Life

Teorii care te vor face să privești cu alți ochi filmul Singur Acasă

Un lucru cert despre internet este că aici găsim o multitudine de teorii cu privire la filmele preferate din copilărie. Ești pregătit să afli ce au născocit fanii despre faimosul Singur Acasă?
15.12.2021 | 18:34
Teorii care te vor face sa privesti cu alti ochi filmul Singur Acasa
ADVERTISEMENT

Singur Acasă este unul dintre cele mai urmărite filme de Crăciun. Pelicula cu aventurile puștiului fenomen, Kevin, a obținut un profit uriaș de 426 de milioane de dolari și a fost produs cu un buget de doar 18 milioane.

Comedia de Crăciun prezintă povestea unui baiețel, rămas singur să lupte cu doi hoți, care voiau să-i intre în casă. Scenariul a furat inimile copiilor și adulților, deopotrivă, iar un asemenea succes înregistrat atrage după sine diverse teorii.

ADVERTISEMENT

 Screenrant a adunat mai multe teorii născocite de fanii filmului Singur Acasă. Ești curios să le afli?

1. Tatăl lui Kevin este liderul unei grupări infracționale

Numeroasa familie McCallister este prezentată ca fiind una bogată, trăiește într-o casă mare, dintr-un cartier prestigios, iar Peter își permite o vacanță în Franța pentru toți. Totuși, în film nu este menționată nicio sursă de venit. Iar reacția lui Peter când Harry vine îmbrăcat în polițist i-a făcut pe internauți să creadă că este liderul unui grupări infracționale. La vederea presupusului ofițer de poliție, tatăl lui Kevin devine suspicios, iar prima întrebare pe care o pune este „Sunt arestat?”.

ADVERTISEMENT

2. Unchiul Frank este adevăratul răufăcător

Gelozia unchiului Frank pentru veniturile lui Peter este evidentă. Nici pe Kevin nu îl prea are la suflet. Tocmai asta i-a făcut pe fanii filmului să ajungă la concluzia că bărbatul i-a angajat pe Harry și Marv să jefuiască reședința McCallister.

Unii cred, chiar, că unchiul Frank i-a angajat pe Bandiții Uzi, Harry (Joe Pesci) și Marv (Daniel Stern), ca să scape de Kevin, iar copilul a fost lăsat singur acasă grație planului său elaborat. Dacă ești atent la detalii, lăcomia și personalitatea lui Frank fac această teorie palpabilă și probabilă.

ADVERTISEMENT

3. Tatăl lui Kevin îl urăște

Din nou, reîntorcându-ne la familie, o nouă teorie presupune că Peter McCalsiter nu are nicio legătură sau relație de dragoste cu fiul său, Kevin. Mai degrabă, bărbatul caută, cumva, să scape de el. Interacțiunile lor sunt rare, iar toate filmele seriei încep cu Peter care îl ceartă pe Kevin. Și asta nu e tot! În a doua parte a filmului pare că își lasă intenționat fiul singur în aeroport.

4. Bătrânul Marley este Kevin din viitor

Marley a fost, de fapt, o parte importantă a poveștii celebrei comedii. L-a salvat pe Kevin când era pe cale să fie ucis de Harry și Marv, l-a ajutat să se înțeleagă mai bine cu familia lui și multe altele. Dar toate acestea par prea bune pentru a fi adevărate.

ADVERTISEMENT

Unii fani sugerează că  bătrânul Marley este, de fapt, Kevin din viitor și de aceea îl poate ajuta pe băiat atât de ușor. El a încercat să schimbe cursul lucrurilor și să se salveze de la o viață în singurătate, cauzată de pierderea familiei.

5. Peter McCallister antrenează agenți secreți

Peter McCallister este un tip destul de dubios. Nu este afectat atunci când Kevin este torturat fizic și emoțional de către verii și frații săi. Ca să nu mai vorbim de faptul că l-a îndemnat pe Buzz să fie antisocial și violent.

Această teorie afirmă că el a orchestrat întreaga spargere, pentru a se asigura că fiul său, Kevin, știe cum să supraviețuiască și a făcut-o a doua oară pentru a se convinge că nu a fost o întâmplare. Totul făcând parte din planul său de a antrena viitori agenți secreți.

6. Buzz este psihopat

Buzz își urăște fratele, deține o armă, mângâie un păianjen și nu le arată membrilor propriei sale familii nici un fel de dragoste sau afecțiune. El nu a fost deloc neliniștit de faptul că micuțul Kevin a fost lăsat să se descurce singur și ar putea fi în pericol.

Se folosește de orice prilej pentru a-și supăra fratele, ba chiar l-a convins că bătrânul Marley este un criminal în serie. Toate aceste acțiuni i-au făcut pe unii fani ai seriei Singur Acasă să creadă că Buzz ar putea fi, de fapt, un psihopat legitim.

Ce spun criticii de film despre Singur acasă?

Roger Ebert a fost criticul de film al Chicago Sun-Times din 1967 până la moartea sa, în 2013. În 1975 a câștigat Premiul Pulitzer pentru critică distinsă, iar despre Singur Acasă acesta spune că ipoteza filmului este puțin plauzibilă, un copil lăsat singur, fără niciun vecin, în afara unui bătrân considera nebun.

„Un copil adevărat ar fi, probabil, mai speriat decât acest personaj de film și ar plânge. De asemenea, ar putea încerca să sune pe cineva sau să ceară ajutor unui vecin. Dar în lumea inventată a acestui film, singurul vecin este un bătrân, despre care se zvonește că este ucigașul Snow Shovel, iar telefonul nu funcționează.

Intriga este atât de neplauzibilă, încât devine greu să ne pese, cu adevărat, de situația copilului. Pentru că toată credibilitatea a dispărut, ne așezăm confortabil, să vedem cum cascadorii și băieții cu efecte speciale preiau un film care promitea a fi genul de poveste cu care s-ar putea identifica publicul.”, spunea Roger Ebert, pe site-ul lui.

Când e Singur Acasă 2, la Antena 1

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, seria „Singur acasă” este difuzată de Antena 1. Primele părți au putut fi urmărite, deja, pe 4 decembrie și pe 11 decembrie.

Următoarea parte a trilogiei  Singur Acasă va putea fi urmărită pe 18 decembrie, tot pe Antena 1, începând cu ora 20:00.

ADVERTISEMENT