Fotbal international

Fiii lui Patrick Kluivert au oferte din toată Europa

Justin, Quincy, Ruben şi Shane, cei patru băieţi ai lui Patrick Kluivert, au atras atenţia celor mai mari cluburi de pe continent.
21.02.2018 | 17:18
Fiii lui Patrick Kluivert au oferte din toata Europa

Cel mai promiţător dintre ei în acest moment este cu siguranţă Justin Kluivert. În vârstă de 18 ani, el joacă la Ajax pe postul de mijlocaş ofensiv stânga, iar la ultimul meci în deplasarea cu Zwolle a fost urmărit din tribună de trimisul Barcelonei, Jose Maria Bakero, cel care a făcut deja o ofertă pentru olandez. În acest sezon Justin a jucat în 26 de partide pentru Ajax şi a marcat 7 goluri. De el s-ar interesa chiar şi Real Madrid.

Crescut de Academia lui Ajax, Justin Kluivert a semnat primul contract profesionist în 2016, când avea numai 16 ani. Regulamentul UEFA impune ca un jucător sub 18 ani să nu poată semna un angajament mai lung de 3 sezoane. Astfel, acordul lui Justin va expira în vara lui 2019. Aşa că cei de la Ajax ar dori fie să-i ofere un nou angajament, fie să-l vândă în vară pe Justin, când acesta ar mai rămâne cu un an de contract.

Mezinul de 10 ani, contract cu Nike

Justin nu este singurul care este curtat de cluburile de fotbal. Ruben, care la 16 ani joacă la echipa Under 17 a lui Ajax, are mai multe oferte de la echipe din prima ligă olandeză, precum AZ Alkmaar sau Vitesse. Asta în timp ce mezinul Shane, de numai 10 ani, joacă deja la academia de juniori a Barcelonei. Anul trecut, când avea 9 ani, Shane a şocat când a semnat un contract de sponsorizare cu Nike!

Singurul care încă nu are prea mult succes e fiul cel mare, în vârstă de 20 de ani. Quincy Kluivert joacă în acest moment la echipa a doua a lui Vitesse, după ce a trecut la rândul său prin Academia lui Ajax. Cu toate acestea, Quincy ar avea şi el mai multe oferte. 

Tags: