Sport

Final în probele de canotaj de la Tokyo 2020! Trei medalii obţinute de delegaţia României

S-au încheiat probele de canotaj de la Tokyo 2020, iar România a cucerit trei medalii în această disciplină, cele mai multe din 2004 încoace la o ediţie a Jocurilor Olimpice.
30.07.2021 | 05:14
Final in probele de canotaj de la Tokyo 2020 Trei medalii obtinute de delegatia Romaniei
ADVERTISEMENT

Canotajul românesc a renăscut la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În această disciplină, România a punctat foarte bine şi a reuşit să obţină trei medalii, una de aur şi două de argint.

Final în probele de canotaj de la Tokyo 2020! România încheie cu trei medalii

Echipajul de 8+1 feminin a reuşit să facă record mondial în recalificări, însă în finală nu a reuşit să se implice în lupta pentru medalii şi a încheiat pe locul 6.

ADVERTISEMENT

Prima medalie obţinută de canotajul românesc la Tokyo avea să fie titlul olimpic obţinut de Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar în proba de dublu vâsle feminin, la capătul unei curse dominate de la un capăt la celălalt.

A venit apoi medalia de argint câştigată de Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari în proba de patru rame masculin. Echipajul României a avut un finiş fulminant, fiind la câteva zecimi de medalia de aur.

ADVERTISEMENT

Cozmiuc şi Tudosă au adus argintul în proba de dublu rame!

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au adus ultima medalie a canotorilor români la Tokyo. Cei doi au reuşit să obţină medalia de argint în proba de dublu rame, încheind imediat după echipajul croat format din fraţii Martin şi Valent Sinkovic.

Astfel, trei dintre cele patru medalii obţinute de delegaţia României la Tokyo 2020 au venit din probele de canotaj, singura “intrusă” în fiind Ana Maria Popescu, cea care a reuşit să aducă argintul în proba de spadă individual.

ADVERTISEMENT

Disciplina cu cei mai mulţi sportivi români calificaţi: 36!

Canotajul a fost şi disciplina cu cei mai mulţi sportivi români calificaţi la Jocurile Olimpice: 36, împărţiţi în nouă echipaje:

Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoș Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu (opt rame cu cârmaci, masculin)

ADVERTISEMENT

Maria Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea (opt rame cu cârmaci, feminin)

Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari (patru rame fără cârmaci, masculin) – medalie de argint

Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Popescu (patru rame fără cârmaci, feminin)

Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi (dublu, rame feminin)

Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă (dublu, rame masculin) – medalie de argint

Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă (dublu vâsle categorie ușoară, feminin)

Ancuța Bodnar, Simona Radiș (dublu vâsle, feminin) – medalie de aur

Ioan Prundeanu, Florian Enache (dublu vâsle, masculin).

 

ADVERTISEMENT