Fotbal intern

Primii doi jucători cu care Dinamo negociază pentru sezonul următor. Discuții cu Bogdan Bălănescu. Exclusiv

08.08.2020 | 14:17
Primii doi jucatori cu care Dinamo negociaza pentru sezonul urmator Discutii cu Bogdan Balanescu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo a fost salvată de la retrogradare de decizia Comitetului de Urgență al FRF, care a mărit numărul de echipe pentru sezonul următor, astfel că doar Chindia mai are emoții privind continuarea în Liga 1.

FANATIK a anunțat pe 25 iulie care este scenariul prin care echipa antrenată de Gigi Mulțescu poate continua în prima divizie. Asta punând la socoteală faptul că „roș-albii” nu aveau cum să-și dispute partidele restante.

ADVERTISEMENT

Acum atenția este îndreptată spre sezonul următor, iar Dinamo trebuie să-și reconstruiască lotul. Doi dintre jucătorii cărora le-au expirat contractele și care sunt doriți de șefi și din toamnă sunt croatul Filip Mrzljak, 27 de ani, și Vali Lazăr, 31 de ani.

Dinamo a anunțat că 7 jucători au terminat contractele. Filip Mrzljak și Vali Lazăr sunt în aceeași situație, dar Bogdan Bălănescu vrea să-i convingă să continue

La o zi după ce a aflat decizia prin care este salvată de la retrogradarea în premieră în liga secundă, Dinamo a anunțat pe site-ul oficial despărțirea de 7 dintre jucători.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Piscitelli, Kilyen, Kostrna, Skovajsa, Mamoutou N’Diaye, Montini și Slavko Perovic. Dinamo nu i-a dat afară, toți aflându-se la final de contract, iar acesta nu le-a mai fost prelungit.

Într-o situație similară cu cei 7 amintiți anterior se mai află doi jucători de bază în acest an pentru Dinamo. Este vorba despre croatul Filip Mrzljak și despre Vali Lazăr, ultimul revenit în „haită” în luna ianuarie, când echipa se află în cantonamentul din Spania de la Marbella.

ADVERTISEMENT

Mrzljak și Vali Lazăr sunt doriți în continuare la Dinamo, acesta fiind și motivul pentru care ei nu au apărut în comunicatul clubului referitor la ceilalți jucători cărora le expiră angajamentele. În acest sens, directorul general Bogdan Bălănescu poartă negocieri cu cei doi și încearcă să-i convingă să continue la Dinamo.

Vali Lazăr are mai multe oportunități, printre care o variantă financiară bună din Cipru. În iarnă spunea că nu-l interesează banii!

Sunt șanse importante ca Mrzljak să fie primul convins de Bălănescu pentru a juca la „alb-roșii” și în campionatul care începe pe 21 august. Croatul este extrem de apreciat de colegi și de antrenori.

ADVERTISEMENT

Situația lui Vali Lazăr este puțin mai delicată. Acesta are și alte oportunități de a-și continua cariera. Prosport anunță că mijlocașul este dorit de Mititelu la FCU, în liga secundă, dar are și o ofertă consistentă financiar din Cipru.

Ceea ce-i îngreunează misiunea lui Bălănescu de a-l convinge pe Lazăr să continue este supărarea acestuia vizavi de ultimele săptămâni la Dinamo, nu neapărat banii mulți propuși de ciprioți. Despre Lazăr s-a speculat că a fost la originea îmbolnăvirilor cu Covid de la Dinamo, iar jucătorul a fost dezamăgit atunci că oamenii din conducere nu au ieșit public să-l apere.

Când a revenit la Dinamo în ianuarie, discutând și de problemele financiare de la club, Lazăr declara că a câștigat destui bani la viața lui. Că a venit la Dinamo să ajute, că nu salariul este pe primul plan. Pe această latură va încerca probabil să meargă și Bălănescu pentru a-l convinge să semneze un nou angajament cu Dinamo.

Gigi Mulțescu s-a apucat de căutat jucători pentru Dinamo a doua zi după ce „a înghețat” campionatul

Dinamo își pune foarte serios problema cu cine va aborda campionatul care stă să înceapă peste două săptămâni. Are nevoie de jucători și din punct de vedere valoric, dovadă problemele avute în ultimul sezon, dar mai ales numeric.

Gigi Mulțescu, cel care a disputat două meciuri pe banca lui Dinamo de la revenire, s-a apucat deja de treabă. Din informațiile FANATIK, acesta s-a apucat deja de scouting a doua zi după ce s-a „înghețat” campionatul. I s-au prezentat mai multe DVD-uri, iar Mulțescu trebuie să decidă rapid.

Gigi Mulțescu este dorit în continuare ca antrenor la Dinamo de către Ionuț Negoiță. Dacă tratativele cu spaniolii lui Cortacero nu se finalizează, sunt șanse mari ca „SMURD”-ul să conducă haita și în campionatul următor. Varianta „Mircea Rednic la Dinamo” pare departe în acest moment.

  • 31 de ani împlinește Vali Lazăr pe 21 august, el disputând 8 meciuri pentru Dinamo de la revenirea în ianuarie 2020
  • 550.000 de euro este cota actuală a lui Filip Mrzljak, care valora 1,2 milioane de euro când a venit la Dinamo, în urmă cu un an!
ADVERTISEMENT