News

Filmul care dă clasă platformelor Netflix și HBO. E o adevărată capodoperă cinematografică și te va trece prin toate emoțiile posibile. Cum îl vezi

Lecție de cinematografie oferită platformelor Netflix și HBO. Un film cât pentru o viață întreagă, un film care te va urmări mult timp
10.03.2023 | 19:00
Filmul care da clasa platformelor Netflix si HBO E o adevarata capodopera cinematografica si te va trece prin toate emotiile posibile Cum il vezi
Filmul care dă clasă platformelor Netflix și HBO prin toate detaliile posibile. Sursa foto - 9rota.ru
ADVERTISEMENT

Platformele Netflix și HBO investesc zeci de milioane de dolari în filme în speranța că vor da lovitura. Nu toate producțiile reușesc să rupă gura târgului. Multe dintre ele sunt îndelung așteptate, dar oamenii își pierd repede interesul după premieră.

Filmul pe care nu-l vei vedea pe Netflix sau HBO

9 rota, adică A noua companie, așa cum s-ar traduce a scris o adevărată pagină de istorie în cinematografie. Culmea, nu este făcut de americani, nu s-a luptat la premiile Oscar, ci doar a punctat serios pentru cinefilii adevărați.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre primul film rusesc adevărat despre război. Da, subiectul este unul dur și, din nefericire, unul la modă. Conflictul este însă cu totul altul. Atenție, nu discutăm despre un film de duzină, ci despre o veritabilă realizare.

„Nu este un film despre gloria armelor rusești, ci un film despre gloria acelora care vor lupta până la ultimul glonț”, notau specialiștii la puțin timp după apariție.

ADVERTISEMENT

Putem discuta chiar și despre un omagiu colectiv pe care scenaristul l-a adus în memoria tinerilor care și-au pierdut viața în munții Afganistanului, Ceceniei și Abhaziei. Pentru că da, nu numai americanii au luptat în această zonă a lumii

„Mult peste filmele americane. Un film dur, dar bine realizat cap – coadă. Nu se axează pe un singur personaj, ci pe întreaga companie. Fără faze în care rușii trag și nimeresc tot, iar ei sunt ocoliți de gloanțe”, a fost doar unul dintre comentariile la adresa filmului.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, coloana sonoră a filmului te va urmări mult timp. Este pur și simplu impecabilă și pare un desen perfect peste toate întâmplările.

Regia este asigurată de Fedor Bondarchuk, acesta fiind și în fața camerelor de filmat. Aleksei Chadov, Irina Rakhmanova sau Amadu Mamadakov sunt doar câțiva din actorii care te vor face să te îndrăgostești de filmele rusești.

ADVERTISEMENT

O cascadă de evenimente ce aterizează peste o mlaștină, o descriere perfectă a unui sistem ușor bolnav. Vorbim, atenție, despre un film fără personaj principal, un film desenat din idei și talent. Restul e război, camaraderie și dragoste. Un film a cărui muzică doare ore bune după vizionare.

Trebuie spus că cine dorește să-l vizioneze trebuie să depună puțin efort. Filmul nu este nici pe Netflix și nici pe HBO. Îl puteți găsi însă pe orice site unde puteți viziona filme fără să plătiți vreun ban.

ADVERTISEMENT
Tags: