedintele FIFA, Gianni Infantino l-a somat pe omologul său de la UEFA, slovenul Aleksandr Ceferin, să treacă la măsuri dure faţă de cluburile ale căror suporteri au provocat aceste scandaluri. Sancţiunile trebuie să fie exemplare, pentru că peste 90 de zile va debuta în Rusia turneul final al CM:

Se recomandă să se meargă până la excluderea echipelor cu suporteri violenţi din cupele europene şi se cere UEFA să solicite federaţiilor naţionale să prezinte urgent rapoarte’ detaliate asupra incidentelor cât şi decizile luate împotriva celor vinovaţi.

Ştirea MOMENTULUI

Topul în care Gigi Becali o surclasează pe Simona Halep! Românii l-au votat pe patronul FCSB!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×