Sport

Filip Jianu va evolua pentru echipa României de Cupa Davis în confruntarea cu Zimbabwe

09.02.2019 | 14:30
Filip Jianu va evolua pentru echipa Romaniei de Cupa Davis in confruntarea cu Zimbabwe

Filip Jianu va evolua pentru echipa României de Cupa Davis. Echipa României de Cupa Davis va întâlni Zimbabwe în primul tur al Grupei a II-a a Zonei Euro-africane a Cupei Davis, conform tragerii la sorţi care a avut loc miercuri la Londra. România a fost principalul cap de serie la tragerea la sorţi din Marea Britanie şi va disputa confruntarea pe teren propriu, cel mai probabil la Sala Polivalentă de la Cluj.

Filip Jianu, semifinalist anul acesta la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, va evolua în premieră pentru echipa de Cupa Davis a României. Anunţul a fost făcut de la Ostrava, de către vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, Răzvan Itu. De asemenea, Itu a confirmat data la care România va întâlni Zimbabwe. Este vorba despre weekend-ul 5-6 aprilie. Alegerea datei la care se dispută această întâlnire a fost a gazdelor, adică a românilor.

Răzvan Itu a declarat că Filip Jianu va debuta în echipa de Cupa Davis a României

România ar trebui să aibă o misiune uşoară cu Zimbabwe. Cel mai bine clasat tenismen din Zimbabwe la simplu în acest moment este Takanyi Garanganga, numărul 431 mondial. La dublu, cel mai bine clasat este Benjamin Lock, numărul 262 mondial. România şi Zimbabwe s-au înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, unde jucătorii români s-au impus cu scorul de 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu. Celelalte meciuri din Grupa a II-a a zonei sunt Africa de Sud – Bulgaria, Danemarca – Turcia, Lituania – Maroc, Egipt – Slovenia şi Norvegia – Georgia.

Ceilalţi jucători convocaţi ar putea fi Marius Copil, Horia Tecău şu Florin Mergea, dar şi alţi sportivi tineri. Adrian Ungur nu mai este o variantă pentru că el s-a retras din echipa de Cupa Davis a României după înfrângerea cu Polonia de anul trecut.