Fotbal intern

Filmul violenţelor din tribune de la România – Spania 1-2! Scandalul a pornit după invazia celor doi fani! Video

06.09.2019 | 14:10
Filmul violentelor din tribune de la Romania  Spania 12 Scandalul a pornit dupa invazia celor doi fani Video
Filmul violenţelor din tribune de la România - Spania 1-2

România – Spania 1-2 s-a jucat în etapa a 5-a din Grupa F a preliminariilor EURO 2020, iar finalul meciului a fost umbrit de violenţe în tribunele Arenei Naţionale. FANATIK îţi prezintă filmul complet al scandalului care a început la câteva minute după terminarea partidei.

Momentul care a prevestit violenţele în tribune la România – Spania 1-2

Ultraşii din facţiunea “Uniţi sub tricolor” s-au dat în spectacol încă de la momentul de reculegere care a precedat startul meciului România – Spania 1-2. Aceştia au folosit materiale pirotehnice şi au stricat momentul solemn, ceea ce l-a indignat pe Cosmin Contra. Imediat, suporterii au început să scandeze împotriva Ungariei, chiar dacă de la staţia de amplificare s-a făcut un apel pentru evitarea unor noi evenimente care să ducă la suspendarea terenului pentru viitoarele meciuri din preliminariile EURO 2020.

După golul marcat de Florin Andone în minutul 59, doi ultraşi au pătruns pe gazon, unul dintre aceştia întreptându-se agresiv spre Sergio Ramos. Acesta a fost momentul în care firma care a asigurat paza a trimis mai mulţi stewarzi în zona unde se aflau suporterii din “Uniţi sub tricolor”. De aici şi până la schimburi acide de replici a fost doar un pas. “Să te văd după meci” “Poate nu mai ieşiţi de aici”, a fost unul dintre schimburile de vorbe între ultraşi şi stewarzi.

Ultraşii, încercuiţi de stewarzi şi jandarmi după meci

La scurt timp după ce jucătorii lui Cosmin Contra i-au salutat pe fanii din peluză, stewarzii au început să-i evacueze pe ultraşi. De aici şi până la violenţe a fost doar un pas. Peste 300 de suporteri nu au părăsit tribuna, iar forţele de ordine au început să împartă pumni în stânga şi în dreapta.

Jandarmii au pătruns în peluză după câteva zeci de secunde, iar ultraşii au fost încercuiţi şi bătuţi. Scandalul s-a stins repede, după intervenţia în forţă, iar suporterii au părăsit stadionul la 15 minute de la finalul partidei.

Ce au lăsat suporterii în urmă după România – Spania 1-2

Peste 50.000 de fani au venit pe Arena Naţională, iar în urma acestora a rămas o mizerie de nedescris. La câteva minute după terminarea meciului, tribunele erau pline de pahare goale, hârtii şi steguleţe lăsate în urme de suporteri. În plus, la porţile stadionului se găseau pe asfalt sute de sticle de plastic, aruncate de fani în momentul în care au intrat pe arenă.

Gunoaiele lăsate de suporteri în tribune
Gunoaiele lăsate de suporteri în tribune

Incident minor în Peluza 1 Nord

În timpul primei reprize, în Peluza 1 Nord s-a iscat un scandal între mai mulţi fani ai naţionalei lui Cosmin Contra. Totul a pornit de la faptul că mai mulţi tineri au ales să vadă meciul în picioare din primele rânduri. Mai mulţi fani i-au contrat, iar spiritele s-au încins, însă incidentul a fost stins de apariţia stewarzilor.

  • 50.124 de suporteri au asistat la meciul România – Spania 1-2