Life

Filmul de pe Netflix care a rupt clasamentele. Nu e în limba engleză, dar s-au uitat la el milioane de abonați

Filmul de pe Netflix care a rupt toate clasamentele, deși nu este în limba engleză. Milioane de utilizatori l-au urmărit.
24.05.2023 | 18:01
Filmul de pe Netflix care a rupt clasamentele Nu e in limba engleza dar sau uitat la el milioane de abonati
Filmul de pe Netflix care a rupt clasamentele. Nu e în limba engleză. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Filmul de pe Netflix care a ajuns să fie unul dintre cele mai urmărite a rupt clasamentele la finalul anului trecut, deși nu este în limba engleză. A fost un adevărat record pentru o astfel de producție.

Filmul de pe Netflix care a rupt clasamentele. A fost urmărit de milioane de abonați, deși nu e în limba engleză

În general, cele mai urmărite filme de pe Netflix sunt cele a căror limbă oficială este engleza. Cu toate acestea, există și producții în alte limbi care reușesc să strângă zeci de milioane de ore de vizionare. Unul dintre acestea a apărut chiar anul trecut.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre filmul “Troll”, care a apărut pe Netflix anul trecut, pe 1 decembrie. Filmul este unul norvegian, de acțiune și aventură. A devenit cel mai popular film de pe Netflix care nu este în limba engleză, la doar două săptămâni de când a fost lansat. Producția a strâns în total 128 de milioane de ore de vizionare.

Mai mult, filmul a ocupat primul loc în Top 10 al filmelor non-englezești de pe platformă. Producția s-a aflat în top 10 în 93 de țări. Printre acestea se numără și Norvegia, Marea Britanie, Franța, Germania, SUA, Brazilia, Mexic, Japonia și Coreea de Sud, potrivit Variety.

ADVERTISEMENT

Acțiunea filmului are în centru un monstru gigantic, care se trezește în muntele din Dovre, după ce a fost prins în capcană, timp de o mie de ani. Acesta distruge totul în calea sa și se apropie rapid de capitala Norvegiei.

Locuitorii din Oslo se luptă să oprească această creatură, despre care credeau că există numai în folclorul norvegian. Espen Aukan este cel care a scris filmul. De asemenea, a scris și “Viking Wolf”, primul film cu vârcolaci din Norvegia.

ADVERTISEMENT

Roar Uthaug, regizorul “Tomb Raider”, este cel care a semnat filmul. Acesta ste produs de Espen Horn și Kristian Strand Sinkerud de la Motion Blur, compania de producție din spatele filmului norvegian Netflix “Cadaver”.

Din distribuția filmului “Troll” fac parte actorii Ine Marie Wilmann, Kim Falck, Mads Pettersen și Gard B. Eidsvold. Uthaug  a semnat și producția “The Wave”, primul film norvegian despre dezastre.

ADVERTISEMENT

Ce alte filme în altă limbă decât engleza au fost populare pe Netflix

Înainte de “Troll”, primul film popular de pe Netflix, care nu a fost în limba engleză, era “Blood Red Sky”, de Peter Thorwarth. În film, o femeie cu o boală misterioasă este forțată să intre în acțiune atunci când un grup de teroriști încearcă să deturneze un zbor transatlantic de noapte. Filmul a adunat peste 110 milioane de ore de vizionare.

Alte filme foarte urmărite, a căror limbă nu a fost engleza, sunt “The Platform” (108 milioane de ore de vizionare), “All Quiet on the Western Front” (101 milioane de ore de vizionare) și “Black Crab” (94 de milioane de ore de vizionare).

ADVERTISEMENT
Tags: