Fotbal international

FIFA vine cu un plan pentru salvarea fotbalului mondial! Apelează la rezervele financiare de 2,5 miliarde de euro

31.03.2020 | 20:25
FIFA vine cu un plan pentru salvarea fotbalului mondial Apeleaza la rezervele financiare de 25 miliarde de euro
ADVERTISEMENT

FIFA este pregătită să conceapă un plan pentru salvarea fotbalului mondial, grav afectat de pandemia de coronavirus. Campioantele din întreaga lume, cu mici excepţii, au fost amânate din cauza acestei probleme, iar situaţia financiară a multor cluburi este îngrijorătoare.

Planul prin care FIFA vrea să salveze fotbalul mondial

Fotbalul mondial a intrat într-o criză profundă din cauza pandemiei de coronavirus, iar FIFA a pregătit un plan de salvare. Amânarea campionatelor şi a competiţiilor continentale au produs deja pagube financiare foarte mari, multe echipe trecând la micşorarea salariilor.

ADVERTISEMENT

Conform AS, FIFA este pregătită să apeleze la rezervele financiare, cifrate la 2,46 de miliarde de euro, pentru salvarea fotbalului european. Mai exact, forul condus de Gianni Infantino va folosi o parte din aceşti bani pentru un fond de ajutorare a cluburilor sau a federaţiilor grav afectate.

Mai mult decât atât, FIFA va suplimenta acest fond cu un avans din banii primiţi din vânzarea drepturilor TV pentru competiţiile pe care le organizează. Pentru ca planul să intre în funcţiune, Comitetul Exacutiv al forului trebuie să voteze această acţiune.

ADVERTISEMENT

“FIFA are o situaţie financiară solidă şi este misiunea noastră să facem tot posibilul să ajutăm în aceste momente dificile. Am început să lucrăm la diverse opţiuni şi vom face o evaluare asupra felului în care pandemia a afectat financiar fotbalul”, au anunţat oficialii FIFA.

Zilina este la un pas de desfiinţare din cauza pandemiei

Zilina este primul club european care este foarte aproape de desfiinţare din cauza problemelor financiare cauzate de pandemia de coronavirus. Procesul de lichidare a societăţii a început după ce jucătorii nu au acceptat micşorarea salariilor.

ADVERTISEMENT

“Am auzit luni dimineață. Fiecare jucător a primit acasă câte o scrisoare. Am primit o propunere din partea clubului, de reducere a salariilor, cu care nu am fost de acord.

Cred că se putea ajunge la o înțelegere. Nu știam că cei din conducerea clubului vor demara procesul de lichidare a societății”, a declarat Miroslav Kacer, căpitanul echipei.

ADVERTISEMENT

Decizia i-a luat pe mulţi prin surprindere, iar Jan Kovacik, președintele Asociației de Fotbal din Slovacia, a susţinut că nu se aştepta la acest scenariu. “Nu pot spune că sunt în stare de șoc, deoarece trăim o perioadă neobișnuită. Mă așteptam la orice, dar nu la asta. Încă nu am mai multe informații”.

ADVERTISEMENT
Tags: