Sport

Final Four Liga Campionilor la handbal feminin. Vipers e noua regină a Europei. Video

Vipers Kristiansand a produs surpriza la Final Four-ul Ligii Campionilor și a câștigat trofeul. CSM Bucureşti a lipsit pentru a doua oară la rând.
30.05.2021 | 20:40
Final Four Liga Campionilor la handbal feminin Vipers e noua regina a Europei Video
Echipa norvegiană de handbal feminin Vipers Kristiansand a câștigat în premieră Liga Campionilor, după ce a învins în finală formația franceză Brest Bretagne, scor 34-28. Sursă foto: nettavisen.no
ADVERTISEMENT
30-05-2021
17:41

Vipers, victorie categorică în finala Ligii Campionilor

Echipa norvegiană de handbal feminin Vipers Kristiansand a câștigat în premieră Liga Campionilor, după ce a învins în finală formația franceză Brest Bretagne, scor 34-28.

Finala a fost arbitrată de româncele Simona Stancu şi Cristina Năstase. În finala mică, Gyor a trecut cu scorul de 32-21 de ȚSK Moscova.

30-05-2021
14:50

Gyor a câștigat finala mică a Ligii Campionilor

Campioană a ultimelor trei ediții ale Ligii Campionilor la handbal feminin, Gyor a învins extrem de clar ȚSKA Moscova, scor 32-21, în finala mică a Final Four-ului din acest an.

Unguroaicele au trecut repede peste eșecul neașteptat din semifinale și au făcut un meci aproape perfect în fața rusoaicelor reușit să câștige medaliile de bronz.

În marea finală, care va începe la ora 19:00, formația franceză Brest Bretagne va întâlni echipa norvegiană Vipers Kristiansand.

29-05-2021
17:50

Vipers Kristiansand, prima finală din istorie

Echipa norvegiană de handbal feminin Vipers Kristiansand s-a calificat în premieră în finala Ligii Campionilor, după ce a trecut în semifinalele Final Four-ului de ȚSKA Moscova, scor 33-30.

Vipers va întâlni în finală Brest Bretagne, care a oferit marea surpriză și a eliminat multipla campioană Gyor.

29-05-2021
15:29

Brest produce marea surpriză și elimină Gyor

Echipa franceză de handbal feminin Brest Bretagne a produs marea surpriză în semifinalele Final Four-ului Ligii Campionilor și a învins formația Gyor, scor 27-25, după lovituri de departajare de la 7 metri.

La finalul celor 60 de minute scorul a fost egal, 20-20, iar echilibrul s-a păstrat și în cele două reprize de prelungire, scor 23-23. Eroina celor de la Brest a fost portarul Cleopatre Darleux, care a scos două lovituri de departajare. Execuția care le-a dus în prima finală din istorie pe franțuzoaice i-a aparținut fostei jucătoare de la CSM București, Isabelle Gullden.

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni Vipers Kristiansand și ȚSKA Moscova.

După un an de pauză forţată de pandemie, turneul Final Four din Liga Campionilor la handbal feminin revine la Budapesta. CSM Bucureşti a fost la un gol distanţă de a se califica între cele mai bune patru echipe ale Europei, însă neinspiraţia şi ghinionul şi-au dat mâna în acel meci de tristă amintire de la Moscova.

Final Four cu fani în tribune, dar fără CSM Bucureşti! 50% din tribune vor putea fi populate

Ediţia 2021 din Final Four se va desfăşura în arena Papp Laszlo din capitala Ungariei şi vor avea acces şi fanii. 50% din capacitatea tribunelor va putea fi ocupată de spectatori, asta însemnând că la eveniment vor fi peste 6000 de fani în arenă.

ADVERTISEMENT

Este pentru a 7-a oară când arena din Budapesta găzduieşte faza finală a Ligii Campionilor, de altfel fiecare ediţie disputată în noul format de tip “Final Four” fiind desfăşurată în sala din capitala Ungariei.

Pentru suporteri vor exista o mulţime de condiţii pentru a participa la eveniment. Ei trebuie să deţină un certificat de imunizare, vor purta mască pe tot parcursul evenimentului şi vor putea să îşi cumpere mâncare şi băutură din interiorul arenei, dar nu o vor putea consuma în tribune.

ADVERTISEMENT

Program Final Four! Când se joacă finala Ligii Campionilor

Cele patru participante la turneul final sunt: Gyor, Brest Bretagne, ŢSKA Moscova şi Vipers Kristiansand. Marea favorită a competiţiei rămâne Gyor, câştigătoarea ultimelor trei ediţii, cu menţiunea că ediţia 2020 a fost anulată.

Sâmbătă se vor desfăşura semifinalele, iar duminică vor avea loc finalele Ligii Campionilor. ŢSKA Moscova, aflată la debutul în competiţie, a ajuns până în faza finală, după ce a eliminat CSM Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Programul competiţiei: 

Sâmbătă: 

  • Gyor – Brest (16:15)
  • Vipers – ŢSKA Moscova (19:00)

Duminică: 

  • Finala mică (16:15)
  • Finala mare (19:00)

Ambros Martin revine pe banca celor de la Gyor chiar înainte de Final Four: “Nu avem timp să schimbăm multe!”

Chiar dacă Gyor este favorită, lucrurile sunt destul de agitate la echipa magiară. Antrenorul principal Gabor Danyi a fost demis după un eşec usturător în camponat: 22-31 cu Ferencvaros, care a trimis titlul la Budapesta.

Din vară era aşteptată revenirea lui Ambros Martin pe banca formaţiei din Gyor, însă ibericul a fost chemat mai rapid pentru a încerca să redreseze situaţia în Final Four, ultimul mare obiectiv al anului:

ADVERTISEMENT

“Nu avem timp să schimbăm multe, în special pentru că s-a lucrat foarte bine în ultimii ani. O să încercăm să lucrăm la consistenţă în cele două meciuri, atât în atac, cât şi în apărare. 

O să încercăm să redăm încrederea jucătoarelor pentru a arăta cât sunt de bune pe teren”, a spus Ambros Martin, cel care a condus şi naţionala României între 2016 şi 2019.

Final Four cu fani în tribune, dar fără CSM Bucureşti! Gyor, favorită să îşi extindă supremaţia în Europa
Gyor, favorită să îşi extindă supremaţia în Europa. Ambros Martin a revenit pe banca unguroaicelor Sursa: sportpictures.eu

Simona Stancu şi Cristina Năstase arbitrează finala Ligii Campionilor!

Nu avem reprezentare românească printre echipe, însă România va fi prezentă la Final Four-ul de la Budapesta. Brigada românească formată din Simona Stancu și Cristina Năstase vor conduce finala Champions League.

Cele două arbitre au o vastă experienţă şi în 2019 au devenit primul cuplu feminin de arbitri care a condus un derby din Liga Zimbrilor: Dinamo – Steaua.

Simona Stancu şi Cristina Năstase
Simona Stancu şi Cristina Năstase

Lucruri inedite despre echipele participante:

Gyor:

  • A câştigat de cinci ori competiţia: o dată înainte de sistemul Final Four (2013) şi de patru ori în actualul sistem introdus în 2014, printre care şi ultimele trei titluri (2017, 2018 şi 2019);
  • Veronika Kristiansen este golghetera lui Gyor înainte de Final Four, cu 83 de goluri marcate până acum;
  • Ambros Martin a revenit înainte de Final Four la Gyor. Sub conducerea lui, echipa a câştigat patru dintre cele cinci succese;
  • Gyor este neînvinsă în competiţie de 55 de meciuri. Ultima înfrângere a fost suferită în faţa lui CSM Bucureşti, în ianuarie 2018;
  • Legendara Anita Görbicz se va retrage din activitate în această vară, fiind singura handbalistă cu peste 1000 de goluri marcate în Champions League.

Brest:

  • S-a calificat pentru prima dată în semifinalele EHF Champions League, cel mai bun rezultat până acum fiind faza sferturilor;
  • Ana Gros este golghetera competiţiei: 118 goluri, la 35 diferenţă faţă de cea mai apropiată jucătoare rămasă în competiţie;
  • Singura jucătoare accidentată şi indisponibilă pentru acest turneu este Kalidiatou Niakate;
  • Brest nu a învins niciodată Gyor;
  • Antrenorul Laurent Bezeau va pleca de la Brest în această vară, după 8 ani petrecuţi la cârma clubului.

Vipers Kristiansand: 

  • A eliminat Rostov în faza sferturilor de finală, deşi a jucat ambele meciuri în Rusia, din cauza restricţiilor COVID;
  • Este calificată pentru a doua oară în Final Four. În 2019 a încheiat pe locul 3;
  • Este singura echipă din Final Four care vine din grupa A (din care a făcut parte şi CSM Bucureşti).
  • Alături de Gyor, doar Vipers are în componenţă foste câştigătoare de Ligă: Heidi Løke, Nora Mørk, Katrine Lunde, Linn Jorum Sulland şi Jana Knedlikova;
  • Linn Jorum Sulland a fost ultima golghetera ultimei ediţii ale Ligii Campionilor desfăşurată în condiţii normale.

ŢSKA Moscova:

  • Nu numai că e debutantă în Liga Campionilor, însă echipa formată în 2019 este debutantă într-o competiţie internaţională;
  • A eliminat CSM Bucureşti în sferturile de finală. Rusoaicele au mers în Final Four graţie numărului mai mare de goluri marcate în deplasare;
  • Este singura echipă care a pierdut prima manşă a sferturilor (27-32). La fel s-a întâmplat şi în play-off, împotriva lui Krim;
  • A schimbat antrenorul înainte de faza sferturilor. Jan Leslie i-a lăsat locul campioanei olimpice din 2016, Olga Akopian;
  • Singura echipă care a jucat cu cele două echipe româneşti: CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea. A obţinut trei victorii şi a suferit o înfrângere.

Cotele la pariuri: 

  1. Gyor: 1,40
  2. Vipers: 6,00
  3. Brest: 6,83
  4. ŢSKA Moscova: 10,00
ADVERTISEMENT