FANATIK îți arată care este filmul de pe platforma de streaming Netflix care a spart topurile. Povestea este unică, ai momente când abia respiri de emoție. Julia Roberts, una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood, are un rol fenomenal în el.
Netflix are o multitudine de producții interesante și importante, însă una dintre acestea i-a cucerit pe oamenii din lumea întreagă. A avut premiera în anul 2003, dar continuă să fie de actualitate și la momentul acesta.
În film joacă Julia Roberts. Pelicula este produsă de Revolution Studios și Columbia Pictures în asociere cu Red Om Films Productions. De asemenea, este regizată de Mike Newell și scrisă de Lawrence Konner și Mark Rosenthal.
Din distribuție mai fac parte Kirsten Dunst, Maggie Gyllenhaal, Dominic West și Julia Stiles. Mai exact, este vorba de Mona Lisa Smile, care nu este o producție doar despre iubire, ci și despre hotărârea unei profesoare de a instala feminismul în campus.
Titlul filmului difuzat de Netflix este o referire la Mona Lisa, celebra pictură a lui Leonardo da Vinci, dar și la cântecul cu același nume, interpretat inițial de Nat King Cole. Coloana sonoră a fost preluată apoi de Seal pentru această peliculă.
Acțiunea are loc în anul 1953, în colegiul Wellesley. Valoarea tinerelor din această instituție de învățământ este dată de posibilitățile viitorului soț, asta până sosește un cadru didactic care amenință să răstoarne această situație.
Julia Roberts a primit o sumă record pentru interpretarea sa. Celebra actriță a încasat cel mai mare câștig obținut de o vedetă la acea vreme, de 25 de milioane de dolari. Averea artistei se ridică la 250 de milioane de dolari.
Producătorii filmului Mona Lisa Smile, de pe Netflix, au decis să organizeze o petrecere specială înainte de premieră pentru absolvenții Wellesley care au terminat în 1954. Din păcate, strategia publicitară a avut un efect negativ pentru că producția a fost ridiculizată.
Printre plângerile pe care le-au avut absolvenții se numără faptul că nimeni nu purta perle, cercei sau brâuri la cursuri. În schimb, studenții se îmbrăcau mereu cu blugi și hanorace. De asemenea, niciun profesor nu i-a încurajat vreodată să se căsătorească sau să fie supuși.
În plus, povestea de război pe care o relatează Bill Dunbar în timpul orei sale de italiană este împrumutată din romanul „Liniște pe frontul de vest”, scris de Erich Maria Remarque. Acțiunea se petrece în Primul Război Mondial.