Fotbal international

FIFA The Best 2018. Luka Modric, fotbalistul anului. Lista completă a câștigătorilor

25.09.2018 | 00:05
FIFA The Best 2018 Luka Modric fotbalistul anului Lista completa a castigatorilor

Gala premiilor FIFA The Best 2018 s-a încheiat cu desemnarea croatului Luka Modric drept cel mai bun fotbalist din lume în 2018. Au mai obținut premii importante Didier Deschamps, Marta și Thibaut Courtois.

Nici Salah n-a plecat acasă cu mâna goală. Organizatorii i-au oferit premiul pentru cel mai frumos gol al anului, mai degrabă în semn de consolare pentru ratarea premiului cel mare. Fanii au reacționat imediat pe Twitter, considerând că în niciun caz Salah nu trebuie să primească această distincție.

„În primul rând vreau să-i felicit pe Mohamed și pe Cristiano pentru sezonul grozav pe care l-au avut. Nu e trofeul meu, e trofeul tuturor colegilor de la Real Madrid, tuturor colegilor din echipa națională a Croației. Le mulțumesc și fanilor din întreaga lume, care mă susțin necondiționat. Vreau să-l menționez și pe Zvonimir Boban, idolul meu din fotbal, marea mea inspirație, căpitanul echipei naționale din anul 1998, care ne-a dat speranțe că putem reuși ceva măreț în Rusia. Ne-a permis să visăm” – a spus Luka Modric.

Câștigătorii galei FIFA The Best 2018

Cel mai bun jucător:

  • Luka Modric (Real Madrid și Croația)

Cea mai bună jucătoare:

  • Marta (Orlando Pride și Brazilia)

Cel mai bun antrenor din fotbalul masculin:

  • Didier Deschamps (Franța)

Cel mai bun antrenor din fotbalul feminin:

  • Reynald Pedros (Lyon)

Trofeul Puskas:

  • Mohamed Salah (Liverpool vs Everton)

Cel mai bun portar:

  • Thibaut Courtois (Belgia și Real Madrid)

Premiul fanilor:

  • Fanii reprezentativei statului Peru

FIFA/FIFPro World11:

De Gea; Alves, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Kanté, Hazard; Messi, Mbappé, Cristiano


UPDATE 22:50 Marta a fost desemnată cea mai bună jucătoare a anului în fotbalul feminin


UPDATE 22:08 Reynald Pedros (Lyon) a fost desemnat antrenorul anului în fotbalul feminin


UPDATE 22:04 Tihbaut Courtois a fost desemnat portarul anului: „Le mulțumesc colegilor de la Chelsea și de la Real Madrid, dar și celor de la echipa naționalei. Le mulțumesc și membrilor familiei, care sunt mereu alături de mine, și la bine, și la rău”


UPDATE 21:58 Didier Deschamps a fost desemnat antrenorul anului. Francezul a câștigat în vară Cupa Mondială cu naționala Franței după 20 de ani de așteptare: „Vreau să-i felicit pe Zizou și pe Zlatko, care meritau la rândul lor să câștige acest premiu. Rolul unui selecționer e important, dar vreau să le mulțumesc tuturor jucătorilor care m-au ajutat să ajung aici în această seară”


UPDATE 21:54 Mohamed Salah a primit premiul pentru cel mai frumos gol al anului


UPDATE 21:34 Modric a venit însoțit de familie la gală și a dezvăluit că nu a vorbit cu fostul său coleg Cristiano Ronaldo înainte de eveniment: „Nu am vorbit cu Cristiano de această dată. El ia aceste lucruri foarte în serios”


UPDATE 21:08 Și-a făcut apariția la gală și Mohamed Salah, unul dintre cei trei candidați la titlul de fotbalistul anului

Mohamed Salah
Mohamed Salah

UPDATE 20:48 Eden Hazard nu s-a ferit să dezvăluie că l-a votat pe Modric: „L-am votat pe Modric, dar Salah e prietenul meu. Sper ca el să câștige”

Eden Hazard
Eden Hazard

UPDATE 20:48 Kylian Mbappe a venit la gală și a fost întâmpinat de Sergio Ramos


UPDATE 20:43 Didier Drogba, legenda lui Chelsea: „Este uimitor să revin la Londra. În această seară vom sărbători fotbalul. Unde găsești un loc mai bun decât Londra pentru acest lucru?”

Didier Drogba
Didier Drogba

UPDATE 20:40 Prezent la această gală, Joachim Low, selecționerul Germaniei, a fost întrebat de reporteri despre parcursul dezamăgitor al nemților de la CM 2018 „Desigur că am analizat împreună ceea ce s-a întâmplat la precedentul Campionat Mondial. Sunt singur că vom fi mult mai buni în viitor”


UPDATE 19:52 Julio Baptista se regăsește pe lista personalităților care vor lua parte la această gală. Brazilianul care încasează 40 de mii de euro lunar de la CFR Cluj crede că Modric va lua cel mai important trofeu.

“A apărut acum un candidat foarte puternic, Modric, care a câştigat Liga Campionilor, precum Cristiano, dar a reuşit un mondial bun, ceea ce îi dă un avantaj important în perspectiva câştigării acestui trofeu în premieră. Pe Cristiano îl ştim deja, e un fenomen. În fiecare an câştigă premii, a marcat 14 goluri în Liga Campionilor devenind din nou golgheter, dar faptul că nu a ajuns mai departe în competiţie la Cupa Mondială nu-l face favorit la câştigarea trofeului”, a spus Julio Baptista, cel care câştigă peste 40.000 de euro pe lună la campioana României.


UPDATE 17:52 Pentru prima dată în ultimii zece ani, o gală anuală organizată de FIFA nu îi va avea prezenți la eveniment nici pe Cristiano Ronaldo, dar nici pe Lionel Messi. Dacă starul portughez a anunțat din timp că nu va lua parte la gala organizată în Londra, Messi a dezvăluit cu doar câteva ore înaintea evenimentului că va lipsi din motive personale. 

Presa internațională speculează că ambii fotbaliști absentează din pricina problemelor pe care le-au avut cu arbitrajele în acest debut de sezon. Ronaldo a fost eliminat pentru prima dată în carieră în UEFA Champions League în partida cu Valencia, iar Messi a refuzat să dea mâna cu arbitrul partidei Barcelona – Girona la finalul meciului.

După Ronaldo, nici Messi nu mai vine la gală!
După Ronaldo, nici Messi nu mai vine la gală!

Cei mai buni jucători și antrenori din lume vor fi premiați în cadrul galei FIFA The Best 2018, eveniment care are loc luni seara, la Londra. Gala nu va fi transmisă de niciun post de televiziune, singurul mod de a vedea live premierea fiind pe platforma digitală fifa.com sau de la fața locului, pe bază de invitație. Fanatik.ro vă va ține la curent cu ultimele noutăți de la gala FIFA The Best 2018.

Cel mai important moment al serii va fi decernarea premiului pentru cel mai bun jucător din lume, echivalentul prestigiosului Balon de Aur oferit de FIFA. Trofeul este din argint și seamănă foarte mult cu cel oferit pentru câștigarea Campionatului Mondial, fiind gravat cu inscripția “The Best”. Cristiano Ronaldo, Luka Modric și Mohamed Salah se luptă în acest an pentru câștigarea trofeului de cel mai bun jucător.

FIFA oferă 9 premii la gala The Best 2018

În cadrul galei FIFA The Best se acordă 9 premii: cel mai bun jucător, cea mai bună jucătoare, cel mai bun antrenor din fotbalul masculin, cel mai bun antrenor din fotbalul feminin, cel mai bun portar, trofeul Puskas pentru cel mai frumos gol al anului, premiul pentru fair-play, premiul fanilor și FIFA/FIFPro World11 (cel mai bun prim 11). Lionel Messi este marele absent de pe lista nominalizaților pentru titlul de cel mai bun jucător, în ciuda faptului că a câștigat Gheata de Aur.

FIFA The Best 2018. Toate nominalizăriile și câștigătorii
FIFA The Best 2018