Fotbal international

FIFA vrea să limiteze împrumuturile de jucători! Lovitură dură pentru cluburi

Autori: Ionut Neamţu, Traian Terzian | 16.09.2018 | 10:05

Președintele FIFA, Gianni Infantino, este pregătit să facă o nouă revoluție în fotbal și vrea să limiteze împrumuturile de jucători. Cotidianul britanic The Sun a dezvăluit că șeful forului mondial își dorește ca un club să nu poată împrumuta mai mult de opt jucători în timpul unui sezon.

Gianni Infantino este nemulțumit de faptul că marile cluburi cumpără jucători talentați încă din primii ani de carieră, dar îi trimit apoi sub formă de împrumut să se formeze la echipe mai mici. Această schimbare care se află în discuții la FIFA va fi o adevărată lovitură pentru formațiile din Anglia și Italia, care folosesc cel mai des această practică.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, în timpul unei conferințe de presă
Președintele FIFA, Gianni Infantino, în timpul unei conferințe de presă

FIFA vrea să limiteze împrumuturile de jucători: ”Măsura va garanta echitatea”

”Este important să se stabilească câteva reguli pentru limitarea numărului de jucători împrumutați. Cluburile mari cumpără jucători foarte tineri, le oferă contracte pe ani mulți, dar îi împrumută apoi în altă parte pentru a se dezvolta. Nu este normală o astfel de practică. Noua măsură va garanta echitatea între cluburi”, a declarat Gianni Infantino, care vrea astfel să limiteze numărul împrumuturilor de jucători și să egalizeze valorile.

Însă, această decizie se va aplica doar jucătorilor care sunt cumpărați în mod direct și nu și celor care sunt crescuți în academiile proprii. Una dintre grupările care va fi afectată de această măsură este Chelsea Londra, care în acest moment are nu mai puțin de 40 de jucători împrumutați. În Anglia, oficialii de pe Stamford Bridge sunt acuzați că au cumpărat mai mulți tineri jucători talentați, pe care i-au împrumutat, cu scopul de a evita achiziționarea lor de către grupările rivale. O altă formație care va fi afectată de această m,ăsurăp este campioana Italiei, Juventus Torino, care numai în această vară a împrumutat 26 de fotbaliști.

Șeful FIFA, Gianni Infantino, l-a lăudat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru organizarea excelentă a Campionatului Mondial din această vară: “Încă de acum câţiva ani am spus că acest Mondial va fi cel mai bun din istorie, iar astăzi pot să o spun cu convingere: este vorba de cea mai bună Cupă Mondială din toate timpurile. Rusia s-a schimbat, a devenit o adevărată ţară a fotbalului, nu doar prin organizarea Cupei Mondiale la cel mai înalt nivel, dar şi fotbalul face acum parte din ADN-ul ţării, graţie performanţelor echipei naţionale, a întregii munci depuse, a infrastructurilor, totul este magnific şi foarte eficient. Moştenirea acestei Cupe Mondiale va face ca Rusia să urce în clasamentul naţiunilor datorită fotbalului. Ceea ce a fost construit, a fost construit pentru viitor. Ceea ce s-a schimbat este percepţia faţă de Rusia. Aproape un milion de vizitatori în Rusia, la Moscova, dar şi în toate oraşele gazdă, şi-au dat seama că au ajuns într-o ţară frumoasă, primitoare, într-o ţară pregătită să arate lumii că realitate nu este aceea pe care crezi că o cunoşti. Este o ţară bogată în cultură, istorie, istorie a omenirii”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!