Sport

Fiica unui fost internațional român face carieră în cinematografie. Ce distincţii importante a primit în Germania

Dominique Klein, succes uriaș în cinematografia germană. Fiica lui Michael Klein este Absolventă Universității de Televiziune și Film din München.
04.07.2021 | 18:30
Fiica unui fost international roman face cariera in cinematografie Ce distinctii importante a primit in Germania
Dominique Klein este foarte apreciată în Germania, acolo unde locuieşte de mai mulţi ani.
ADVERTISEMENT

Fiica regretatului Michael Klein a ajuns la 30 de ani și și-a strâns emoțiile interioare în unul dintre cele mai apreciate scurt metraje ale ultimilor ani.

„Herr und Frau Muller” (Domnul și Doamna Muller), sau cum 14 minute îți pot schimba viața pentru totdeauna. Vorbim despre un caz real și cu adevărat emoționant.

ADVERTISEMENT

Dominique Klein, succes uriaș în cinematografia germană. Documentarul care i-a emoționat pe critici

Documentarul regizat de Dominique Klein a primit numeroase nominalizări și chiar a fost premiat la festivaluri internaționale.

Scurtmetrajul a luat un premiu la Regensburg și a fost nominalizat la Festivalul de la Leipzig, unul foarte apreciat în lumea cinematografiei europene.

ADVERTISEMENT

„Herr und Frau Muller” spune povestea reală a celor doi soți Muller, căsătoriți de 45 de ani. Dragostea dintre ei a rămas de neclintit în fața timpului.

Cum comunică soții Muller, în ciuda faptului că el suferă de tetraplegie și nu poate să vorbească

Doamna Muller vorbește despre discuțiile interesante pe care le are împreună cu soțul ei. Dar și despre scurtele plimbări pe care le fac împreună. Nimic ieșit din comun până aici.

ADVERTISEMENT

Doar că domnul Muller suferă de tetraplegie și nici nu poate să vorbească. Afecțiuni apărute în urmă cu 18 ani, după un infarct.

Între cei doi soți Muller, comunicarea se face prin diverse semne cu mușchii feței, unele aproape insesizabile pentru alți oameni.

ADVERTISEMENT

Mișa Klein, 93 de selecții pentru România. A murit în Germania, în timpul unui antrenament cu Bayer Uerdingen

„14 minute care dovedesc că dragostea sparge orice bariere”, este concluzia criticilor germani, care au doar cuvinte de laudă la adresa fiicei lui Mișa Klein.

Născut în 1959, Michael Klein debuta la echipa națională în 1981, împotriva Bulgariei, și a strâns 93 de selecții la prima reprezentativă. În România a jucat pentru Corvinul Hunedoara și Dinamo, iar în 1990 s-a transferat în Germania, la Bayer Uerdingen.

În decembrie 1992, Michael Klein juca ultimul său meci în Bundesliga, pentru Uerdingen. A murit pe 2 februarie 1993, în timpul unei ședințe de antrenament, după ce a suferit un atac de cord.

 

ADVERTISEMENT