News

Fiica vitregă a lui Marcel Vela s-a căsătorit cu fostul ministru Ionuț Stroe. Evenimentul a avut loc în Grecia, pe malul Mării Egee

Fiica vitregă a lui Marcel Vela, fost ministru de interne, s-a căsătorit cu deputatul Ionuț Stroe, ex-ministru al sportului. Evenimentul a avut loc în Grecia, pe malul mării.
26.03.2022 | 10:58
Fiica vitrega a lui Marcel Vela sa casatorit cu fostul ministru Ionut Stroe Evenimentul a avut loc in Grecia pe malul Marii Egee
Fiica vitregă a lui Marcel vela s-a măritat cu fostul ministru Ionuț Stroe. Nunta a avut loc în Grecia / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Marea familie PNL s-a întărit cu un nou cuplu de tineri proaspăt-căsătoriți, cu mari ambiții politice mari. Andra Pleșa (33 de ani), fiica partenerei de viață a senatorului Marcel Vela, s-a căsătorit cu deputatul Ionuț Stroe (43 de ani), fost ministru al sportului. Evenimentul a avut loc în străinătate, departe de ochii curioșilor.

Nuntă cu prezență redusă pentru fiica vitregă a lui Marcel Vela

Conform informațiilor FANATIK, tinerii liberali și-au unit discret destinele în Grecia, pe malul Mării Egee, în urmă cu câteva luni. La eveniment au luat parte și câțiva lideri importanți din partid. Totuși, prezența a fost una mai degrabă redusă, mai ales că nunta s-a desfășurat într-o perioadă de creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Andra Pleșa și Ionuț Stroe formează un cuplu încă din decembrie 2020, iar câteva luni mai târziu, ei au anunțat că s-au logodit.

Anterior, Ionuț Stroe a mai fost căsătorit cu fosta pedelistă Bogdana Țiței, considerată o apropiată a Robertei Anastase. Naș de cununie le-a fost Adrian Voloșevici, primar al municipiului Ploiești. Din mariajul lor a rezultat doi copii.

ADVERTISEMENT

Andra Pleșa și Ionuț Stroe fac echipă și în politică

Andra Pleșa, președinte TNL Caraș Severin, a beneficiat de sprijinul politic al lui Ionuț Stroe la alegerile locale din 2020, acolo a candidat pentru postul de primar al orașului Caransebeș. Ea a pierdut, însă, la distanță destul de mare față de candidatul independent Felix Borcean.

Conform propriului CV, Andreea Pleșa a preluat, în noiembrie 2021, un post de subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, iar din martie a devenit secretar de stat și director cabinet la același minister.

ADVERTISEMENT

În aprilie 2021, tânăra a fost numită în poziția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate de către premierul Florin Cîțu.

Andra Pleșa, avansată la Agenția Națională pentru Arii Protejate de către Nicolae Ciucă

Fiica vitregă a lui Marcel Vela s-a descurcat suficient de bine în această funcție încât, la începutul lui martie 2022, prim-ministrul Marcel Ciucă a semnat o decizie prin care Andra Pleșa a preluat atribuțiile președintelui Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, până la numirea unui nou conducător în această instituție. Fiica vitregă a lui Marcel Vela este absolventă a facultății de drept din cadrul Universității Tibiscus, Timișoara.

ADVERTISEMENT

Conform celei mai recente declarații de avere, Andra Pleșa (Stroe) a câștigat 9.288 de lei ca director de cabinet la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și 9.096 de lei – indemnizație la Consiliul Local Caransebeș. Tânăra politiciană a mai obținut 19.358 de lei ca director comercial al SC Timiș SA Caransebeș, societate de la care a primit și dividende în valoare de 102.364 lei.

Compania SC Timiș SA este deținută de Andra Sabrina Pleșa (33%) și mama ei, Gabriela Nicoleta Pleșa (56%) și are ca obiect principal de activitate ”închirierea și subînchiererea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. În 2020, firma a avut o cifră de afaceri de aproape 2 milioane lei, un profit de 670.000 lei și 10 angajați.

De parte cealaltă, Ionuț Stroe a câștigat 110.031 lei de la Camera Deputaților și 12.168 de lei de la Ministerul Tineretului și Sportului, conform declarației de avere din decembrie 2020, afișată pe site-ul Camerei Deputaților. El nu deține imobile sau terenuri, conduce un automobil BMW X3, are peste 100.000 de lei în conturi și datorii de 250.000 de lei. De asemenea, deputatul a împrumutat filiala PNL Dolj cu 130.000 de lei.

Fiica din prima căsătorie a lui Marcel Vela, măritată tot cu un politician

Marcel Vela are și o fiică din prima căsătorie, numită tot Andra. În 2021, aceasta s-a căsătorit cu viceprimarul liberal al comunei Armeniș, Cristian Dragomir. Cununia civilă a fost oficiată chiar de socrul mic, pe atunci primar al municipiului Caransebeș, iar ceremonia religioasă a fost ținută de episcopul Caransebeșului.

Nașii mirilor au fost Daniel Chițoiu, fost ministru al Economiei, și soția lui. La eveniment au participat toți liderii importanți ai partidului de la acea vreme, în frunte cu Marian Petrache, Crin Antonescu, Stejărel Olaru, Tudor Chiuariu sau Eduard Hellvig.

ADVERTISEMENT
Tags: