Life

Filmul de pe Netflix care te lasă fără cuvinte. Ultimul cadru o să te bântuie toată viața

Pelicula spune povestea unei tragedii, când, din greșeală o școală catolică franceză a fost bombardată, peste 120 de persoane, inclusiv 86 de copii, fiind uciși.
19.02.2023 | 10:52
Filmul de pe Netflix care te lasa fara cuvinte Ultimul cadru o sa te bantuie toata viata
Filmul de pe Netflix care te lasă fără cuvinte. Ultimul cadru o să te bântuie toată viața. Sursa foto: instagram/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Bombardamentul, filmul de pe Netflix care te lasă fără cuvinte, este o dramă de război, scrisă și regizată de Ole Borneda. Este povestea tragediei care a lovit Danemarca pe 21 martie 1945. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un atac aerian asupra sediului Gestapo-ului din Copenhaga a avut consecințe fatale, o școală catolică franceză a fost vizată accidental, iar peste 120 de persoane, inclusiv 86 de copii au fost uciși.

Filmul de pe Netflix care o să te bântuie toată viața

Bazat pe o poveste adevărată, Bombardamentul surprinde un moment din timpul celui de-al doilea război mondial, când Royal Air Force (RAF) a bombardat din greșeală o școală, în loc de cetatea Gestapo din Copenhaga, Danemarca, care se afla sub ocupația Germaniei.

ADVERTISEMENT

În acea perioadă au avut loc multe evenimente oribile, existând numeroase filme care au încercat să descrie groaza abjectă care a fost trăită în acele vremuri întunecate din trecut, însă, puține reușesc. Pelicula mai sus amintită tratează operațiunea Carthage, o misiune de bombardament care vizează accidental o școală plină de copii.

Peste 120 de persoane, inclusiv 86 de copii și-au pierdut viața din cauza tragicei erori. Evenimentul fatidic este trăit prin ochii copiilor și călugărițelor, precum și prin ochii tinerilor luptători danezi pentru libertate și ai piloților britanici ai RAF.

ADVERTISEMENT

Distribuția peliculei Bombardamentul

Filmul se mândrește cu niște talente europene de top, cum ar fi Alex Høgh Andersen, care îl interpretează pe Frederik și Danica Curcic, care au contribuit emoțional la greutatea poveștii.

Scenele transpuse în film surprind teroarea și oroarea războiului, dar și durerea copiilor prinși fără nicio vină în mijlocul bombardamantelor. Ceea ce s-a întâmplat în Danemarca a fost devastator, iar tinerii actori de pe platourile de filmare, Bertram Bisgaard Enevoldsen care îl interpretează pe Henry, și Ella Josephine Lund Nilsson, care o interpretează pe Eva, au transmis cu acuratețe cruzimea și greutatea poveștii.

ADVERTISEMENT

În timpul acestei greșeli de neiertat, zeci de copii au fost nevoiți să plătească costurile, iar viețile locuitorilor din Copenhaga au fost schimbate pentru totdeauna.

A doua jumătate a filmului Bombardamentul captează trauma care se desfășoară în istorie, momente incredibil de terifiante creând o tensiune care îți va lăsa inima bătătoare și mâinile strânse peste gură.

ADVERTISEMENT

Această tragedie teribilă nu este pentru cei slabi de inimă, dar povestea merită să fie spusă, iar impactul vieților pierdute nu ar trebui să fie uitat niciodată.

ADVERTISEMENT
Tags: