Life

Filmul Coda, marea surpriză la premiile Oscar. Atenție la votul producătorilor de la Hollywood

Filmul „CODA", marea surpriză a premiilor Sindicatului Producătorilor de la Hollywood (PGA Awards), a reușit să se impună. Producția a obținut un premiu important, deși avea șanse modeste.
20.03.2022 | 12:55
Filmul Coda marea surpriza la premiile Oscar Atentie la votul producatorilor de la Hollywood
Filmul CODA a câștigat premiul Sindicatului Producătorilor de la Hollywood. Avea șanse modeste. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Comedia – dramă apărută în anul 2021, scrisă și regizată de Sian Hede, a obținut marele trofeu la evenimentul care s-a desfășurat în cursul serii de sâmbătă, 19 martie 2022. Filmul este despre o familie de surdo-muţi, a căror fiică are un mare talent pentru muzică.

Filmul CODA a câștigat premiul Sindicatului Producătorilor de la Hollywood. Avea șanse modeste

„CODA”, producția care a câștigat Festival Sundance, s-a impus la premiile Sindicatului Producătorilor de la Hollywood, în ciuda fapului că a pornit în sezonul actual cu șanse modeste. Iată că a reușit să iasă în față și a câștigat marele premiu.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, producția a reușit să se impună printre principalii favoriţi la premiile Oscar, alături de „The Power of the Dog”. Acest lucru a agitat și mai mult apele în linia dreaptă a cursei pentru prețioasa statuetă, conform EFE.

Premiile Sindicatului Producătorilor de la Hollywood (PGA Awards) au drept obiectiv principal recompensarea producătorilor filmelor aflate în concurs. Alături de alte premii de specialitate, PGA Awards servesc totodată drept barometru al premiilor Oscar.

ADVERTISEMENT

CODA, mai bun decât „The Power of the Dog”, la premiile PGA Awards

Casele de pariuri sunt în continuare reticente să includă „CODA” între principalii favoriţi ai Academiei Americane de Film. În momentul de față opţiunea cea mai fermă rămâne „The Power of the Dog” care nu a luat niciun premiu.

„Puterea câinelui” este un film de dramă psihologică, care se bazează pe romanul cu același titlu al lui Thomas Savage publicat în anul 1967. Filmul îi are în distribuție pe Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons și Kodi Smit-McPhee.

ADVERTISEMENT

Din păcate, la evenimentul de sâmbătă nu a fost apreciat de public, deși a fost marele triumfător la gala premiilor BAFTA, Critics Choice şi Sindicatului Regizorilor (DGA Awards). Ei au recompensat la unison măestria cineastei Jane Campion.

Sezonul premiilor de la Hollywood continuă duminică, 20 martie 2022, cu premiile Sindicatului scenariştilor americani (Writers Guild of America Awards). Evenimentul se încheie pe 27 martie cu marea gală a premiilor Oscar.

ADVERTISEMENT