Filmul tragediei de la Braşov, pas cu pas. Ce s-a întâmplat de fapt după teribilul accident

Poliţia Braşov a dat publicităţii un comunicat de presă în care arată cum s-a desfăşurat, pas cu pas, operaţiunea de salvare în cazul teribilului accident de la Perşani. Trebuie remarcată...
19.06.2016 | 00:02
Filmul tragediei de la Brasov pas cu pas Ce sa intamplat de fapt dupa teribilul accident
ADVERTISEMENT

Poliţia Braşov a dat publicităţii un comunicat de presă în care arată cum s-a desfăşurat, pas cu pas, operaţiunea de salvare în cazul teribilului accident de la Perşani. Trebuie remarcată promptitudinea cu care s-a intervenit, dar şi modul de acţiune, cum s-au coordonat instituţiile implicate pentru salvarea şi acordarea primului ajutor pentru victime.

Accidentul s-a produs la ora 12.35 pe raza localităţii Perşani. „Un bărbat de 38 ani care conducea un autovehicul transport persoane, din direcţia Braşov spre Sibiu, la km.205+200 m, într-o curbă la dreapta, a acroşat parapetul din beton care separă cele două sensuri de mers, după care s-a răsturnat pe contrasens“, se arată în comunicatul Poliţiei Braşov, potrivit newsbv.ro.

ADVERTISEMENT

Prima persoană care a ajuns la faţa locului şi a acordat primul ajutor a fost un ofiţer de la Poliţia Rutieră, care era în concediu şi se afla în zonă. Imediat au ieşit la iveală primele nereguli în ceea ce priveşte autovehiculul.

„Din primele verificari s-a constat că în interiorul autocarului sunt montate 29 de scaune, deşi autovehiculul avea înscris în certificatul de inmatriculare 25 de locuri. La sosirea echipajelor de salvare, acestea au constatat decesul a 4 persoane şi au trimis către spital 21 de persoane ranite. Ulterior alte 5 persoane care iniţial nu acuzaseră dureri, au fost redirecţionate de echipajele medicale către spitalele din Braşov“, se mai arată în comunicatul Poliţiei Braşov.

ADVERTISEMENT

Identificarea victimelor a fost una greoaie deoarece în foaia de parcurs erau trecute 24 de persoane, dar în realitate în autocar se aflau 30. Poliţiştii au descins şi la firma care deţinea autocarul.

„Politiştii au verificat listele de pasageri puse la dispoziţie de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iasi şi cele existente la unităţile medicale de pe raza municipiului Braşov pentru a se stabili cu exactitate persoanele existente la ora producerii evenimentului, în autocar. În foaia de parcurs a autocarului sunt inscrise 24 de persoane. Cercetarea la faţa locului s-a făcut în prezenţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov. Concomitent, din dispozitia şefului Poliţiei Române, poliţiştii din cadrul I.P.J. Iaşi împreuna cu echipa ICSTR efectuează verificari la sediul firmei proprietară a autovehiculului, pentru a stabili toate aspectele privind condiţiile in care s-a efectuat această cursă“, se mai arată în comunicatul Poliţiei Braşov.

ADVERTISEMENT

Prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş, a făcut sâmbătă o serie de precizări importante legate de teribilul accident.

Potrivit acestuia, contractul prevedea transportul tur-retur până la Arad a 33 de persoane, însă, nu ştie de ce transportatorul a pus la dispoziţie un autoturism cu o capacitate mai mică.

ADVERTISEMENT

“Contractul a fost încheiat pentru transportul a 33 de persoane, contra sumei de 6.700 de lei, în intervalul 17-20 iunie. Nu înţeleg de ce transportatorul a pus la dispoziţie o maşină cu o capacitate mai mică. E posibil să fi intervenit o înţelegere amiabilă între firmă şi organizatori”, a precizat Marian Grigoraş.

El a afirmat că organizatorul plecării elevilor din Iaşi la festivalul de folclor din Arad a încălcat o serie de proceduri legislative.

“Suntem buni la proceduri dar avem probleme la capitolul implementare. Ministerul Educaţiei are emis un Regulament cadru privind organizarea şi deplasarea în tabere, excursii, expediţii, alte activităţi de timp liber. Sunt tot felul de proceduri şi reglementări. Trebuie văzut dacă au fost respectate. Săptămâna viitoare vom avea primele răspunsuri la întrebări”, a declarat Grigoraş.

Sursă: www.antena3.ro

ADVERTISEMENT
Tags: