Fotbal intern

Filip Mrzljak, variantă pentru echipa națională a României: „Am fost întrebat dacă mi-ar plăcea să-mi iau cetățenia”

04.12.2019 | 18:29
Filip Mrzljak varianta pentru echipa nationala a Romaniei Am fost intrebat daca miar placea sami iau cetatenia
ADVERTISEMENT

După ce selecționer Mirel Rădoi a anunțat că nu s-ar împotrivi naturalizării unor fotbaliști precum Billel Omrani sau Dumitru Cardoso, un alt fotbalist străin ce evoluează în Casa Pariurilor Liga 1 a intrat pe lista unor posibile variante pentru echipa națională în viitor. Filip Mrzljak, mijlocașul de la Dinamo, a declarat în presa din Croația că ar accepta să joace pentru România.

Filip Mrzljak, variantă pentru naționala României

Într-un interviu acordat pentru o publicație din Croația, Filip Mrzljak, jucător de evoluează în România din februarie 2015, a recunoscut că ar fi dispus să evolueze pentru naționala „tricoloră”, în cazul în care ar fi convocat. Totuși, mijlocașul lui Dinamo, conștientizează că naturalizările în România sunt rare și făcute doar în condiții speciale.

ADVERTISEMENT

Am fost întrebat dacă mi-ar plăcea să-mi iau cetățenia română. La ora asta, există doi atacanți străini (n.r. Omrani și Cardoso) despre care se spune că ar putea fi convocați la echipa națională a României. Dar românii sunt naționaliști.

Până la urmă, renunță la străini. Merg pe mâna localnicilor, naturalizează jucători doar dacă aceștia aduc plus valoare. Dar, dacă aș fi convocat la naționala României, cel mai probabil aș accepta, a declarat Filip Mrzljak pentru sportske.jutarnji.hr.

ADVERTISEMENT

Mrzljak joacă din vară la Dinamo

Fotbalistul croat a ajuns în fotbalul românesc în februarie 2015, când Pandurii Târgu Jiu l-a transferat de la Lokomotiva Zagreb. În vara lui 2017 a semnat cu Astra, iar după două sezoane cu evoluții apreciabile, Mrzljak a ajuns la Dinamo.

În același interviu, mijlocașul admite că se simte bine în România, țară în care a putut să se dezvolte ca fotbalist și că nu se gândește la o revenire în Croația.

ADVERTISEMENT

Aici mi s-a oferit o șansă, în Croația nu am reușit să mă impun. Vorbesc destul de bine limba română și nu mă gândesc să mă întorc în Croația”, susține Filip Mrzljak.

Din momentul transferului la Pandurii, Mrzljak a bifat 110 aparții în Casa Pariurilor Liga 1, reușind să marcheze opt goluri și să ofere șase pase decisive. La nivel de echipă națională, mijlocașul lui Dinamo a jucat pentru selecționatele de tineret ale Croației, bifând inclusiv cinci apariții pentru echipa U21.

ADVERTISEMENT
  • 26 de ani are Filip Mrzljak
  • 1.200.000 de euro este cota fotbalistului pe Transfermarkt