Fotbal international

Finala Champions League 2018: Liverpool-Real Madrid. Ce trebuie să ştii dacă mergi la Kiev

02.05.2018 | 23:36
Finala Champions League 2018 LiverpoolReal Madrid Ce trebuie sa stii daca mergi la Kiev

Finala Champions League 2018 se va disputa pe 26 mai la Kiev între Liverpool şi Real Madrid. Dacă plănuieşti să vezi meciul live pe stadionul din Kiev, ar trebui să ştii mai întâi câteva lucruri despre capitala Ucrainei. Jurnaliştii de la Marca au făcut o listă cu lucruri de ştiut înainte de a te îmbarca pentru drum.

În primul rând, trebuie să ştii că pentru fiecare echipă care accede în finala Champions League 2018 au fost alocate câte 17.000 de bilete. Restul biletelor, până la 63.000, au fost alocate pentru fanii neutri. Real Madrid a deschis deja casele de bilete, fiind prima echipă calificată în finală. Preţurile variază între 55 şi 450 de euro pentru un spectator obişnuit, în timp ce o lojă porneşte de la 1.700 de euro şi poate ajunge chiar şi la 5.000 de euro. Nici zborurile nu sunt tocmai ieftine. Preţurile variază pentru ziua de 25 mai între 118 euro (cu escală) şi 800 de euro. Aeroportul Kiev Boryspil se află la 35 de kilometri de centrul oraşului. Distanţa poate fi parcursă în 30 de minute cu taxiul, dar asta te va costa cel puţin 12 euro. Dacă nu vrei să faci risipă, poţi lua un autobuz. Ajungi într-o oră cu doar 2,5 euro.

Vestea bună este că nu vei avea nevoie de viză pentru a ajunge în Ucraina. Autorităţile îţi cer viză doar dacă stai mai mult de 3 luni. Mai greu va fi când vei dori să găseşti un loc pentru a rămâne peste noapte. Preţurile au explodat în Kiev tocmai pentru că oraşul găzduieşte finala Champions League 2018. Cazarea la un hotel în centrul Capitalei poate ajunge şi la 1.200 de euro. Dacă vrei să ieşi mai ieftin, singura opţiune este să găseşti ceva de închiriat la periferia oraşului.

Unde este situat stadionul care va găzdui Finala Champions League 2018

Stadionul Olimpic din Kiev se află chiar în centrul oraşului, la 30 de minute de mers pe jos de Piaţa Independenţei. Are o capacitate de 63.000 de locuri şi pistă de atletism, ceea ce reprezintă un impediment pentru spectatorii care îşi cumpără bilete pe locurile din spate. Moneda ucraineană este grivna. Un leu românesc înseamnă 6,7 grivna, în timp ce un euro este egal cu 31,3 grivna. Preţurile în Ucraina sunt relativ mici. O răcoritoare costă 0,4 euro, iar o bere costă mai puţin de un euro. Este însă posibil ca preţurile să explodeze cu câteva zile înainte de finală. Dacă vrei să mănânci, un meniu porneşte de la 2,5 euro la fast-food şi de la 6 euro la restaurant. Şi dacă te întrebi ce poţi să mai faci înainte să înceapă meciul, ai opţiuni. Poţi vizita Catedrala Sânta Sofia, Statuia Patriei Mamă, Mănăstirea Grotelor şi faimoasa stradă Khreshchatyk. Nu uita de Arsenalna, staţia de metrou situată la cea mai mare adâncime din lume (102).

Tags: