Life

Filmul de pe Netflix care te va lăsa fără cuvinte. E atât de dur încât vei avea nevoie de pauze pentru a-l vedea

Dacă vrei să urmărești un film de pe Netflix care să te lase fără cuvinte, atunci această peliculă este cea mai bună alegere.
26.03.2023 | 09:00
Filmul de pe Netflix care te va lasa fara cuvinte E atat de dur incat vei avea nevoie de pauze pentru al vedea
Filmul de pe Netflix care te va lăsa fără cuvinte. Sursă foto: Pinterest, captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unele filme de pe Netflix pot fi mai profunde decât ne-am fi așteptat. Avem pelicule inspirate din fapte reale, documentare, comedii, filme de dragoste și nu numai. Unul dintre acestea s-a evidențiat și de altfel a adunat și nenumărate nominalizări. Ascunde o poveste de viață și de moarte.

Filmul de pe Netflix care te lasă fără cuvinte

Pe Netflix poți să găsești filmul El fotógrafo de Mauthausen din anul 2018. Pelicula are o durată de 110 minute, iar pe IMBD are nota 7.2 din 10. Vorbim despre un film biografic, dramatic, dar și istoric, care a primit mai bine de patru nominalizări la Premiile Goya.

ADVERTISEMENT

Ce poveste urmărește filmul El fotógrafo de Mauthausen de pe Netflix și de ce te lasă fără cuvinte? Acțiunea poate că nu va părea surprinzătoare la prima vedere. Scenele însă, trăirile personajelor, dar și unele evenimente, s-ar putea să te debusoleze total.

Protagonistul filmului este Francesc Boix, interpretat de actorul Mario Casas. Acesta este un deținut care lucrează în laboratorul fotografic. El vrea să sustragă mai multe negative care ajung să dovedească la final lumii atrocitățile comise de naziști cu ani buni în urmă.

ADVERTISEMENT

Nu va face acest lucru singur, ci alături de un grup de prizonieri spanioli care conduc o grupare clandestină a lagărului de concentrare din Mauthausen. De asemenea, Francesc Boix ajunge să își riște viața doar pentru a pune mâna pe acele negative.

Filmul a primit numeroase nominalizări

Ce este atât de marcant în pelicula El fotógrafo de Mauthausen? Miile de imagini care vor arăta cruzimea din perioada nazistă. De asemenea, dincolo de aceste fotografii marcante, dacă alegi să vezi acest film de pe Netflix vei vedea răsturnări de situație neașteptate.

ADVERTISEMENT

Fotografiile pe care Francesc Boix le va salva vor fi decisive în condamnarea unor înalți funcționari naziști în procesele de la Nuremberg care avut loc în anul 1946. Trebuie menționat faptul că acesta este singurul spaniol care a asistat ca martor la cele întâmplate.

Astfel, în acest film vei vedea cruzime, neînfricare, dar și dedicare. La unele secvențe din film poate vei avea nevoie de o pauză, având în vedere că regizorul a decis să nu renunțe la unele detalii, oricât de dureroase ar fi acestea.

ADVERTISEMENT

Iar dacă acest gen de film este pentru tine, atunci trebuie să vezi neapărat și o altă peliculă care a făcut furori pe Netflix. Este vorba despre 1917, Speranță și Moarte, un film care îți va tăia respirația încă din primele momente, cu o poveste impresionantă.

ADVERTISEMENT
Tags: