News

Final de expertiză în cazul accidentului de la Petroşani, în care un şofer a spulberat şase copii pe trecere. Maşina avea peste 135 km/oră şi defecţiuni grave

Tânărul care a spulberat şase copii pe trecerea de pietoni la Petroşani avea o viteză de peste 135 km/oră când i-a observat pe aceştia şi a lovit grupul cu 115 km/oră.
23.02.2023 | 13:39
Final de expertiza in cazul accidentului de la Petrosani in care un sofer a spulberat sase copii pe trecere Masina avea peste 135 kmora si defectiuni grave
Claudiu Niţariu, autorul accidentului de la Petroşani
ADVERTISEMENT

Specialiştii au încheiat raportul de expertiză tehnică auto judiciară în cazul accidentului produs în seara zilei de 21 decembrie 2022 la Petroşani, unde un şofer beat şi fără permis a accidentat grav şase copii care traversau regulamentar pe trecerea de pietoni. Unul dintre ei, un băiat în vârstă de 11 ani, a murit.

Maşina avea probleme la sistemul de direcţie

Şoferul, Claudiu Niţariu, în vârstă de 19 ani, a fost arestat la o zi după producerea tragicului eveniment. Pe lângă faptul că a fost acuzat de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului, el a mai fost acuzat şi de părăsirea locului accidentului şi modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, dar şi de ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte dinamica producerii accidentului, experţii au stabilit că viteza de deplasare a autoturismului în momentul premergător producerii accidentului a fost de aproximativ 135-137 km/oră. Pe de altă parte, viteza autoturismului la impact, în momentul accidentului, a fost de aproximativ 115-116 km/oră.

“Locul producerii accidentului a fost pe banda I-a a sensului de mers Centru-Aeroport, la aproximativ 1,8-2,3 metri, măsurat de la bordură spre axa şoselei şi la aproximativ 0,9-1 metru, măsurat de la marginea marcajului pietonal stânga (faţă de direcţia de traversare) spre Aeroport”, se arată în expertiză.

ADVERTISEMENT

În constatare se mai arată că şoferul a avut posibilitatea să observe victimele de la o distanţă de aproximativ 100 de metri, când aceştia se aflau pe trotuar, având intenţia de traversare, iar când au intrat pe carosabil autoturismul se afla la o distanţă de 58,13 metri faţă de locul impactului.

“Accidentul, în condiţiile date, nu putea fi evitat prin frânare sau schimbarea direcţiei de mers, întrucât timpul avut la dispoziţie, 1,533 secunde, este mai mic decât timpul total necesar pentru oprirea autoturismului”, mai spun în raport cei care au efectuat expertiza.

ADVERTISEMENT

“Dacă ar fi circulat cu viteza legală, de 50 km/oră, şoferul ar fi putut evita prin frânare producerea accidentului, el având nevoie de un spaţiu total de oprire prin frânare de aproximativ 40 de metri”, este concluzia specialiştilor care au analiat dinamica accidentului.

Pe lângă toate acestea, autoturismul avea probleme la sistemul de direcţie, respectiv nu îndeplinea condiţiile legale pentru a putea circula pe drumurile publice. Avocatul Adrian Cuculis concluzionează, cu privire la raportul experţilor: “Final de expertiză la Petroşani unde 6 copii au fost spulberaţi pe trecerea de pietoni de către un şofer fără permis, băut şi care a fugit de la locul accidentului. Viteza de peste 130 km/h in oras şi o maşină cu grave defecţiuni tehnice. Şoferul este cercetat pentru omor şi tentativă la omor calificat”.

ADVERTISEMENT

Claudiu Niţariu, şoferul care a produs accidentul de la Petroşani, avea o alcoolemie de 1,57 la mie. Unul dintre cei şase copii accidentaţi, un băiat în vârstă de 11 ani, a decedat. Pedeapsa maximă pe care o riscă acesta este de 30 de ani de închisoare.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink