News

Final tragic pentru un român din Italia. A fost ucis de o avalanșă, în timp ce-și căuta câinii

Un român de 60 de ani din Italia a avut parte de un final tragic. Acesta a murit, marți, 10 ianuarie, după ce a fost surprins de o avalanșă. Bărbatul își căuta câinii.
11.01.2023 | 13:02
Final tragic pentru un roman din Italia A fost ucis de o avalansa in timp cesi cauta cainii
Michela Buga, un român de 60 de ani din Italia, ucis de o avalanșă în timp ce-și căuta câinii. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Michele Buga, în vârstă de 60 de ani, era un împătimit al muntelui. Bărbatul de origine română, stabilit în Italia, era extrem de atașat de animalele sale, niște câini Husky.

Michela Buga, un român de 60 de ani din Italia, ucis de o avalanșă în timp ce-și căuta câinii

Fost profesor de matematică și educație fizică, Mihail era stabilit în Ballabio, o localitate cu 4.000 de locuitori din nordul Italiei (Provincia Lecco). Acesta a decedat marți în urma unei avalanșe, scrie publicația Il Giorno.

ADVERTISEMENT

În acest weekend, cetățeanul de origine română se afla în vacanță în zona de schi dintre Italia și Elveția, în Madesimo.

Problemele pentru bărbat au apărut încă de sâmbătă. Surprins de vremea rea, acesta și-a pierdut orientarea în zona Pasului Emet, la granița cu Elveția. Tot pe creste, acesta și-a pierdut și câinii.

ADVERTISEMENT

Cu mare dificultate, Mihai a solicitat ajutorul echipelor de intervenţie și a reuşit să ajungă singur sâmbătă seară în partea inferioară a văii. Informați de bărbat, salvatorii au localizat cei doi câini, dar nu au reuşit să-i convingă să-i urmeze.

Prin urmare, după două zile, bărbatul a revenit pe munte pentru a-și recupera animalele. Avea să fie o decizie greșită. Acesta a fost surprins de o avalanșă la o altitudine de circa 2.700 de metri.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, marți, 10 ianuarie, în jurul orei 13.00 (ora locală), avea să se producă tragedia. Românul a fost surprins de o avalanșă puternică.

Salvatorii din Madesimo și angajații de la Salvarea Alpină din Valtellina și Valchiavenna au depus eforturi, ore în în șir, într-o zonă inaccesibilă pentru a recupera corpul neînsuflețit al românului.

ADVERTISEMENT

Trupul lui Michele Buga a fost transportat la morga spitalului Chiavenna. Autoritățile au demarat imediat eforturi pentru a contacta familia românului, pentru a le comunica vestea tristă.

Câinii Husky ai românului, salvați de echipele de intervenție

Cei doi câini Husky de care era atașat foarte mult Mihai au fost găsiți de echipele de salvare. Aveau pe zgardă numărul de telefon mobil al bărbatului.

În prezent, animalele se află la centrul de Poliție din localitatea Madesimo, mai informează presa din Italia.

ADVERTISEMENT