Fotbal intern

Filipe Teixeira la Rapid? Ce spune Daniel Pancu: “Cel mai mult i-a plăcut la noi. Ar fi extraordinar să-l aducem!”

24.05.2019 | 15:30
Filipe Teixeira la Rapid Ce spune Daniel Pancu Cel mai mult ia placut la noi Ar fi extraordinar sal aducem

Daniel Pancu, antrenorul celor de la Rapid București, susține că își dorește ca Filipe Teixeira să revină la formația care va juca în Liga a 2-a în sezonul 2018 – 2019. Fostul atacant al grupării din Giulești a avut numai cuvinte de laudă la adresa lusitanului în vârstă de 38 de ani care în această vară și-a terminat contractul cu FCSB.

Daniel Pancu îl vrea pe Filipe Teixeira la Rapid

“Ar fi ceva extraordinar să îl putem aduce pe Teixeira. Este un jucător fantastic. E un profesionist, poate juca până la 40, 41 de ani fără nicio problemă. Cel mai mult i-a plăcut la Rapid, vă spun cu siguranță asta. Mi-l doresc pe Teixeira, însă sunt convins că nu doar eu, ci toată lumea, orice antrenor. De luni ne vom pune pe transferat jucători, vom semna și contractele”, a spus Daniel Pancu, conform prosport.ro.

Cotat de site-urile de specialitate la 100.000 de euro, Filipe Teixeira a evoluat pentru Rapid București în perioadaiulie 2011 – ianuarie 2013, perioadă în care a jucat în 56 de meciuri, a dat 8 goluri și a oferit 7 pase decisive. La începutul anului 2013 a plecat la Al Shaab din postura de jucător liber de contract, iar în iulie 2015 a revenit în Liga 1 Betano, dar la Petrolul Ploiești.

Filipe Teixeira în perioada când evolua pentru Rapid București. Sursă foto: sportpictures.eu
Filipe Teixeira în perioada când evolua pentru Rapid București. Sursă foto: sportpictures.eu

Filipe Teixeira are 25 de meciuri pentru PSG

În sezonul 2018 – 2019, Filipe Teixeira a bifat 33 de partide în tricoul FCSB-ului, echipă la care a ajuns în iulie 2017 din postura de jucător liber de contract. Lusitanul în vârstă de 38 de ani a dat și 3 goluri pentru gruparea roș-albastră în această ediție, dintre care unul în preliminariile Europa League.

Prima echipă la care a jucat Filipe Teixeira a fost Felgueiras, în 1998, formație la care a rămas până în iulie 2001. A ajuns la FC Istres, iar PSG l-a cumpărat în 2002 cu un milion de euro. Pentru campioana României a jucat în 25 de de meciuri și a înscris un gol. Lusitanul a fost cedat sub formă de împrumut de PSG la Leira și Coimbra, iar cei din urmă au decis să îl cumpere cu 900.000 de euro. Pe parcursul carierei a mai evoluat pentru West Brom, Barnsley FC, Metalurh D., ACS SR Brașov, Rapid București, Al Shaab, Petrolul Ploiești și Astra Giurgiu.

Tags: