Life

Filmul românesc de pe Netflix care te va cutremura. Ce a pățit un sat întreg după moartea lui Stalin

Acest film românesc de pe Netflix te va cutremura cu adevărat pentru că are o poveste bazată pe fapte reale. Ce a pățit un sat întreg după moartea lui Stalin.
05.03.2023 | 08:00
Filmul romanesc de pe Netflix care te va cutremura Ce a patit un sat intreg dupa moartea lui Stalin
Filmul românesc de pe Netflix care te va cutremura. Moartea lui Stalin aduce un adevărat blestem pentru un sat. Sursa foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Acesta este filmul românesc de pe Netflix care te va cutremura de-a dreptul. Iată ce a pățit un sat întreg după ce faimosul lider Stalin a murit.

Filmul românesc de pe Netflix care te va cutremura. Moartea lui Stalin aduce un adevărat blestem pentru un sat

Nuntă mută este numele filmului românesc disponibil și pe Netflix. Acesta a fost lansat în anul 2008 și are o durată de o oră jumătate.

ADVERTISEMENT

Genul filmului Nuntă mută este dramă, iar regizorul este Horațiu Mălăele. Povestea filmului este bazată pe fapte reale, iar aceasta arată cum destinele individuale pot ajunge rapid de la o viață frumoasă și plină de comedie la o adevărată tragedie.

O echipă de jurnaliști merge într-un sat izolat să filmeze un reportaj despre fenomenele paranormale care se întâmpla acolo, iar ceea ce este cutremurător este că totul este bazat pe fapte reale.

ADVERTISEMENT

Satul era populat doar de femei în vârstă, iar în rest toată lumea plecase sau murise. Primarul este cel care le povestește acestor jurnaliști despre un eveniment care a avut loc în primăvara anului 1953, când doi tineri au vrut să se căsătorească.

Mara și Iancu aveau nunta programată pe 5 martie, dar chiar la mijlocul ceremoniei se anunță moartea lui Stalin. La acest eveniment au fost invitați câteva zeci de oameni, aproape tot satul, care se pregăteau de petrecere când primarul împreună cu comandantul regimentului de tancuri anunță doliu național de șapte zile după moartea lui Stalin, fostul lider al Uniunii Sovietice.

ADVERTISEMENT

Socrul mic nu vrea să oprească nunta. Ce soluție găsește acesta pentru ca fata lui să se mărite

Dar socrul mic nu este de acord cu oprirea nunții doar pentru că a murit acest lider și nu vrea nici un caz să i se strice mâncarea, să se întoarcă din drum sau să-și trimită invitația acasă.

Așa că aceștia găsesc o soluție inventivă, aceea de a ține o „nuntă mută” și socrul mic invită pe toată lumea în interiorul casei sale, pe care încearcă să o facă mai silențioasă cu ajutorul scândurilor puse la geamuri.

ADVERTISEMENT

Îi pune pe toți nuntașii să jure că își vor ține cuvântul și nu vor face zgomot, dar nu trece prea mult până când nunta devine una gălăgioasă.

La apogeul acesteia, un tanc sovietic intră în casă și de aici urmează tragedia care face acest film de pe Netflix unul cu adevărat cutremurător.

Toți bărbații de la nuntă sunt deportați și mireasa ajunge să își mai vadă soțul abia peste 13 ani când este eliberat și vrea să vină acasă doar pentru a muri.

ADVERTISEMENT
Tags: