News

Fiica NELEGITIMĂ îi CERE Patriarhului Daniel să facă testul ADN. Cum ARATĂ fata!

SCANDAL LA V RFUL BISERICII Pentru a pune capăt speculaţiilor şi scandalurilor, Steluţa Vişan Ciobotea - vezi imagini sus in galeria foto! din comuna Godeni s-a hotărât să-i ceară Prea...
10.11.2015 | 14:53

SCANDAL LA V RFUL BISERICII Pentru a pune capăt speculaţiilor şi scandalurilor, Steluţa Vişan Ciobotea – vezi imagini sus in galeria foto! din comuna Godeni s-a hotărât să-i ceară Prea Fericitului Daniel să facă testul ADN, pentru a se demonstra oficial că este fiica acestuia şi nu nepoata sa. Steluţa Vişan Ciobotea, cunoscută drept nepoata Patriarhului Daniel, a dezvăluit anul trecut unul dintre cele mai bine păzite secrete ale Bisericii Ortodoxe Române: nu este nepoata Prea Fericitului Daniel, ci chiar fiica lui.

Steluţa Vişan Ciobotea, acum în vârstă de 35 de ani, a venit pe lume în anul 1978, exact în perioada când tânărul profesor de teologie Dan Ilie Ciobotea (abia intrat în monahie sub numele de Daniel) se pregătea să plece ca lector la Institutul Ecumenic de la Bossey, în Elveţia. De atunci, actualul patriarh s-a ocupat într-o discreţie totală de Steluţa Ciobotea, care nu numai că-i poartă numele de mirean, dar are acelaşi prenume, Steluţa, ca cel al mamei înaltului ierarh. Din păcate, copila s-a confruntat de mică cu nişte afecţiuni neremediate nici până astăzi şi, deşi se spune că este tobă de carte, cu o educaţie excepţională, are o deformaţie a coloanei vertebrale care îi îngreunează mersul şi îi produce multă suferinţă.
Până să izbucnească scandalul, Steluţa era cunoscută ca nepoata Patriarhului, fiind trecută în acte drept fiica Floarei Vişan Ciobotea, sora Prea Fericitului Daniel, alături de care locuia în Bucureşti. După ce a terminat facultatea, Steluţa l-a cunoscut pe tânărul Costel Ispas din comuna Godeni, satul Coteşti. Tânăra susţine că, după ce părinţii ei au aflat că e însărcinată, ar fi dat-o afară din casă şi au trimis-o la casa iubitului din Coteşti, Argeş. „Familia mea m-a dat în judecată, dorind să o pună pe sora cea mică curator pentru mine, pe motiv că aş fi nebună. Din luna a şaptea de sarcină au început să mă tot cheme în judecată pe acest motiv, însă scopul lor este altul. Vor să pună mâna pe averea mea, deoarece Patriarhul mi-a lăsat mie tot ceea ce are. Ştiu că şi casele din Bucureşti sunt, în proporţie de 80%, pe numele meu”, spune Steluţa.
Floarea Vişan Ciobotea, sora Patriarhului şi mama Steluţei, a negat în tot acest timp ipoteza că fiica sa ar fi, de fapt, a Patriarhului şi susţine că tânăra este influenţată de diverse persoane din jurul ei.

„Se ştia de mult că sunt fata lui… încă de pe vremea lui Ceauşescu. în plus, ce motiv ar fi avut Patriarhul să aibă atâta grijă de mine? De când eram mică mă vizita, îl vizitam, îmi cumpăra tot felul de lucruri… De cele mai multe ori îmi lua cărţi, dar îmi aducea şi tot felul de suveniruri sau chiar bijuterii din străinătate, atunci când pleca”.

După aproximativ un an de la dezvăluirea faptului că Patriarhul Daniel, Întâistătătorul Bisericii Române, are o fiică care trăieşte în Argeş, lucrurile nu par deloc să se fi simplificat, chiar dacă a existat o perioadă în care peste respectivul subiect s-a aşternut liniştea. Steluţa Vişan Ciobotea, care anul trecut a dat naştere unei fetiţe ai cărei naşi au fost nimeni alţii decât Prinţul Paul de România şi Prinţesa Lia, s-a hotărât să pună capăt acestui scandal şi să-i ceară Patriarhului Daniel să facă testul ADN, pentru a se demonstra că este tatăl ei.
Săptămâna trecută, am stat de vorbă cu Steluţa, chiar la ea acasă, în comuna Godeni, în legătură cu subiect. Era împreună cu fiica sa, Anastasia Daniela, care a împlinit de curând un an şi trei luni şi care şi ea poartă numele Patriarhului. „Anastasia este lumina ochilor mei”, a ţinut să ne sublinieze Steluţa încă de la început, făcând referire la faptul că părinţii care au crescut-o şi pe care ea i-a numit tot timpul „părinţi adoptivi”, au dat-o în judecată ca să o decadă din drepturi, inclusiv din cele de mamă. „Vor să îmi ia totul: averea şi chiar pe Anastasia. Vor să mă declare incapabilă şi intenţionează să o pună pe sora mea mai mică să îmi fie tutore”.
Redactor: Parcă locuiaţi într-un bloc din Godeni. Cum de v-aţi mutat la casă?
Steluţa Ciobotea: Acolo stau socrii. Noi locuim aici cu chirie. Ne-am gândit că este mai bine pentru Anastasia. E pădurea aproape…
R: Şi vă descurcaţi?
S.C: Da, soţul lucrează, iar eu primesc alocaţia de 200 de lei pe lună şi încă 800, ajutor de handicap. Dar, din septembrie, vreau să renunţ la acest ajutor. M-am gândit că poate aşa se termină şi procesul cu părinţii mei, în sensul că, dacă renunţ la bani, nu or să-i mai primească nici ei dacă vor câştiga procesul.
R: Cine vă mai ajută?
S.C: Soacra mea ne face mâncare şi vine să îi facă băiţă fetiţei. În rest, mai nimeni.
R: Patriarhul Daniel, despre care susţii că este tatăl tău, te-a căutat de când ai născut? Ţi-a trimis vreun pachet, ceva?…
S.C: Personal, nu, dar a mai trimis câte ceva prin diferite persoane. I-a trimis fetiţei hăinuţe, jucării, chiar şi bani.
R: Am observat că despre părinţii tăi vorbeşti ca şi cum nu ai fi fata lor. Eşti sigură de asta?
S.C: Foarte sigură. Sunt părinţi adoptivi, chiar dacă în certificatul de naştere sunt trecuţi ca fiind părinţi mei buni. Am destule motive să cred asta… îmi primul rând diferenţa de comportament pe care au avut-o faţă de mine şi sora mea mai mică. Pentru ea se putea totul, pentru mine, nimic. În al doilea rând, nu văd motivul pentru care m-au dat în judecată! Dacă eram fiica lor, nu cred că ar mai fi făcut asta. Ei întotdeauna s-au purtat urât cu mine…
R: Chiar eşti convinsă că eşti fiica Patriarhului?
S.C: Da. Chiar am aflat de curând că se ştia de mult timp că sunt fata lui… încă de pe vremea lui Ceauşescu. în plus, ce motiv ar fi avut Patriarhul să aibă atâta grijă de mine? De când eram mică mă vizita, îl vizitam, îmi cumpăra tot felul de lucruri… De cele mai multe ori îmi lua cărţi, dar îmi aducea şi tot felul de suveniruri sau chiar bijuterii din străinătate, atunci când pleca.
R: خntr-un interviu acordat în urmă cu un an, ai spus că Patriarhul ţi-a lăsat deja moştenire o avere destul de mare.
S.C: Da, am multe imobile în Bucureşti. Nu am văzut niciun act în acest sens, dar ştiu sigur că am. Şi cred că şi acesta este unul dintre motivele pentru care părinţii adoptivi m-au dat în judecată.
R: Spune-mi, te rog, ai de gând să faci ceva în sensul ăsta? Adică să afli, până la urmă, a cui fiică eşti?
S.C: Da, sunt foarte hotărâtă să pun capăt acestui scandal. După ce voi termina procesul cu părinţii, vreau să-i cer Patriarhului să facă testul ADN. Sunt conştientă că în acest fel îi voi face mult rău, dar asta este singura soluţie care poate să confirme că sunt fiica lui. Fac asta pentru a-mi intra în drepturi şi pentru a-mi primi proprietăţile. Sunt destule şi nu vreau să ajungă pe mână altora, care se luptă acum din răsputeri să nu fiu recunoscută ca fiica Patriarhului Daniel.

sursa: universulargesean.ro