News

Filmul crimelor lui Gheorghe Dincă, reconstituit de judecători. Cum și-au găsit sfârșitul cele două fete

Magistraţii care l-au condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare în cazul Caracal au arătat în decizia lor cum a acţionat criminalul.
31.05.2023 | 16:11
Filmul crimelor lui Gheorghe Dinca reconstituit de judecatori Cum siau gasit sfarsitul cele doua fete
Casa lui Gheorghe Dincă, locul unde au fost ucise Luiza şi Alexandra Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La aproape patru ani de răpirile, violurile şi crimele care au îngrozit o ţară întreagă, aşa-numitul “caz Caracal” a fost finalizat marţi din punct de vedere juridic, cu condamnarea la 30 de ani de închisoare a lui Gheorghe Dincă şi la 12 ani a complicelui său, Fane Risipiţeanu.

Cum acţiona Gheorghe Dincă

În paralel cu sentinţa, judecătorii au făcut publică şi decizia de condamnare, în care este prezentat în amănunt filmul răpirii şi uciderii Luizei Melencu (18 ani) şi Alexandrei Măceşanu (15 ani). Conform rechizitoriului, totul a început în ziua de 14 aprilie 2019, aproape de prânz, când Gheorghe Dincă a observat-o pe Luiza aşteptând “la ocazie” pe raza municipiului Caracal.

ADVERTISEMENT

El a convins-o să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate, după care a urmat scenariul de coşmar. “Pentru a-i întări victimei convingerea cu privire la realitatea celor susținute, inculpatul s-a deplasat cu aceasta până la intrarea în comuna Dioști (n.r. – unde locuia Luiza) unde a oprit și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi, de centura de siguranță a banchetei din spate. Ulterior, inculpatul a transportat victima cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism, întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat”, spun judecătorii.

Pe drum, Dincă a aruncat pe fereastră telefonul Luizei, într-o zonă cu vegetaţie densă. Apoi, timp de trei zile, între 14 şi 17 aprilie, fata a fost ţinută imobilizată de un pat metalic, legată la ochi cu bandă adezivă şi la mâni şi picioare cu sfoară, fiind violată în repetate rânduri. La unul dintre aceste acte a participat şi Ştefan Risipiţeanu, complicele lui Dincă.

ADVERTISEMENT

După trei zile de chin, Luiza a refuzat să mai cedeze pornirilor animalice ale lui Dincă şi s-a împotrivit din răsputeri acţiunilor acestuia, stârnindu-i însă furia bărbatului. Acesta a lovit-o cu bestialitate, practic-o omorând-o în bătaie, după cum afirmă judecătorii. După aceea i-a ars cadavrul într-un butoi metalic, iar cenușa, fragmentele osoase și celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate și abandonate la liziera unei păduri.

Dincă a urmat acelaşi scenariu şi cazul Alexandrei Măceşanu

Aproximativ acelaşi scenariu l-a urmat Gheorghe Dincă şi în cazul celei de-a doua victime, Alexandra Măceşanu. Pe 24 iulie 2019, aflat pe raza comunei Dobrosloveni, acesta a observat-o pe Alexandra Măceşanu care intenţiona să meargă la Caracal. El a convins-o să se urce în maşina lui, pe locul din dreapta spate, și în continuare, pentru a-i întări convingerea cu privire la realitatea celor susținute, s-a deplasat cu aceasta până în zona liceului din Caracal. La fel ca şi cu Luiza, când a ajuns în apropiere a oprit, și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat-o pe Alexandra, legând-o cu cureaua de la pantaloni de centura de siguranță a banchetei din spate. Pe drum a aruncat telefonul Alexandrei, iar în casă a legat-o pe fată de pat şi a violat-o.

ADVERTISEMENT

Totuşi, a doua zi, Gheorghe Dincă a procedat altfel şi s-a dus la Craiova, de unde a cumpărat o cartelă telefonică şi a sunat familia Alaxandrei, inducându-i ideea că fata ar fi ales să părăsească voluntar România. Când s-a întors acasă, Dincă a observat că fata îşi desfăcuse parţial lanţul cu care era legată de pat şi îşi scosese banda adezivă de pe ochi, iar într-o mână ţinea un telefon vechi, găsit prin cameră.

“Pe de altă parte aceasta avea o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se și de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, cu intenție, inculpatul Dincă Gheorghe i-a aplicat acesteia cel puțin o lovitură cu pumnul în zona capului și în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul”, mai arată judecătorii, în decizia lor. Apoi a ars cadavrul Alexandrei în acelaşi butoi metalic, unde a doua zi dimineaţa poliţiştii au găsit cenuşa şi rămăşiţele osoase ale fetei.

ADVERTISEMENT

Iniţial, la începutul anchetei, Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu și i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, a recunoscut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal, dar ulterior şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane, pentru a fi traficată.

ADVERTISEMENT