Sport

Finala Champions League i-a împărțit pe tricolori. Edi Iordănescu e fan Ancelotti. Fotbalistul care ține cu Real, dar vrea să câștige Dortmund. ”Pentru Sancho”

Fotbaliștii naționalei României au răspuns unui sondaj înaintea finalei Champions League: scorul a fost 6-4 pentru Real Madrid.
01.06.2024 | 18:15
Finala Champions League ia impartit pe tricolori Edi Iordanescu e fan Ancelotti Fotbalistul care tine cu Real dar vrea sa castige Dortmund Pentru Sancho
ADVERTISEMENT

Finala Champions League Dorussia Dortmund – Real Madrid, programată sâmbătă, 1 iunie, pe stadionul Wembley, de la ora 22:00, este așteptată cu interes și în cantonamentul echipei naționale a României, care se pregătește la Mogoșoaia, pentru EURO 2024.

Finala Champions League i-a împărțit pe tricolori în cantonamentul de la Mogoșoaia

Tricolorii sunt împărțiți. Un sondaj efectuat de canalul FRF TV printre 10 fotbaliști români arată că Real Madrid are mai mulți susținători la Mogoșoaia. De altfel, înaintea amicalului cu Columbia, disputat pe 26 martie, la Madrid, naționala României a fost găzduită să se antreneze în baza de pregătire a ”Galacticilor”.

ADVERTISEMENT

Rezultatul sondajului a fost 6-4 pentru Real Madrid. Iată mai jos cum au răspuns cei 10 tricolori intervievați la întrebarea ”Cine câștigă Champions League, Real Madrid sau Dortmund?”:

 • Nicolae Stanciu: ”Real Madrid”
 • Ianis Hagi: ”Real Madrid”
 • Valentin Mihăilă: Borussia Dortmund
 • Florinel Coman: ”Țin cu Real, dar vreau să câștige Borussia pentru Sancho”
 • Adrian Șut: ”Mi-ar plăcea să câștige Borussia Dortmund, dar cred că Real Madrid are în ADN să câștige Champions League”
 • Marius Marin: ”Sper din tot sufletul Borussia Dortmund”
 • Denis Alibec: ”Dortmund”
 • Darius Olaru: ”Numai o echipă poate să câștige, Real Madrid”
 • Dennis Man: ”Real”
 • Vasile Mogoș: ”Hala Madrid toată viața”
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu este fan Carlo Ancelotti

Selecționerul Edi Iordănescu este fanul numărul 1 al lui Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid. Tehnicianul italian a devenit unul dintre mentorii lui Edi Iordănescu, după ce l-a primit la câteva antrenamente.

„Am interacționat cu toți membrii staff-ului, mi-a arătat cum pregătește jocurile, mi-a arătat cum analizează adversarii, mi-a arătat cum își construiește ciclurile de pregătire, ce înseamnă o perioadă precompetițională, cum face strategia pentru jocuri.

ADVERTISEMENT

A fost o experiență unică, lucrurile astea au fost posibile și prin prisma relației familiale pe care o avem cu Ancelotti. M-a bucurat că foarte multe lucruri pe care și noi încercăm să le construim la echipa națională le-am regăsit la Madrid.

La Real Madrid a fost o experiență unică. În primul rând a fost pentru mine o onoare să fiu acolo, știu că și în trecut am apelat la astfel de deplasări pentru dezvoltarea mea profesională.

ADVERTISEMENT

Aș plasa această experiență ca una unică. Am avut parte de o disponibilitate totală din partea domnului Ancelotti. Am fost la cel mai titrat club al Europei, cu cel mai titrat antrenor”, a declarat Edi Iordănescu, pentru FRF TV, în 2022.

Naționala României se pregătește pentru ultimele amicale înaintea plecării la EURO 2024, cu Bulgaria, marți, 4 iunie, și cu Liechtenstein, vineri, 7 iunie. Ambele partide se dispută pe stadionul Steaua.

La turneul final din Germania tricolorii sunt grupă cu Ucraina, Belgia și Slovacia.

Programul României la EURO 2024

 • Luni, 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (München, 16:00, PRO TV)
 • Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22:00, PRO TV)
 • Miercuri, 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00, PRO TV)
ADVERTISEMENT