Life

Filmul românesc de pe Netflix care te va cutremura. Ce a pățit un sat întreg după moartea lui Stalin

Acest film românesc de pe Netflix te va cutremura cu adevărat pentru că are o poveste bazată pe fapte reale. Ce a pățit un sat întreg după moartea lui Stalin.
05.03.2023 | 08:00
Filmul romanesc de pe Netflix care te va cutremura Ce a patit un sat intreg dupa moartea lui Stalin
Filmul românesc de pe Netflix care te va cutremura. Moartea lui Stalin aduce un adevărat blestem pentru un sat. Sursa foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Acesta este filmul românesc de pe Netflix care te va cutremura de-a dreptul. Iată ce a pățit un sat întreg după ce faimosul lider Stalin a murit.

Filmul românesc de pe Netflix care te va cutremura. Moartea lui Stalin aduce un adevărat blestem pentru un sat

Nuntă mută este numele filmului românesc disponibil și pe Netflix. Acesta a fost lansat în anul 2008 și are o durată de o oră jumătate.

ADVERTISEMENT

Genul filmului Nuntă mută este dramă, iar regizorul este Horațiu Mălăele. Povestea filmului este bazată pe fapte reale, iar aceasta arată cum destinele individuale pot ajunge rapid de la o viață frumoasă și plină de comedie la o adevărată tragedie.

O echipă de jurnaliști merge într-un sat izolat să filmeze un reportaj despre fenomenele paranormale care se întâmpla acolo, iar ceea ce este cutremurător este că totul este bazat pe fapte reale.

ADVERTISEMENT

Satul era populat doar de femei în vârstă, iar în rest toată lumea plecase sau murise. Primarul este cel care le povestește acestor jurnaliști despre un eveniment care a avut loc în primăvara anului 1953, când doi tineri au vrut să se căsătorească.

Mara și Iancu aveau nunta programată pe 5 martie, dar chiar la mijlocul ceremoniei se anunță moartea lui Stalin. La acest eveniment au fost invitați câteva zeci de oameni, aproape tot satul, care se pregăteau de petrecere când primarul împreună cu comandantul regimentului de tancuri anunță doliu național de șapte zile după moartea lui Stalin, fostul lider al Uniunii Sovietice.

ADVERTISEMENT

Socrul mic nu vrea să oprească nunta. Ce soluție găsește acesta pentru ca fata lui să se mărite

Dar socrul mic nu este de acord cu oprirea nunții doar pentru că a murit acest lider și nu vrea nici un caz să i se strice mâncarea, să se întoarcă din drum sau să-și trimită invitația acasă.

Așa că aceștia găsesc o soluție inventivă, aceea de a ține o „nuntă mută” și socrul mic invită pe toată lumea în interiorul casei sale, pe care încearcă să o facă mai silențioasă cu ajutorul scândurilor puse la geamuri.

ADVERTISEMENT

Îi pune pe toți nuntașii să jure că își vor ține cuvântul și nu vor face zgomot, dar nu trece prea mult până când nunta devine una gălăgioasă.

La apogeul acesteia, un tanc sovietic intră în casă și de aici urmează tragedia care face acest film de pe Netflix unul cu adevărat cutremurător.

Toți bărbații de la nuntă sunt deportați și mireasa ajunge să își mai vadă soțul abia peste 13 ani când este eliberat și vrea să vină acasă doar pentru a muri.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!