Sport

FIFA vrea să schimbe fotbalul din temelii. Cele cinci măsuri incredibile care ar putea fi aplicate curând

„Sportul rege” se pregătește să intre într-o nouă eră. Forul mondial analizează posibilitatea implementării unor măsuri controversate.
17.07.2021 | 18:37
FIFA vrea sa schimbe fotbalul din temelii Cele cinci masuri incredibile care ar putea fi aplicate curand
ADVERTISEMENT

Cu ocazia „Future of Football Cup”, competiție la care participă echipele de tineret ale lui AZ Alkmaar, RB Leipzig, Brugge și PSV Eindhoven, FIFA va testa un sistem prin care promite să revoluționeze fotbalul.

Mai precis, este vorba despre cinci modificări majore ce ar putea, conform Mundo Deportivo, să fie aplicate în vigoare în viitorul nu foarte îndepărtat. Printre ele, împărțirea timpului de joc în două reprize a câte 30 de minute, executarea out-urilor cu piciorul, precum și eliminarea timp de cinci minute a jucătorului care primește cartonașul galben.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că aceste reguli sunt, momentan, la stadiul de experiment, liderii forului mondial nu au putut avansa o dată certă în privința implementării lor. Totul depinde de impactul pe care îl vor avea în cadrul turneului amical.

FIFA testează cinci reguli care ar putea revoluționa fotbalul

Meciul dintre RB Leipzig și AZ Alkmaar, încheiat cu victoria categorică a olandezilor, a bifat o premieră uriașă în „sportul rege”. Asta pentru că au fost introduse toate cele cinci noi măsuri și s-a constatat, conform sursei citate, o îmbunătățire semnificativă.

ADVERTISEMENT

De exemplu, în cea de-a doua repriză, un jucător al echipei germane a văzut cartonașul galben și a trebuit, conform regulii, să părăsească terenul timp de cinci minute. Un interval de timp scurt, dar suficient pentru adversari să înscrie de două ori, de la 1-0 la 3-0.

Cele cinci schimbări propuse de FIFA:

  • Două reprize a câte 30 de minute, în loc de 45;
  • Cronometrul se oprește de fiecare dată când intervine o schimbare, o accidentare sau orice alt motiv de întrerupere a jocului. Această regulă își propune să pună punct simulărilor sau modificărilor efectuate la trecerea timpului;
  • Out-uri executate cu piciorul, la fel ca în fotbalul de sală. În plus, jucătorul poate continua faza pe cont propriu;
  • Număr nelimitat de schimbări;
  • eliminarea timp de cinci minute a jucătorului căruia i se arată cartonașul galben. În cazul „roșului”, regula rămâne, însă, neschimbată.
ADVERTISEMENT

Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu noile reguli, dar sunt în regulă. Îmi place să iau faza pe cont propriu și să driblez după un out.

Toate aceste schimbări cred că fac jocul mult mai interesant”, a reacționat Richonell Margaret, marcator al unuia dintre golurile acestei partide.

ADVERTISEMENT

M-au ajutat să-mi dau seama cine este în formă și cine nu. Trebuie să îi felicit pe băieți pentru modul în care s-au adaptat la noile schimbări.

Sunt mulțumit de jocul echipei mele. Și cei de la RB Leipzig au fost periculoși în anumite momente, dar cred că noi am dominat partida, mai ales în repriza secundă.

Am marcat șase goluri și ne-am creat o mulțime de ocazii mari. Pentru mine, a fost un experiment reușit”, a explicat și Maarten Martens, tehnicianul lui Az Alkmaar, imediat după fluierul final.

ADVERTISEMENT
Tags: