Sport

Final Four Liga Campionilor la handbal feminin. Vipers câştigă al treilea trofeu la rând! Nordicele au spulberat în finală Ferencvaros. Video

Vipers Kristiansand a câştigat a treia Ligă a Campionilor la rând după 28-24 cu Ferencvaros. Gyor încheie pe ultima treaptă a podiumului după ce a învins Esbjerg.
04.06.2023 | 19:49
Final Four Liga Campionilor la handbal feminin. Vipers câştigă al treilea trofeu la rând! Nordicele au spulberat în finală Ferencvaros.
ADVERTISEMENT
04-06-2023
16:03

Vipers este campioana Europei! A spulberat în finală pe Ferencvaros

Vezi aici cele mai interesante momente

FINAL DE MECI! Vipers este pentru al treilea sezon la rând câştigătoarea Ligii Campionilor. Nordicele au dominat autoritar finala cu Ferencvaros, iar în final s-au impus cu 28-24. Katrine Lunde câştigă al şaptelea trofeu din Champions League. 

VEZI VIDEO: 

Min. 50: 26-19 Vipers! Finala pare rezolvată de Vipers, care a avut o prestaţie de excepţie în repriza secundă

Min. 40: 21-15 Vipers! Norvegiencele domină autoritar în aceste momente şi ar fi un miracol ca Ferencvaros să mai poată reveni. 

Min. 34: 18-14 Vipers! Nordicele încep în forţă repriza secundă şi se desprind la patru lungimi. 

Start în partea secundă! 

Min. 30 – Unguroaicele își continuă revenirea fantastică și intră la pauză cu un singur gol în minus. Scor 14-13.

Min. 23 – Ferencvaros începe să recupereze din dezavantaj și să echilibreze finala. Scor 13-10.

Min. 17 – Meciul curge pe aceleași coordonate cu Vipers la timonă. Scor: 9-5.

Min. 8 – Katrine Lunde face minuni în poarta lui Vipers și norvegiencele trec din start în avantaj. Scor 3-1.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la finala Ligii Campionilor dintre Vipers și Ferencvaros.

Final Four Liga Campionilor handbal feminin

04-06-2023
13:15

Gyor câştigă medaliile de bronz! Victorie la un gol în faţa lui Esbjerg

FINAL DE MECI! Gyor a câştigat cu 28-27 meciul pentru medaliile de bronz, în faţa lui Esbjerg. Danezele au avut şansa egalării la ultima fază, dar Reistad a comis o forţare, astfel că trupa lui Ambros Martin câştigă finala mică. De la ora 19:00 se joacă finala mare între Vipers şi Ferencvaros. 

Min. 50: 23-22 Gyor! Revenire fantastică a danezelor. Trupa lui Jensen punctează mult mai bine, iar Taft nu mai are intervenţiile din prima parte. Totul se joacă.

Min. 40: 20-14 Gyor! Maghiarele au un avans liniştitor de şase goluri.

Start în repriza secundă! 

PAUZĂ! 16-9 Gyor! Demonstraţie de forţă pentru formaţia lui Martin Ambros. Sandra Toft a avut o repriză extraordinară. 

Min. 24: 13-7 Gyor! Prestaţie excelentă a maghiarelor care domină această repriză. 

Min. 15: 7-4 Gyor! Echipa lui Ambros Martin se desprinde pe tabelă. 

Min. 7: 4-3 Gyor! Început echilibrat în finala mică.

Start de meci!

Echipele în Gyor – Esbjerg:

Echipele în Gyor Esbjerg
Echipele în Gyor Esbjerg
03-06-2023
16:02

Ferencvaros - Esbjerg 30-29! Maghiarele prind finala după un gol marcat în ultima secundă!

FINAL DE MECI! Ferencvaros câştigă cu 30-29 graţie golului marcat în ultimele secunde de Bolk. Este pentru prima dată când Ferencvaros va disputa finala Champions League. 

GOOOOOOOOL, Ferencvaros! Bolk aruncă de la 10 metri cu 3 secunde înainte de final şi Ferencvaros se califică în finala Ligii Campionilor. 

VEZI VIDEO: 

Min. 59: 29-29. Ferencvaros are atacul care o poate trimite în finala Ligii Campionilor. Gabor Elek cere time-out. 

Min. 57: 28-26 Ferencvaros! Răsturnare de situaţie cu trei minute înainte de final. Maghiarele au întors scorul şi au două goluri avans, cu trei minute înainte de final. 

Min. 50: 25-24 Esbjerg! Maghiarele ţin aproape şi au reuşit să egaleze de două ori. Au mai rămas 10 minute de joc. 

Min. 42: 21-20 Esbjerg! Ferencvaros se apropie la un gol şi totul se joacă în această semifinală. 

Min. 34: 19-16 Esbjerg! Început bun de repriză pentru FTC, dar danezele sunt în control. 

Start în repriza secundă!

PAUZĂ: 17-13 Esbjerg! Elevele lui Jensen au apăsat acceleraţia spre finalul reprizei şi intră la cabine cu patru goluri avans. 

Min. 23: 12-11 Esbjerg! Danezele nu reuşesc să se dresprindă. Ferencvaros are o evoluţie foarte bună până acum. 

Min. 8: 3-2 Ferencvaros! Start tensionat de meci cu multe greşeli de ambele părţi. 

Start de meci!

Echipele în Ferencvaros – Esbjerg:

Echipele în Ferencvaros - Esbjerg
Echipele în Ferencvaros – Esbjerg
03-06-2023
13:17

Gyor - Vipers 35-37. Anna Viahireva le duce pe nordice în finala Champions League!

FINAL DE MECI! Vipers este prima finalistă din Liga Campionilor! Nordicele câştigă cu 37-35, un meci care a fost decis la ultima fază de un gol uluitor marcat de Anna Viahireva. Gyor este din nou învinsă de Vipers şi se va lupta doar pentru locul trei. 

Min. 57: 36-34 Vipers! Gyor putea să se apropie la un gol, dar Oftedal ratează o pasă simplă şi nordicele răsuflă uşurate. Mai sunt două minute de joc. 

Min. 50: 33-30 Vipers! Nordicele îşi păstrează cele trei goluri avans, dar Gyor este în creştere de formă şi ne aşteaptă 10 minute spectaculoase. 

Min. 45: 29-26 Vipers! Gyor revine la trei lungimi şi finalul se anunţă incendiar. Hansen a ratat o aruncare de la şapte metri într-un moment crucial. 

Min. 37: 26-22 Vipers! După un start excelent de repriză al norvegiencelor, Gyor dă semne de revenire şi reduce la patru goluri diferenţa. 

Start în repriza secundă

PAUZĂ: 23-18 Vipers! Nordicele au un avans de cinci goluri la pauză după un joc senzaţional. Misiune foarte grea pentru Gyor în ultimele 30 de minute. 

Min. 23: 19-13 Vipers! Prestaţie impecabilă a nordicelor până acum. Gyor pierde teren. Lunde, parade de excepţie. 

Min. 15: 13-10 Vipers! Goluri multe şi ritm extraordinar în prima semifinală. 

Min 11: 9-5 Vipers! Probleme pentru Gyor. Martin Ambros ia primul time-out

Min. 7: 5-4 Vipers! Nordicele încep excelent meciul şi preiau iniţiativa din start. 

Start de meci! 

Echipele în Gyor – Vipers:

Gyor - Vipers
Gyor – Vipers
02-06-2023
19:42

Imagini de la festivitatea de deschidere a Final Four-ului

Cele patru echipe au fost primite cu surle și trâmbițe la Budapesta înainte de Final Four. Jucătoarele au fost extrem de deschise, s-au pozat cu fanii și au dat autografe. 

Petrecerea a avut loc la MVM Dome și a fost transmisă în direct pe platforma Twitch. La eveniment au fost prezenți mii de fani, a anunțat site-ul hfcl.eurohandball.com.

02-06-2023
14:25

Gábor Elek, antrenorul surprizei Ferencvaros: "Este un premiu pe care îl merităm!"

Ferencvaros a reuşit minunea şi a eliminat Metz în sferturile de finală. Maghiarele au pierdut clar pe teren propriu, 26-32, dar o săptămână mai târziu au înregistrat o revenire incredibilă şi s-au impus cu 33-26. Gabor Elek, antrenorul lui Ferencvaros a declarat înainte de semifinale: “Calificarea în Final Four este un premiu pe care îl merităm pentru că am muncit din greu şi am dat totul de fiecare dată. Am vrut să obţinem această calificare, să jucăm în Final Four şi iată-ne aici, în sfârşit”, a spus Elek pentru EHF. 

A venit momentul în acest weekend pentru meciurile de gală din cadrul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin. Sâmbătă, 3 iunie, au loc la Budapesta meciurile din semifinale, iar 24 de ore mai târziu, duminică, 4 iunie, se va afla cine este noua regină a handbalului feminin de pe continent precum și echipa care va completa podiumul acestei ediții a Ligii Campionilor. Din păcate, deși am avut două echipe în sferturile de finală, CSM București și Rapid, România nu a reușit să fie prezentă la Final Four, deși aveam mari speranțe în CSM București.

Final Four Liga Campionilor la handbal feminin. Vipers Kristiansand, Esbjerg și două echipe din Ungaria se luptă pentru marele trofeu

În Final Four al ediției 2022-2023 al Ligii Campionilor la handbal feminin sunt prezente în Ungaria, la Budapesta, câștigătoarea ultimelor două ediții, formația norvegiană Vipers Kristiansand, la care Katrine Lunde poate scrie istorie, danezele de la Esbjerg, adică echipele care au lăsat acasă pe CSM București și Rapid, precum și două reprezentante ale țării gazdă a competiției, ETO Gyor și Ferencvaros, în premieră.

ADVERTISEMENT

Semifinalele au loc sâmbătâ, 3 iunie, după următorul program: Vipers Kristiansand – ETO Gyor și Esbjerg – Ferencvaros, multă lume fiind de acord că de fapt prima semifinală aduce pe teren cele mai bune două echipe din Europa și că practic aceasta ar fi adevărata finală. Foarte greu de dat un pronostic la acest duel în timp ce danezele de la Esbjerg trebuie considerate favoerite în fața debutantei în Final Four Ferencvaros Budapesta, chiar dacă se joacă acasă la cea din urmă.

Sâmbătă, 3 iunie

  • ora 16:15 ETO Gyor – Kristiansand
  • ora 19:00 Ferencvaros – Esbjerg
  • Duminică au loc cele două finale
ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV Final Four Liga Campionilor la handbal feminin, sezonul 2022-2023

Partidele din cele două zile, sâmbătă-duminică 3-4 iunie, de la Final Four al Ligi Campionilor la handbal feminin vor avea loc la Budapesta și vor fi transmise în direct pe micile ecrane în România de către toate cele trei televiziuni de sport care au difuzat și meciurile echipelor noastre din actuala ediție a Ligii Campionilor, adică Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport. Le mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

Este cea de-a zecea ediție în care Final Four se organizeazț la Budapesta, în Sala MV Dome, dar pentru prima dată vor participa două reprezentante ale țării gazdă, ca urmare a faptului că, în sfârșit Ferencvaros a ajuns la rendez-vous-ul cel mare. Ca de obicei se va disputa cu casa închisă, toate biletele pentru meciurile din ambele zile fiind de mult epuizate.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 3 iunie

  • ora 16:15 ETO Gyor – Kristiansand: Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1
  • ora 19:00 Ferencvaros – Esbjerg: Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1

Cine sunt cele patru echipe calificate în  Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin

Așadar cele patru forțe ale handbalului feminin care se vor bate la Budapesta pentru trofeu sunt campioana ultimelor ediții, Vipers Kristiansand din Norvegia, ETO Gyor și Ferencvaros din Ungaria și Esbjerg din Danemarca. Vipers riscă mult, pentru că sorții i-au adus în semifinală cel mai puternic adversar, ETO Gyor. Vipers se află la ultimele sau ultima partidă  cu antrenorul Ole Gustav Gjekstad, Cu el s-au câștigat cele două trofee europene. La Budapesta va lipsi și Nerea Pera, care este însărcinată.

ADVERTISEMENT

Tot la ultimul meci pe bancă se află și vechea noastră cunoștină, spaniolul Ambros Martin, antrenorul lui ETO Gyor, care va deveni selecționerul Spaniei, iar în loc vine de la Odense Ulrik Kerkely. La turneul final vor lipsi trei jucătoare importante, Noemi Hafra, accidentată și Silje Stolberg și Veronika Kristiansen însărcinate. Ferencvaros, cu eternul Gabor Elek pe bancă, are trei absențe grele: Beatrice Edwig, Anett Kovacs și Luka Karman. În fine, Esbjerg, cu Jesper Jensen pe bancă, o are doar pe portarul Dinah Eckerle, gravidă. Sunt ultimele minute la Esbjerg pentru norvegianca Vilde Ingstad, care va evolua în noul sezon la CSM București.

Cote la pariuri pentru câştigarea Ligii Campionilor la handbal feminin

În opiniile majorităţii caselor de pariuri, deşi Vipers Kristiansand a câştigat ultimele două ediţii, formaţia favorită este una dintre cele două reprezentante ale ţării gazdă, respectiv ETO Gyor, cea mai galonată echipă din această competiţie. Are cotă 2,25 pentru victoria finală. Pe locul 2 figuează deţinătoarea uiltimelor două trofee, Vipers Kristiansand, cotă 3,50 după care decalajul devine mai mare: Esbjerg cotă 6,00 şi Frencvaros cotă 15;00.

Sâmbătă au loc semifinalele. În primul meci, cel vedetă ETO Gyor are cotă de 1,75 pentru a lăsa în lupta pentru bronz pe Vipers iar nordicele au 2.90. La şansă dublă 1X are cotă 1,45 oar X2 cotă 2,10. La meciul Ferencvaros – Esbjerg diferenţa este imensă pentru daneze:1,35 contra 4,40 iar şan şansă dublă unguroaicele au cotă 3,20.

ADVERTISEMENT