Filmul de pe Netflix care a primit toate aprecierile. E în top și în România și e făcut după o poveste reală. Richard Gere are un rol fenomenal în el. Pelicula este regizată de Lasse Hallström, după un scenariu de Stephen P. Lindsey și Kaneto Shindo.
Producția de pe Netflix care e lăudată de toată lumea. E și în clasamentul românesc, are un scenariu realist. Richard Gere are rol principal, alături de actrițele Joan Allen și Sarah Roemer. Filmul a fost lansat în anul 2009.
Această peliculă rămâne de actualitate și în ziua de azi datorită scenariului pe care îl propune. Mai exact, este vorba de Hachi: A Dog’s Tale, care se bazează pe viața adevărată a lui Hachikō, un câine din rasa Akita Inu.
Patrupedul a trăit în Japonia, povestea sa făcând înconjurul lumii pentru că timp de 10 ani și-a așteptat stăpânul în gară, așa cum fusese obișnuit. Din păcate, bărbatul nu a mai coborât din tren pentru că suferise un accident vascular.
Rolul stăpânului este interpretat de actorul Richard Gere, care a mărturisit că a s-a emoționat atunci când a citat scenariul pentru Hachi: A Dog’s Tale. „Am plâns ca un copil”, a declarat vedeta, pentru CBS.
„Nu eram sigur dacă a fost doar o reacție foarte sensibilă pe care am avut-o în acea zi, așa că l-am citit din nou câteva zile mai târziu și am avut aceeași reacție. Aceasta este o poveste de dragoste.
Nu are nimic de-a face cu genul sau specia”, a mai spus Richard Gere despre rolul profesorului pe care îl întruchipează în filmul Hachi: A Dog’s Tale. Pelicula este considerată la ora actuală ca fiind una nemuritoare.
Starul de la Hollywood a mai spus că animalele care îl interpretează pe Hachiko în filmul de pe Netflix aparțin rasei japoneze de câini Akita. Rasa este cunoscută pentru faptul că este apropiată de câinii sălbatici și foarte greu de dresat.
Câinele din filmul Hachi: A Dog’s Tale, ce poate fi urmărit pe platforma de streaming Netflix, este din rasa Akita Inu. Animalul s-a născut pe 10 noiembrie 1923 în Odate, prefectura Akita, Japonia. Când avea doar 4 luni a fost adoptat de Hidesaburo Ueno.
Acesta era profesor la catedra de Agricultură a Universităţii din Tokyo, motiv pentru care era nevoit să facă zilnic naveta cu trenul. De fiecare dată cadrul didactic era însoțit până la gara Shibuya de patruped care îl aștepta și atunci când se întorcea.
Între cei doi a fost o legătura specială, care avea să uimească întreaga comunitate. Din păcate, bărbatul a suferit o hemoragie cerebrală când se afla la catedră, pe 21 mai 1925, însă Hachiko a continuat să îl aştepte ani la rând.
Oamenii își amintesc că apărea de fiecare dată la gară la ora la care sosea de obicei trenul profesorului. Mânca doar hrana adusă de călătorii care coborau din vagoane și nu se mișca de pe loc până când peronul se golea complet.
Hachiko a dovedit o lecție de devotament pentru comunitatea din care făcea parte. Mulți părinți cu copii veneau la gară să îl întâlnească pe patrupedul loial, care în anul 1932 avea să devină simbol național. În fața gării Shibuya a apărut o statuie în mărime reală a sa.
A murit pe 8 martie 1935, pe o stradă din Shibuya, care ducea spre gară. Cercetătorii au descoperit cauza morții sale abia în martie 2011 când au dezvăluit că inima îi era afectată de viermi filiformi și suferea de cancer în formă terminală.