Fotbal international

Final de an perfect pentru Ianis Hagi! Ce se va întâmpla după cele trei goluri marcate în decembrie

27.12.2020 | 12:03
Final de an perfect pentru Ianis Hagi Ce se va intampla dupa cele trei goluri marcate in decembrie
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi are parte de un final de an perfect, după ce a reuşit să marcheze trei goluri în luna decembrie. FANATIK a analizat prestaţiile internaţionalului român din ultima vreme, iar cifrele acestuia au explodat în ultimele săptămâni.

După o perioadă slabă la Rangers, în care pierduse postul de titular, Ianis Hagi a revenit în forţă şi pare că şi-a recâştigat locul în primul “11” al lui Steven Gerrard. Startul lunii decembrie l-a găsit pe banca de rezerve, cu 15 minute bifate în victoria cu Ross County.

ADVERTISEMENT

Titularizarea în partida cu Lech Poznan, când a marcat primul gol după o pauză de peste trei luni, a fost semnul revenirii. Nefolosit în duelul cu Dundee United, Ianis Hagi a făcut pasul de la rezervă la titular cu două goluri şi o pasă decisivă în ultimele trei meciuri din campionat.

Ianis Hagi, explozie pe final de an. Mult mai implicat în jocul lui Rangers

În meciul St. Johnstone – Rangers 0-3, Ianis Hagi a jucat 82 de minute şi a marcat un gol, ultimul al liderului din Scoţia. Pe lângă reuşită, internaţionalul român a fost al treilea cel mai bun om din teren, după ce primit nota 7,70. Fiul lui Gică Hagi a câştigat nouă dueluri şi a fost cel mai faultat jucător din timpul partidei. În plus, Ianis Hagi a avut reuşite şi pe plan defensiv, cu trei mingi recuperate.

ADVERTISEMENT

Prestaţiile bune au continuat în meciul Rangers – Hibernian 1-0, în care Ianis Hagi a marcat golul victoriei. Mijlocaşul ofensiv de 22 de ani a primit nota 7,90, la fel ca Allan McGregor, considerat omul partidei. Chiar dacă de această dată a avut doar cinci dueluri câştigate, multe dintre fazele importante au fost iniţiate de internaţionalul român.

Notele primite de Ianis Hagi la meciurile din decembrie

  • Ross County – Rangers 0-4 (15 minute jucate, nota 6,20)
  • Lech Poznan – Rangers 0-2 (77 minute jucate, nota 8,20 – declarat omul meciului)
  • Rangers – Motherwell 3-1 (28 minute jucate, nota 7,20)
  • St. Johnstone – Rangers 0-3 (82 minute jucate, ota 7,60)
  • Rangers – Hibernian 1-0 (76 minute jucate, nota 7,90)
ADVERTISEMENT

Cota lui Ianis Hagi poate creşte după meciurile din decembrie

Site-ul transfermarkt nu a mai actualizat cotele multor jucători din prima ligă a Scoţiei în ultimele cinci luni, ceea ce înseamnă că un update va fi făcut, cel mai probabil, în luna ianuarie. În prezent, Ianis Hagi este evaluat la 4.500.000 de euro, însă ultimele prestaţii pot aduce un plus la cota internaţionalului român.

La scurt timp după ce a fost împrumutat de Genk la Rangers, cota lui Ianis Hagi a scăut de la 6.000.000 de euro la 5.000.000 de euro. Transferat definitiv de scoţieni, cu pase decisive şi goluri marcate, fotbalistul de 22 de ani ar putea să fie evaluat între 5.000.000 şi 5.500.000 de euro din luna ianuarie.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, locul 2 în clasamentul paselor decisive

Pe lângă cele patru goluri marcate în actualul sezon, Ianis Hagi s-a dovedit un pasator de excepţie pentru colegii lui. În prima ligă din Scoţia, mijlocaşul ofensiv de 22 de ani are şapte pase decisive, fiind pe locul 2 în acest clasament, după James Tavernier, colegul lui de la Rangers.

  • 81% este procentul de pase reuşite pentru Ianis Hagi

Steven Gerrard, laude pentru Ianis Hagi

Ultimele prestaţii ale lui Ianis Hagi l-au încântat pe Steven Gerrard, care l-a readus în primul “11”. Antrenorul lui Glasgow Rangers este mulţumit de faptul că internaţionalul român a profitat din plin de oportunitatea oferită.

“Ianis a primit oportunitatea de a reveni în echipă și a profitat de ea. Sunt din nou foarte mulțumit cu prestația sa, așa cum am fost și etapa trecută. Este într-un moment bun. E încă tânăr și se dezvoltă”, a declarat Steven Gerrard după Rangers – Hibernian 1-0.

ADVERTISEMENT
Tags: