News

Final groaznic. Un electrician a murit în incendiul care l-a surprins într-un canal din centrul Bucureștiului

Reprezentanții ISU București-Ilfov au anunțat marți că un electrician a murit din cauza incendiului izbucnit în canalul tehnologic de lângă Biblioteca Centrală Universitară (BCU).
26.07.2022 | 11:56
Final groaznic Un electrician a murit in incendiul care la surprins intrun canal din centrul Bucurestiului
Un electrician a murit din cauza incendiului izbucnit în canalul tehnologic de lângă BCU. Foto: ISU Bucuresti-Ilfov - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a mai anunțat că la fața locului au intervenit de urgență pompierii Detașamentului Mihai Vodă.

Ucis de incendiul izbucnit în canal

Au fost aduse două autospeciale de stingere și trei echipaje SMURD. Conform primelor informații oferite de ISU București-Ilfov, incendiul a izbucnit chiar în timpul reparațiilor efectuate de mai mulți angajaţi ai unei companii de electricitate într-un canal tehnologic de lângă BCU.

ADVERTISEMENT

Din nefericire pentru familia lui, dar și pentru toți cei care l-au cunoscut, un electrician care efectua lucrări în acel canal a fost surprins de incendiu în interiorul canalului.

Flăcările s-au propagat rapid și angajatul în vârstă de 50 de ani nu a mai avut timp să reacționeze. Potrivit sursei citate, un alt lucrător în vârstă de 44 de ani a făcut atac de panică din cauza incendiului.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, salvatorii au decis că se impune transportarea acestuia la Spitalul Clinic de Urgență București. Pompierii au stins rapid focul și mai departe s-au asigurat că în canalul tehnologic nu a mai existat niciun risc de reaprindere.

În același context, reprezentanții pompierilor au transmis că trupul muncitorului decedat urma să fie extras din canalul în care a fost surprins de incendiu.

ADVERTISEMENT

Incendiu devastator în Dolj

Altfel, amintim că un incendiu de amploare din Dolj a afectat duminică zeci de proprietăți. În urma celor întâmplate, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, a propus sprijinirea financiară a locuitorilor din comuna Drăgoteşti.

Un incendiu puternic a afectat 26 de proprietăţi din comuna Drăgoteşti, iar mai multe persoane au rămas fără locuinţă ca urmare a dezastrului.

ADVERTISEMENT

Am luat decizia ca, în prima şedinţă a Consiliului Judeţean Dolj, să supun aprobării consilierilor judeţeni propunerea de alocare, din fondul de rezervă, către primăria Drăgoteşti, a unei sume de bani necesare achiziţionării de containere de locuit şi de materiale de construcţii pentru refacerea locuinţelor afectate.

Am discutat cu prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, şi cu primarul comunei Dragoteşti, Lucian Vasile, despre măsurile urgente care se impun pentru sprijinirea familiilor afectate de incendiu”, a declarat Cosmin Vasile.

ADVERTISEMENT