Fotbal intern

Filip Mrzljak, al zecelea transfer al verii la Dinamo! Când ajunge în cantonamentul din Spania

30.06.2019 | 15:23
Filip Mrzljak al zecelea transfer al verii la Dinamo Cand ajunge in cantonamentul din Spania

Mijlocașul croat Filip Mrzljak este al zecelea transfer al verii realizat de formația Dinamo București, conform gsp. Fostul fotbalist de la Astra Giurgiu a semnat contractul sâmbătă noapte, iar duminică seară este așteptat să se alăture lotului condus de antrenorul Eugen Neagoe în cantonamentul din Spania. ”Câinii” pregătesc la Marbella viitorul sezon al Ligii 1 în care vor avea un start extrem de dificil urmând să întâlnească FC  Viitorul, U Craiova și CFR Cluj.

Filip Mrzljak, al zecelea transfer al verii la Dinamo

Filip Mrzljak, în vârstă de 26 de ani, evoluează pe postul de închizător și este al zecelea transfer realizat de oficialii clubului Dinamo București în această vară. El vine în Ștefan cel Mare din postura de jucător liber de contract, după ce și-a încheiat înțelegerea cu Astra Giurgiu, acolo unde a jucat în ultimele doi ani. În sezonul precedent, croatul a jucat 29 de meciuri în Liga 1 și Cupa României și a marcat două goluri.

Transferul lui Filip Mrzljak la Dinamo București este unul surprinzător, deoarece în urmă cu două săptămâni managerul general Florin Prunea a anunța că deși jucătorul este extrem de interesant clubul nu își permite aducerea sa din cauza salariului mare pe care acesta îl cere. Cu toate acestea, se pare că dorința expresă a lui Eugen Neagoe de a-l avea în lot pe mijlocașul croat a fost decisivă în încheierea afacerii, potrivit gsp.

Filip Mrzljak într-un duel aerian cu Harlem Gnohere în meciul FCSB – Astra Giurgiu

Mrzljak a jucat sezonul trecut finala Cupei României cu Astra Giurgiu

Filip Mrzljak și-a făcut junioratul la Dinamo Zagreb, a fost promovat la prima echip dar nu a apucat să debuteze. Apoi, mijlocașul croat a trecut pe rând pe la formațiile Radnik Sesvete, Lokomotiva Zagren, Pandurii Târgu Jiu și Astra Giurgiu, cu ultima ajungând în sezonul precedent până în finala Cupei României. Jucătorul are selecții la naționalele U14, U 15, U 17, U18 și U19 ale Croației.

Odată cu aducerea antrenorului Eugen Neagoe și a mangerului general Florin Prunea, Dinamo București și-a schimbat foarte mult și lotul de jucători. Pe lângă Filip Mrzljak, ”câinii” i-au mai transferat în această vară pe Cătălin Straton, Kevin Bru și Riccardo Piscitelli, Alexandru Răuță, Andrei Sin, Florin Bejan, Slavko Perovic, Gabriel Moura și Armindo Rodrigues Mendes Furtado Brito.