ADVERTISEMENT
News

Fiica medicului Radu Zamfir, eroul accidentului din munții Apuseni este celebră. La doar 13 ani, Lavinia impresioneză mii de oameni. VIDEO

Autor: Theo Sutiu | 31.01.2020 | 16:38
Fiica medicului Radu Zamfir, eroul accidentului din munții Apuseni este celebră. La doar 13 ani, Lavinia impresioneză mii de oameni. VIDEO
Deși are doar 13 ani, Lavinia, fata medicului Radu Zamfir, unul dintre supraviețuitorii accidentului de avion din munții Apuseni, este deja o vedetă în lumea muzicii. Sursa foto FACEBOOK

Deși are doar 13 ani, Lavinia, fata medicului Radu Zamfir, unul dintre supraviețuitorii accidentului de avion din Munții Apuseni, este deja o vedetă în lumea muzicii. Studiază de câțiva ani canto la academia celebrei soprane Anca Pârlog și a câștigat deja foarte multe premii la diverse concursuri pentru copii de vârsta ei.

ADVERTISEMENT

Emoțiile unui tată de adolescentă

Radu Zamfir povestește mândru despre pasiunea fiicei sale pentru muzică și o însoțește de fiecare data când se urcă pe o scenă sau este invitată în emisiuni TV. “Lavinia a început să ia lecții de canto în urmă cu trei ani și îi place foarte mult.

A fost în ultima vreme la foarte multe concursuri, unul dintre ele chiar în China. Dar a cântat la multe evenimente și în țară, pe scene mari, în fața a mii de oameni”, a declarat Radu Zamfir pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Drumul de la coveruri la muzică originală

Fascinat de talentul ieșit din comun al Laviniei, un prieten apropiat al familiei i-a compus de curând mai multe piese special pentru ea, pe care cel mai probabil le vor vedea în curând, interpretate de micuța artistă.

Am un prieten bun care i-a compus de curând trei piese doar pentru ea. Așa, să fie potrivite pentru cei 13 ani pe care îi are. De sărbători am fost invitați într-o emisiune TV, iar eu am fost mai emoționat decât ea. A fost un moment cu totul deosebit”, ne-a mai spus medicul chirurg de la I. C. Fundeni.

ADVERTISEMENT

Gânduri despre planurile de viitor

Chiar dacă are doar 13 ani, Lavinia nu este ca toți adolescenții. Copila spune că nu este atrasă de lumea virtuală, dar iubește să cânte și să citească. Tatăl ei mărturisește că nu a fost deloc ușor să o aducă în acest punct, mai ales că meseria pe care o practică nu îi oferă prea mult timp liber.

„E greu, dar e o luptă care trebuie dusă de la început, lupta pentru normalitate. Ca să opteze pentru ce trebuie atunci când are de ales și nu suntem lângă ea. Și mă străduiesc să îi creez un ascendent care să-i fie util față de anturaj, să se ia ceilalți după ea, nu ea după ei.

ADVERTISEMENT

Cum se zice…trendsetter. Și cu cititul am lucrat mult. Eu lucrez finuț, psihologic. Fiindcă nu am mult timp de stat cu ea, vorbesc în pilde tot timpul. Așa da, așa nu, cu argumente, repetitiv”, spune Radu Zamfir.

Cât despre planurile de viitor legate de fiica sa, medicul Zamfir nu se grăbește să ia decizii: Despre viitor nu știu ce să vă spun, este de abia în clasa a VII-a, anul acesta avem simulări, ei îi place foarte mult și matematica unde chiar este foarte pricepută. Și la restul materiilor are rezultate excelente. Mă bucur că a supraviețuit celui mai greu moment din viața mea, să îmi văd copilul crescând”.

ADVERTISEMENT

Tragedia prin care a trecut Radu Zamfir

Radu Zamfir a făcut parte din echipa medicală care s-a prăbuşit cu avionul, în urmă cu șase ani, în Munţii Apuseni. Tragedia a avut loc în 20 ianuarie 2014, când un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat într-o zonă împădurită din Munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma impactului, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa. La bord se mai aflau copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Echipa medicală mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral. Adrian Iovan avea un băiat de vârsta fetei lui Radu Zamfir.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!