Sport

Final de an agitat pentru jucătoarele de tenis din România. Simona Halep, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian, schimbări importante în staff

Trei dintre jucătoarele exponențiale ale României, Simona Halep, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian, au decis să facă schimbări majore în staff-urile lor.
12.10.2022 | 18:25
Final de an agitat pentru jucatoarele de tenis din Romania Simona Halep Sorana Cirstea si Jaqueline Cristian schimbari importante in staff
Trei dintre jucătoarele exponențiale ale României, Simona Halep, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian, au decis să facă schimbări majore în staff-urile lor. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dublă campioană de Grand Slam, Halep a decis să nu mai joace niciun turneu WTA în acest an după intervenția chirurgicală la nas, dar va participa în decembrie la două evenimente demonstrative.

Schimbări radicale făcute de Simona Halep, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian

Jucătoare extrem de importante pentru tenisul din România, Simona Halep, Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian au luat decizii neașteptate pe final de an, făcând schimbări importante în staff-urile lor.

ADVERTISEMENT

Fost lider mondial, Halep a început în primăvară o colaborare cu celebrul antrenor francez Patrick Mouratoglou, încununată cu câștigarea turneului de la Toronto și o calificare în semifinale la Wimbledon.

Doar că pauza îndelungată pe care românca și-a permis-o în acest final de an, după operația la nas și divorțul de Toni Iuruc, l-a făcut pe Mouratoglou să accepete o nouă colaborare. Tehnicianul va lucra alături de danezul Holger Rune, locul 27 ATP, până când Halep va fi pregătită să revină în competiții.

ADVERTISEMENT

”Simona Halep m-a încurajat să caut o nouă colaborare, cât timp se recuperează. Astăzi, sunt bucuros să vă anunţ că mă alătur echipei lui Holger Rune. Sunt încântat să încep colaborarea cu Holger. Am avut o legătură specială încă din ziua în care ne-am cunoscut, când el avea doar 13 ani”, a anunțat Mouratoglou pe Twitter.

Draculina și-a concediat antrenorul după eliminarea de la Transylvania Open 2022

Și Sorana Cîrstea a decis să facă o schimbare în cariera sa. După un 2022 în care a obținut rezultate importante, chiar dacă nu a câștigat niciun trofeu, românca a decis să înceapă o colaborare full-time cu antrenorul suedez Thomas Johansson.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de jurnalistul Daniel Radu, care a precizat că cei doi, care au avut o perioadă de probă în ultimele luni, au început deja la București pregătirea noului sezon. Johansson, fost număr 7 mondial și câștigător al Australian Open în 2002, i-a mai antrenat pe Borna Coric, Maria Sakkari, Filip Krajinovic și David Goffin.

Ultima pe lista schimbărilor este Jaqueline Cristian. Revenită pe teren după o accidentare gravă, ea a fost eliminată încă din primul tur la Transylvania Open 2022 și a decis să pună capăt colaborării cu antrenorul Thomas Drouet.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de tehnicianul francez pe rețelele de socializare chiar de pe Aeroportul Henri Coandă. ”Jaqueline și cu mine am decis să încetăm colaborarea. Am fost foarte fericit să împărtășesc cu tine multe momente grozave. Îți doresc toate cele bune Draculina”, a scris Drouet pe contul de Instagram.

ADVERTISEMENT