News

Fiica antrenorului de la SCM Zalău, ucisă în masacrul de la Belgrad: ”Sincere condoleanțe, Dragan!”

Fiica antrenorului de la SCM Zalău, ucisă în masacrul de la Belgrad: ”Sincere condoleanțe, Dragan!". Este vorba de Dragan Kobiljski, antrenor la echipa de volei.
03.05.2023 | 21:19
Fiica antrenorului de la SCM Zalau ucisa in masacrul de la Belgrad Sincere condoleante Dragan
Fiica antrenorului de la SCM Zalău, ucisă. Foto: FB SCM Zalău
ADVERTISEMENT

Fiica antrenorului de la SCM Zalău, ucisă în masacrul de la Belgrad: ”Sincere condoleanțe, Dragan!”. Este vorba de Dragan Kobiljski, antrenor la echipa de volei SCM Zalău. Conducerea clubului a postat pe Facebook un mesaj de condoleanțe.

Fiica antrenorului de la SCM Zalău

Echipa și conducerea clubului SCM ZALĂU sunt alături de antrenorul nostru, Dragan Kobiljski, în aceste clipe grele, provocate de trecerea în neființa a fetiței sale la vârsta de doar 13 ani. Sincere condoleanțe, Dragan!, au transmis reprezentanții echipei.

ADVERTISEMENT

Miercuri dimineață, un elev în vârstă de 14 ani ucidea 9 persoane cu un pistol de 9mm. După ce a împușcat paznicul și eleva de serviciu, tânărul a intrat într-o sală de clasă unde avea loc ora de istorie și a împușcat mai mulți elevi și pe profesoara de istorie.

Una dintre victime e fiica antrenorului de la SCM Zalău, echipa de volei băieți. ”Suntem alături de antrenorul formației noastre de volei, Dragan Kobiljski, în aceste clipe grele priciunite de trecerea în neființă a scumpei sale fetițe de doar 13 ani, în urma atentatului produs în dimineața zilei de miercuri la o școală privată din Belgrad.

ADVERTISEMENT

Conducerea SCM Zalău, împreună cu toți sportivii clubulului nostru, suntem alături de Dragan și ne rugăm pentru odihna sufletului copilei sale. Sincere condoleanțe!”, a au mai completat cei de la SCM Zalău pe Facebook.

Dragan Kobiljski e născut pe 9 august 1971 la Belgrad și e un fost voleibalist sârb, actualmente antrenor la Zalău. În cariera sa a jucat la Partizan Belgrad (1994-1997), Rennes (Franța, 1997-2001), Buducnost Podgorica (Muntenegru, 2001-2003), GFC Ajaccio (Franța, 2003-2004, 2006-2008), Spacer’s (Franța, 2004-2006). După ce a renunțat la cariera de jucător Dragan Kobiljski a ajuns antrenor, din 2008.

ADVERTISEMENT

În cariera sa a antrenat echipe precum Partizan Belgrad și Steaua Roșie Belgrad, dear și pe Volley Ljubljana din Slovenia. A ajuns în august 2022. Totodată, antrenorul a câștigat campionatul în Serbia cu Steaua Roșie (2015 și 2016), dar a fost și antrenor secund la echipa națională a Serbiei.

Anchetatorii au constatat că băiatul de 14 ani care a ucis 9 oameni, majoritatea fete colege de clasă, făcuse o listă cu persoanele care urmau să fie ucise. Rămâne neclar motivul masacrului, deși presa din Serbia a avansat motive politice sau faptul că tânărul olimpic la isterie fusese victima bullying-ului. Totodată a apărut și ipoteza că acesta consumase droguri înainte de a împușca oameni în școală.

ADVERTISEMENT

Între timp, tatăl elevului a fost arestat, după percheziții în apartamentul familiei. Asta, după ce oamenii legii au constatat că arma folosită pentru a ucide colegi de clasă îi aparținea tatălui său. Armele ar fi fost ținute într-un seif, care avea un cod, însă tânărul ar fi aflat acest cod și ar fi furat armele.

Zoran Kesic, un cunoscut comediant sârb și tată a unui elev de la școala unde a avut loc atacul armate a declarat presei locale: ”Am venit în fața școlii să văd ce se întâmplă, pentru că și copilul meu merge la acea școală. Nu știu ce să spun, e groaznic, sunt foarte îngrijorat… Copiii noștri merg la școala asta…”.

ADVERTISEMENT
Tags: