Final de sezon incendiar în Portugalia! Fă-ți echipa la FootballCoin pentru ultimele meciuri ale celor mai mari campionate din Europa

17.05.2019 | 17:22
Final de sezon incendiar in Portugalia Fati echipa la FootballCoin pentru ultimele meciuri ale celor mai mari campionate din Europa

Se aproprie fluierul de final al celor mai mari competiții din Europa. Acum e momentul să îți pregătești echipele pentru ultimele meciuri ale campionatelor. După Premier League, e rândul Bundesligii, ligii din Portugalia și campionatului spaniol să închidă porțile sezonului 2018-2019 și să își celebreze campioanele. Dacă ești pe cale să-ți face echipele pentru FootballCoin, te ajutăm cu niște tips and tricks pentru alegerea unor fotbaliști care îți pot aduce puncte și, implicit, premii în XFC.

În Portugalia urmează în acest weekend etapa finală a campionatului, moment în care vom afla răspunsul întrebării “Benfica sau Porto?”. Anul trecut, Porto a fost câștigătoarea titlului, asta după ce Benfica a câștigat campionatul 4 ani la rând. Acum, Benfica are 2 puncte avans față de Porto și încă 90 de minute le despart pe cele două echipe de momentul culminant: ridicarea trofeului.

Ultima oară când Benfica a pierdut în Primeira Liga a fost pe 2 ianuarie, în fața lui Portimonense. De atunci, a înregistrat 17 victorii și un rezultat de egalitate. În acest sezon, Porto a pierdut doar 3 meciuri: o dată cu Guimaraes și de două ori cu rivala aflată acum pe primul loc, Benfica. Băieții lui Lage Bruno își joacă ultima carte în meciul cu Santa Clara, clasata de pe locul 8. În tur, Benfica a câștigat 2-0, golurile victoriei fiind marcate de Seferovic și Jardel. Elvețianul este cel mai bun marcator al campionatului portughez, înscriind 21 de goluri, reușind 6 assist-uri și acumulând 430 de puncte la football fantasy. Un gol și un assist au fost înregistrate chiar în meciurile directe cu Porto. De la Benfica, poți să-l iei free în echipa ta pe jucătorul care a acumulat cel mai mare punctaj la FootballCoin, portarul Odisseas Vlachodimos. Grecul are 15 clean sheet-uri în toate cele 33 de meciuri jucate. Alejandro Grimaldo (4 goluri și 11 assist-uri) și Pizzi (13 goluri și 19 assist-uri) sunt alte două variante free pentru echipa ta.

De la Santa Clara, poți să-l convoci în lotul tău pe goalkeeper-ul formației, Marco Pereira, cel care a adunat cele mai multe puncte la football fantasy din echipa sa. Ze Manuel, golgheter-ul echipei, este și el free și gata să lupte pentru tine, având în CV 310 puncte la FootballCoin și 8 goluri în acest sezon.

Porto duce ultima luptă din campionat cu nimeni alta decât cu Sporting, un hop mare de trecut în drumul către trofeu. În tur, Porto și Sporting au terminat la egalitate, 0-0, lăsând pe retur stabilirea câștigătorului. Pentru competiția din weekend, poți să-l iei în formația ta de football fantasy pe Alex Telles. Brazilianul este free, adunând 4 goluri, 8 assist-uri și 19 clean sheet-uri în acest sezon. O altă variantă pentru lotul tău este cel mai bun marcator al lui Porto în sezonul trecut, Moussa Marega, jucător care a strâns până acum 413 puncte, 11 goluri și 7 assist-uri. Soares este atacantul care a marcat în acest sezon cele mai multe goluri pentru echipa lui, ajungând la borna de 15 reușite și 2 assist-uri.

De partea cealaltă, de la Sporting poți să-i iei în tabăra ta pe Bruno Fernandes, jucătorul care stă excelent la capitolul “cifre”. E pe locul 2 în clasamentul marcatorilor din Portugalia, suflându-i în ceafă lui Seferovic, având un singur gol mai puțin față de elvețian. Are 645 de puncte la FootballCoin și 13 assist-uri. Bas Dost este o altă opțiune pentru atacul tău, asta dacă mizezi pe victoria lui Sporting. Are 15 goluri, un assist și 314 puncte la football fantasy.

Sevilla – Athletico Bilbao

Ne mutăm în Spania și stăm cu ochii pe lupta pentru ultimul loc care duce în Europa League, loc ocupat acum de Athletic Bilbao, echipă care are o sarcină grea în acest weekend: să bată acasă la Sevilla, ca să se asigure că nu poate să i se răpească locul care duce în cupa europeană de Real Sociedad și Espanyol. Acestea două se întâlnesc în meci direct, iar în cazul în care Bilbao pierde, iar una dintre ele câștigă meciul, face rocada cu bascii. De la Sevilla, poți să-i iei free în echipa ta de football fantasy pe cel mai bun marcator al formației, Wissam Ben Yedder, care și-a trecut în cont în acest sezon 17 goluri, 8 assist-uri și 978 de puncte la FootballCoin. Pablo Sarabia (13 goluri și 13 assist-uri) și Ever Banega (3 goluri și 5 assist-uri) sunt alte două variante pentru lotul tău, pe care îl poți pregăti pentru competiția FootballCoin dedicată ligii spaniole. Sarabia a adunat 1156 de puncte la football fantasy, cel mai mare punctaj de la Sevilla, iar Banega îl urmează în top cu 1078 de puncte.

Athletic Bilbao e obligată să înscrie, așa că te sfătuim să îți înarmezi echipa pentru atac. Inaki Williams, golgheter-ul echipei cu 13 goluri și 4 assist-uri, a adunat 1045 de puncte la football fantasy, el marcând cele 2 goluri din victoria cu 2-0 pe care Bilbao le-a aplicat-o celor de la Sevilla în tur. Iker Muniain îți sună bine? Are 7 goluri, 5 assist-uri și a scorat foarte bine la FootballCoin, strângând 880 de puncte. Cu un gol mai mult este Raul Garcia, care a acumulat 960 de puncte în competițiile de football fantasy și poate fi o variantă potrivită care să-ți facă puncte în weekend, în competiția free din ultima rundă din La Liga.

Bayern sau Dortmund?

Discutam în articolul trecut despre finalul nemaipomenit pe care îl vom vedea în Bundesliga. Bayern, la 2 puncte distanță de Borussia, întâlnește Frankfurt, în timp ce jucătorii lui Lucien Favre au meci cu Gladbach. După egalul înregistrat în etapa trecută cu Leipzig, Bayern vrea să celebreze titlul în fața propriilor suporteri, câștigând în fața lui Frankfurt. Dacă se întâmplă așa, echipa lui Lewandowski iese campioană a șaptea oară consecutiv. Polonezul este free la FootballCoin, în portofoliul lui din acest sezon strângând 22 de goluri, 10 assist-uri, 139 de șuturi, cel mai mare număr din campionatul german și 2254 de puncte la football fantasy. Dacă mai vrei și un alt jucător din echipa lui Bayern, îl recomandăm pe Joshua Kimmich, cu 3058 de puncte, cel mai mare punctaj din echipa lui. Două goluri și 13 assist-uri a reușit Kimmich în acest sezon. Și poate cifrele nu vor rămâne așa, de dragul titlului și al suporterilor.

Dacă în echipa ta la FootballCoin va predomina galbenul, atunci trebuie să-l ai și să-l folosești pe Paco Alcacer, marcatorul numărul 2 din Bundesliga, întrecut doar de Lewandowski. 18 goluri și 1145 de puncte la football fantasy, asta putem spune pe scurt despre spaniol. Jadon Sancho este o altă opțiune care îți poate puncta în ultima etapă din campionat. Englezul de 19 ani a acumulat cele mai multe assist-uri dintre toți fotbaliștii Bundesligii în acest sezon, 17. Are 11 goluri și 2224 de puncte strânse la concursurile de fantasy football.

Nu zicem că va fi ușor să-și faci echipele pentru acest weekend, dar va fi frumos și palpitant. În ultimele minute ale celor mai frumoase campionate din Europa, sperăm să te bucuri de goluri, de faze incredibile și de puncte la FootballCoin, evident.

FootballCoin nu intră în vacanță, așa că înregistrează-ți echipele pentru finalele Uefa Champions League, Europa League și pentru restul sezonului în Major League Soccer și  Chinese Super League.