News

Final tragic pentru un vasluian. A urcat pe acoperiș să facă reparații, la peste 35 de grade. Cum l-au găsit pompierii

În plină caniculă, cu temperaturi de peste 35 de grade la umbră, un vasluian a urcat pe acoperiș să facă reparații. Gestul s-a dovedit a-i fi fatal. Cum l-au găsit pompierii.
19.06.2024 | 17:11
Final tragic pentru un vasluian A urcat pe acoperis sa faca reparatii la peste 35 de grade Cum lau gasit pompierii
În plină caniculă, un vasluian a urcat pe acoperiș să facă reparații. Nu a mai coborât, iar soția a sunat la 112. Cum a fost găsit bărbatul. Sursa foto: ISU Vaslui / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un vasluian în vârstă de 60 de ani a murit, miercuri, în urma unui gest nerecomandat a fi făcut pe o vreme caniculară. Bărbatul s-a urcat pe acoperiș să facă niște reparații.

În plină caniculă, un vasluian a urcat pe acoperiș să facă reparații. Nu a mai coborât, iar soția a sunat la 112. Cum a fost găsit bărbatul

România încă nu a intrat în ”luna lui cuptor”, însă zilele caniculare și nopțile tropicale se manifestă în cea mai mare parte a țării. Meteorologii ANM au emis mai multe atenționări cod galben și cod portocaliu de caniculă.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții de vreme extremă, medicii recomandă persoanelor din grupele de risc, precum vârstnicii și copii, să își schimbe programul de plimbare în aer liber în perioada următoare.

Un vârstnic din județul Vaslui nu a ținut cont de căldura extremă de afară și a luat o decizie care i-a fost fatală. Miercuri, bărbatul de 60 de ani s-a hotărât să urce pe acoperișul blocului unde locuia pentru a face niște reparații.

ADVERTISEMENT

A făcut asta în plină caniculă, la peste 35 – 36 de grade Celsius. În final, vasluianul a fost găsit în stare extrem de gravă de la arsurile severe provocate de razele puternice solare.

Echipele de intervenție au fost alertate de soția victimei. Femeia a observat că soțul ei nu mai cobora. A sunat imediat la 112. La fața locului a ajuns rapid o ambulanță SMURD de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), echipată cu personal medical specializat.

ADVERTISEMENT

Pompierii vasluieni intervin pentru salvarea unui bărbat găsit în stare de inconștiență pe acoperișul blocului nr. 350 din municipiul Vaslui. La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un bărbat în vârstă de 60 ani căzut pe acoperiș.

Bărbatul prezintă arsuri solare și se află în stop cardio-respirator. Salvatorii au degajat victima, căreia, în aceste momente i se efectuează manevre de resuscitare”, au declarat inițial reprezentanții ISU Vaslui.

ADVERTISEMENT

În final, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, astfel că medicul de pe ambulanța SMURD a declarat decesul bărbatului, notează publicația locală Știriest.

ADVERTISEMENT
Tags: