Fotbal intern

FIFPRO a luat atitudine împotriva Astrei Giurgiu: „Acest abuz nu poate și nu va fi tolerat”

10.04.2020 | 17:02
FIFPRO a luat atitudine impotriva Astrei Giurgiu Acest abuz nu poate si nu va fi tolerat
ADVERTISEMENT

Sindicatul Internațional al fotbaliștilor a criticat dur metodele pe care Astra Giurgiu le-a luat în privința salariilor jucătorilor.

FIFPRO a luat atitudine împotriva Astrei Giurgiu

FIFPRO nu este de acord de felul în care Astra Giurgiu a luat hotărâri în privința salariilor jucătorilor. Conducerea giurgiuvenilor le-a transmis jucătorilor că își vor primi salariile pe lunile ianuarie și februarie doar dacă vor accepta o reducere de 50% a contractelor pe o perioadă de nouă luni.

ADVERTISEMENT

„FIFPRO consideră ilegală și imorală decizia Astrei de a le propune jucătorilor reduceri salariale pe o perioadă de 9 luni, în timp ce oferă plata la jumătate a salariilor pe care nici nu le-a achitat.

Acest abuz nu poate și nu va fi tolerat. Situația de la Astra vine după alte știri din România care anunță că unele cluburi au băgat jucătorii  ‘nedoriți’ în șomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

FIFPRO și AFAN (sindicatul național al jucătorilor) vor continua să-i susțină pe jucătorii din România”, s-a arătat într-un comunicat FIFPRO.

Propunerea prin care fotbaliștii din România vor avea salariile la zi

Din următorul sezon, jucătorii de fotbal ar putea să fie siguri că în ziua de salariu, cardurile vor fi alimentate corespunzător, evitând situații în care fotbaliștii să nu fie plătiți la timp.

ADVERTISEMENT

Jucătorii vor fi plătiți dintr-un alt cont, alimentat direct din suma aferentă drepturilor TV. Juriștii Ligii Profesioniste de Fotbal caută soluții pentru a găsi cadrul legal, iar dezbaterea pe acest subiect se va purta luni.

Dacă regulamentul va fi modificat, cluburile din Casa Pariurilor Liga 1 nu vor mai putea amâna plata salariilor jucătorilor. La debutul oricărui sezon, echipele vor trebui să facă dovada că au un buget suficient de mare pentru a acoperi toate cheltuielile, iar în conturile lor nu vor mai intra integral banii din drepturile TV.

ADVERTISEMENT

Jucătorii sunt sprijiniți de AFAN și LPF, dar cluburile vor avea ultimul cuvânt de spus în videoconferința de luni, 13 aprilie.

ADVERTISEMENT
Tags: