News

Filmul tragediei de la Constanța. De la ce a pornit, de fapt, incendiul în care o femeie a murit

17.02.2021 | 07:57
Filmul tragediei de la Constanta De la ce a pornit de fapt incendiul in care o femeie a murit
ADVERTISEMENT

Filmul tragediei de la Constanța de marți dimineață, în care o femeie a murit după ce a căzut de la etaj, dat fiind incendiul care a cuprins apartamentul în care locuia, scoate la iveală detalii tulburătoare.

Din primele informații, reiese că focul ar fi pornit de la o lumânare pe care femeia o aprinsese în memoria fiului ei, care a încetat din viață în urmă cu doar o lună.

ADVERTISEMENT

Greșeala acesteia a fost că a lăsat nesupravegheată lumânarea, iar de aici a pornit incendiul cu deznodământul tragic cunoscut deja de toată lumea.

Filmul incendiului de la Constanța. De la ce a pornit focul

Marți, 16 februarie, o tragedie cumplită a șocat orașul Constanța. Un incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul 6 al unui bloc cu 7 nivele situat pe strada Mamaia avea să se încheie tragic pentru o femeie de 64 de ani.

ADVERTISEMENT

Imaginile disperării și ale neputinței victimei, dar și ale autorităților, apar în mai multe filmări care au circulat în spațiul public. În înregistrări se vede cum femeia este captivă în propria casă înconjurată din toate părţile de flăcări.

Apoi, disperată și temându-se să nu ardă, apelează la o soluţie extremă. Iese pe geam și atârnă preț de câteva secunde. De jos o privesc câțiva pompieri care nu știu cum să reacționeze. În momentul dramei, aceștia nu au scară şi nici saltea ca să o salveze.

ADVERTISEMENT

Femeia neajutorată nu mai rezistă mult, iar după câteva clipe se desprinde de balcon şi cade în gol 15 metri. Tragedia a pornit de la o lumânare pe care chiar ea o aprinsese în memoria fiului său.

”A luat foc de la o lumânare; o doamnă care făcea un parastas la un copil care s-a spânzurat în ianuarie şi a ţinut o lumânare aprinsă, n-a supravegheat-o”, spune un martor, informează ObservatorNews.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că înainte de tragedie, femeia și soțul său au ieșit din apartament, pe casa scării și erau salvați. Ulterior, aceasta s-a întors în apartament pentru a lua un laptop.

Din nefericire, odată întoarsă în apartament, nu a mai reușit să se îndrepte spre ușa de acces în locuință, ci a mers spre balcon. A urmat apoi momentul cumplit.

IGSU prezintă firul cronologic al intervenției

Femeia a murit cu două minute înainte ca la fața locului să ajungă, de la 8 kilometri distanță, una din cele trei autoscări existente în întreg județul Constanța.

Din cauza unor neconcordanțe legate de timpii intervenției, reprezentanții IGSU au anunțat că a fost demarată o anchetă internă în cazul femeii care s-a aruncat de la etaj.

Iată cum a prezentat IGSU, în primă fază, ordinea cronologică a intervenției de marți:

  • Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14
  • La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.
  • Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului.
  • Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21.
  • Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.
  • Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25.
  • Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
ADVERTISEMENT