Life

Filmul celebru care s-a turnat în țara noastră. A luat un Oscar și în el au jucat peste o mie de soldați români

Producția renumită care s-a filmat în România. A câștigat un premiu Oscar, iar din distribuție au făcut parte numeroși soldați români.
01.11.2022 | 11:33
Filmul celebru care sa turnat in tara noastra A luat un Oscar si in el au jucat peste o mie de soldati romani
Producția renumită care s-a filmat în România. A câștigat un premiu Oscar, iar din distribuție au făcut parte numeroși soldați. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Filmul celebru care s-a turnat în țara noastră. A luat un Oscar și în el au jucat peste o mie de soldați români care au răspuns cu mare entuziasm regizorilor americani. Producătorii au căutat mai bine de un an locul ideal pentru peliculă.

Producția renumită care s-a filmat în România. A câștigat un premiu Oscar, iar din distribuție au făcut parte numeroși soldați

Cold Mountain este o producție scrisă și regizată de Anthony Minghella. Filmul, apărut în cinematografe în anul 2003, este bazat pe cel mai bine vândut roman ce poartă același nume al lui Charles Frazier, din 1997.

ADVERTISEMENT

Tradusă în limba română Muntele rece, pelicula a fost filmată în România, după o perioadă foarte lungă de căutări. Producătorii au vrut neapărat un colț de lume care să păstreze din misterele pădurilor virgine din America secolului trecut.

După ce au vizitat Blue Ridge Mountains din Carolina de Nord și mai multe regiuni din Canada, regizorii și-au îndreptat atenția către România după ce producătorul Iain Smith a vizitat țara noastră. Ulterior, Anthony Minghella a ajuns în România.

ADVERTISEMENT

Încântat și impresionat, regizorul american a început imediat filmările la Cold Mountain, la data de 15 iulie 2022. Mai exact, pelicula s-a turnat la Râșnov, dar și foarte aproape de București, lângă satul Potigrafu.

Ferma imensă de aici a fost folosită pentru scena de luptă de la Petersburg, Virginia, asta după ce realizatorii au săpat tranșee, au construit fortificații și au ridicat un spital de campanie. Au recreat un imens crater, așa cum este descris în carte, cu o adâncime de 16 metri și o lărgime de 27 metri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt crater mai mic a fost săpat în apropierea celui descris. La filmări au luat parte peste 1.000 de soldați români, care au mânuit cu mare încredere și cu precizie desăvârșită puștile din secolul trecut.

„Soldații români sunt mult mai tineri și mai slabi decât partenerii lor americani. Și pentru acest motiv seamănă mult mai bine cu soldații americani care au luptat în secolul trecut”, a spus expertul militar, Brian Pohanka, scrie cinemagia.ro.

ADVERTISEMENT

Cold Mountain, filmări în Poiana Brașov și Zărnești

Producătorii nu s-au oprit aici cu filmările de pe teritoriul României și după secvențele de bătălie au plecat din Buucrești. Întreaga echipă de la Cold Mountain a ajuns la Poiana Brașov, lângă Râșnov, unde s-a construit Black Cove Farm.

Celebra fermă americană tradițională din secolul al XIX-lea apare în film înconjurată de câmpii, case pentru sclavi, hambare, grajduri și o grădină cu flori. Ulterior, actorii au mers la Zărnești, unde este filmată întreaga comunitate de la Cold Mountain.

Producția a fost premiată la un an de la lansarea pe piață. Filmul a primit trofeul pentru Cea mai bună imagine, Cea mai bună actriță în rol secundar, Cel mai bun actor, Cea mai bună coloană sonoră și Cel mai bun montaj.

ADVERTISEMENT
Tags: