Fotbal intern

Filmul incidentelor dure din FCSB – Dinamo 1-1! Petarde şi scandări rasiste în timpul derby-ului, bătaie generală la final! FOTO + VIDEO EXCLUSIV

Filmul incidentelor dure din FCSB - Dinamo 1-1
ADVERTISEMENT

FCSB – Dinamo 1-1 a fost derby-ul toamnei în fotbalul românesc, iar FANATIK îţi prezintă filmul complet al incidentelor dure din timpul, dar şi de finalul meciului. Duelul marilor rivale s-a jucat pe 5 octombrie, o zi neagră pentru fanii “câinilor”, din moment ce în urmă cu fix 19 ani se stingea din viaţă, într-un amical, Cătălin Hîldan, “Unicul Căpitan”.

Filmul incidentelor din FCSB – Dinamo 1-1 a început în secunda 0

Secunda 0 – Startul incidentelor din FCSB – Dinamo 1-1. Istvan Kovacs nu fluierase startul derby-ului, iar galeria “câinilor” îşi afişa coregrafia specială pentru comemorarea lui Cătălin Hîldan. A fost momentul în care câteva petarde au început să zboare pe teren, chiar lângă Riccardo Piscitelli. Din nou, “vigilenţa” firmei de pază, dar şi a Jandarmeriei a fost driblată lejer. Pe tunelul de lângă peluză, jandarmii şi-au făcut simţită prezenţa imediat, fiind cu ochii-n patru şi camerele video îndreptate spre “câini”

ADVERTISEMENT

Startul meciului – Primele minute din FCSB – Dinamo 1-1 au fost un coşmar pentru fotografii care se aflau în faţa “PCH-ului”. Cartoanele folosite la coregrafia dedicată memoriei lui Cătălin Hîldan au devenit proiectile uşoare, acestea zburând din peluză spre gazon, dar şi în zona în care reporterii şi cameramanii stăteau. În plus, zeci de beţe au fost trimise spre teren. Cei doi copii de mingi, juniori la FCSB, nu au scăpat de apostrofările fanilor lui Dinamo, fiind primţi cu înjurături, ameninţări şi pahare aruncate din tribună. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Momentul crucial din minutul 33. Coman, “primit” cu petarde şi rasism

Minutul 33 – La scorul de 1-1, FCSB a avut o lovitură de corner, iar Florinel Coman urma să execute faza fixă. Petardele au început să zboare din PCH. “Bum-bum-bum”, ca pe front, ca în poligon. Nu a contat că materialele pirotehnice au ajuns pe lângă Riccardo Piscitelli, la fel ca în primul sfert de oră, când portarul “câinilor” s-a şi plâns de zgomot. Tirada a continuat cu “Ţiganule, Ţiganule”, vorbă auzite dintr-un grup destul de mare al galeriei. O nouă petardă explodată lângă Istavan Kovacs şi derby-ul a fost întrerupt. Chiar dacă s-a făcut apel la galeria lui Dinamo, mii de voci au început să scandeze împotriva Ungariei, ca “revoltă” împotriva arbitrului. “Afară cu ungurii din ţară”, s-a auzit din PCH, după care s-a intonat imnul României, cu versuri stâlcite, care au dat dovadă că patriotismul este doar un cuvânt şi nu o stare de spirit. La fel cum se întâmplă şi cu “Uniţi sub Tricolor”, galeria problematică a naţionalei României.

ADVERTISEMENT

Minutul 46 – Revenirea de la cabine a celor două echipe a adus un nou inamic pentru PCH. Cristi Bălgrădean a fost luat în colimator, după ce Sorin Cristof, fizioterapeutul FCSB-ului, a fost înjurat în timp ce aducea sticlele de apă lângă poartă. Pe durata celei de-a doua reprize, portarul vicecampioanei României a fost admonestat, iar lângă el au aterizat câteva petarde.

Filmul incidentelor dure din FCSB - Dinamo 1-1
Filmul incidentelor dure din FCSB – Dinamo 1-1

Bătălia cea mare a început la finalul derby-ului. De unde a plecat nebunia

Minutul 90+4 – Istvan Kovacs fluieră finalul meciului FCSB – Dinamo 1-1, dar scandalul plutea în aer. Jucătorii lui Dusan Uhrin au salutat galeria, un moment ce a durat puţin, şi s-au îndreptat spre cabine. Un fan al “câinilor” a sărit din peluză şi s-a îndreptat spre Dan Nistor, alături de care îşi dorea să se fotografieze. După micul “suvenir”, stewarzii au încercat să-l reţină, însă căpitanul lui Dinamo şi Daniel Popa i-au sărit în ajutor.

ADVERTISEMENT
Filmul incidentelor dure din FCSB - Dinamo 1-1
Filmul incidentelor dure din FCSB – Dinamo 1-1

10 minute după finalul meciului – Suporterii lui Dinamo, din moment ce echipa a fost oaspete, au trebuit să aştepte în peluză pentru ca rivalii să plece de pe stadion. Câţiva ultraşi din PCH au luat banerul “Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo” pentru a-l duce la mijlocul terenului, iar toată manevra s-a produs în linişte, chiar dacă stewarzii şi jandarmii priveau cum conflictul se năştea. Când dinamoviştii au ajuns la mijlocul terenului, mai mulţi suporteri din PRA (Peluza Roş-Albastră) au intrat, la rândul lor, pe teren şi au încercat să “confişte” banerul. A fost momentul în care forţele de ordine au intervenit şi a început bătaia. Mai mulţi suporteri ai lui Dinamo au fost placaţi pe teren şi bătuţi, în timp ce confraţii din peluză aruncau cu scaune şi petarde. Jandarmii au ocupat tribuna “câinilor” şi mai mulţi ultraşi au fost arestaţi. Derby-ul s-a terminat în scandal, cum nu se mai întâmplase de ceva timp, însă rămâne o mare întrebare. Cum intră ultraşii cu petarde la meci? Răspunsul, în niciun caz la următorul derby.