LIVE Actualizat 30-05-2021
12:53

Manchester City – Chelsea, finala Champions League. Kevin De Bruyne, dublă fractură

Chelsea a câștigat ediția 2020/2021 a Ligii Campionilor după ce a învins pe Manchester City cu 1-0 în finala de la Porto.
30.05.2021 | 15:52
Manchester City  Chelsea finala Champions League Kevin De Bruyne dubla fractura
ADVERTISEMENT
30-05-2021
12:53

De Bruyne a suferit o fractură la nas şi o fractură a orbitei

Mijlocaşul ofensiv belgian al echipei Manchester City, Kevin De Bruyne, a suferit o fractură la nas şi o fractură a orbitei în urma atacului violent al fundaşului german al formaţiei Chelsea, Antonio Rudiger, în finala Ligii Campionilor.

”Tocmai m-am întors de la spital. Diagnosticul meu este fractura acută a osului nasului şi fractură orbitală stânga. Acum mă simt bine. Încă dezamăgit de ziua de ieri, evident, dar vom reveni”, a scris jucătorul de 29 de ani, pe Twitter.

De Bruyne a părăsit terenul în lacrimi, în minutul 60, după un duel pentru balon cu Rudiger.

30-05-2021
10:54

Roman Abramovich a sărbătorit alături de căpitanul Azpilicueta câștigarea Ligii Campionilor

Bucurie de nedescris pentru Roman Abramovich, după ce echipa pe care o patronează a câștigat o nouă Ligă a Campionilor, la 9 ani distanță de precedenta. Vizibil emoționat, cu ochii aproape în lacrimi, oligarhul rus a sărbătorit victoria alături de căpitanul Cesar Azpilicueta, care i-a dedicat succesul din finala cu Manchester City.

La finalul meciului, după festivitatea de premiere, Abramovich nu a ezitat să coboare pe gazon, pentru a se bucura alături de jucători sau de staff-ul tehnic, ocazie de a se întâlni în premieră face to face și cu antrenorul Thomas Tuchel.

Miliardarul rus s-a fotografiat alături de trofeu, fiind încadrat de membrii familiei.

30-05-2021
07:21

Jorginho s-a lăsat bărbierit de un ziarist imediat după meci

Jorginho a sărbătorit în stil mare cucerirea celui de-al doilea trofeu Champions League din istoria lui Chelsea. Cel puțin o oră a mai petrecut mijlocașul brazilian pe stadionul din Porto după ceremonia de premiere, timp în care și-a asumat rolul de reporter.

Ba chiar a fost bărbierit de un jurnalist al TNT Sports, onorând astfel pariul din faza sferturilor de finală. Adus pe Stamford Bridge în 2018, de la Napoli, pentru 57 de milioane de euro, mijlocașul de 29 de ani a reușit în cele 43 de meciuri din actuala stagiune să înscrie 8 goluri și să le ofere colegilor din atac două pase decisive.

E senzațional! Eram aproape să mă las de fotbal, dar părinții m-au făcut să continui. Acum, ei sunt aici, alături de mine, iar eu am câștigat Champions League!”, a declarat Jorginho la finalul meciului.

29-05-2021
22:13

Jucătorii lui Chelsea au sărbătorit sub privirile înlăcrimate ale adversarilor de la Manchester City

Chelsea Londra a câștigat trofeul Ligii Campionilor după ce a învins în finală cu 1-0 pe Mnachester City, iar fluierul de final al arbitrului spaniol Mathieu Lahoz a declanșat fiesta în tabăra jucătorilor antrenați de  Thomas Tuchel.

În același timp, „cetățenii” lui Pep Guardiola nu-și mai puteau stăpâni lacrimile de supărare, mai ales argentinianul Kun Aguero, aflat la ultimul său meci în tricoul campionaei Angliei.

Antrenorul german Thomas Tuchel a fost primul care și-a primit medalia de campion, urmat de ceilalți membri ai staff-ului și de jucători, pentru ca mai apoi căpitanul Azpilicueta să aibă onoarea de a ridica deasupra capului trofeul acordat învingătoarei.

29-05-2021
20:44

Roman Abramovich, reacţie de bucurie la golul lui Havertz

Roman Abramovich a revenit pe stadion pentru a fi alături de Chelsea în finala Ligii Campionilor. Ultimul meci la care a participat patronul rus a fost confruntarea cu Krasnodar din decembrie 2020. Patronul lui Chelsea a bătut cuba cu toţi apropiaţii după golul lui Havertz.

VEZI VIDEO: 

29-05-2021
20:06

Suporterii lui Manchester City au făcut show la baza de pregătire

Cu doar câteva momente înainte de începerea marii finale, fanii lui Manchester City care au ales să vadă duelul cu Chelsea la baza de pregătire a echipei au oferit un spectacol unic.

Oficialii clubului le-au pus la dispoziție suporterilor care nu au prins bilete la întâlnirea de la Porto să-și vadă favoriții pe un ecran gigant în cantonamentul formației lui Pep Guardiola. Fanii au primit scaune și stegulețeîn culorile clubului.

Chiar înainte de startul finalei cu Chelsea, la baza de pregătire a ”cetățenilor s-au auzit melodia ”Hey Jude”, a celor de la Beatles, iar suporterii s-au ridicat în picioare entuziasmați și au cântat întreaga piesă.

29-05-2021
19:08

Imagini spectaculoase de la festivitatea de deschidere

UEFA a pus în scenă o festivitate de deschidere cu adevărat impresionantă înaintea marii finale dintre Manchester City și Chelsea.

Embelemele celor două cluburi și-au împărțit terenul de pe Estadio Dragao din Porto, iar în centru s-a aflat emblema Champions League. Restul gazonului a fost împânzit cu tunuri de artificii care au creat o atmosferă de vis.

Tot spectacolul a avut loc sub ochii celor 16.500 de spectatori care au avut șansa de a fi prezenți pe arena din Porto.

29-05-2021
17:58

Jucătorii lui Manchester City și ai lui Chlesea au ajuns la stadion

Cu aproximativ o oră și jumătate înainte de începerea finalei, jucătorii lui Manchester City au ajuns la stadion.

La puține minute, au sosit și cei de la Chlesea.

29-05-2021
16:19

Ederson a exersat ecutarea penalty-urilor

Portarul echipei Manchester City, Ederson, a fost marcat de pățania lui David De Gea din finala Europa League, care a ratat singura lovitură de pedeapsă din cele 22 executate, și a exesat penalty-urile la ultimul antrenament înaintea duelului cu Chelsea.

Internaționalul brazilian a arătat o precizie ieșită din comun, transformând 10 din cele 11 lovituri de la punctul cu var, ceea ce arată că este pregătit pentru orice variantă în finala Champions League.

29-05-2021
15:00

Guardiola, analiză profundă a lui Chelsea

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, a surprins plăcut încă o dată când a analizat jocul celor de la Chelsea în doar 37 de secunde, într-o discuție avută cu fostul mare fundaș englez Rio Ferdinand.

”Care-i motivul pentru care Chelsea joacă atât de bine? Pentru că are trei fundași centrali care stau aproape, doi mijlocași în mișcare, și ei la fel de apropiați. Oamenii din ofensivă și ceilalți oameni din atac sunt atât de compacți!

Distanțele sunt atât de apropiate și, în același timp, atât de largi. Tocmai de aceea, nu poți sta aproape, deoarece ei te împing în afară și au o mulțime de jucători buni la mijloc. Este dificil să te confrunți cu echipe care vor să joace cu mingea”, a declarat spaniolul.

”Am văzut primul meci al lui Tuchel la Chelsea, cu Wolves, a fost o remiză, dar am văzut o anumită rutină, niște procedee mentale pe care le-am văzut și la Mainz și Borussia Dortmund. Știam că va impune rapid acest stil și la Chelsea”, a spus Guardiola despre Thomas Tuchel.

29-05-2021
13:16

Ilkay Gundogan, incert pentru marea finală

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, este aproape să-și piardă unul dintre titulșarii de bază pentru finala cu Chelsea, mijlocașul Ilkay Gundogan accidentându-se la antrenamentul oficial.

Conform Manchester Evening Standard, internaționalul german a părăsit șchiopătând ședința de pregătire după ce a acuzat probleme musculare la coapsă. Gundogan s-ar fi accidentat după ce a încercat să ajungă cu capul la o centrare și, în cădere, s-a izbit de coechipierul său, Fernandinho.

Mijlocașul ar fi avut nevoie de ajutorul coechipierilor pentru a se ridica pe picioarele sale, dar, cu toate acestea, nu este clar încă dacă lovitura a fost îndeajuns de serioasă pentru a-l scoate din calculele pentru finală.

29-05-2021
11:19

Gary Lineker nu va mai găzdui emisiunea dedicată Ligii Campionilor

Finala Ligii Campionilor, programată în această seară, la ora 22:00, va fi ultima pentru legendarul Gary Lineker din postura de moderator al emisiunii difuzate de BT Sport. În ciuda salariului uriaș (n.r. un milion de euro anual), acesta a decis să spună adio postului pentru a putea asista alături de băieții săi la meciurile lui Leicester, prima echipă din carieră.

Finala sută la sută engleză de la Porto va fi ultimul meu show de Champions la BT Sport. Mi-a plăcut să fiu gazdă la cea mai frumoasă competiție de club din lumea fotbalului și sunt foarte mândru că am făcut parte din această extraordinară emisiune în ultimii șase ani.

Vreau să le mulțumesc celor de la BT Sport pentru oferta făcută pentru a prelungi contractul, dar am hotărât să mă opresc. E timpul să fac lucruri pe care mi le-am promis de multă vreme, inclusiv să o urmăresc pe Leicester prin Europa împreună cu fiii mei. Câte ocazii vom avea?”, a anunțat fostul mare fotbalist englez.

29-05-2021
08:52

Pep Guardiola rămâne la City. A făcut anunțul chiar înaintea finalei

Fanii lui Manchester City au primit o veste excelentă înaintea celui mai important meci al sezonului. Dorit înapoi la Barcelona, Pep Guardiola a decis să-și continue aventura pe banca tehnică a „cetățenilor”.

Voi rămâne la Manchester City, sunt sigur de asta, orice se va întâmpla mâne (n.r. sâmbătă, 29 mai). Dacă voi câştiga sau voi pierde finala, acest aspect nu îmi va schimba decizia în privinţa viitorului meu”, a anunțat legendarul antrenor spaniol.

28-05-2021
19:27

Tuchel, fază genială înaintea finalei

Antrenorul echipei Chelsea, Thomas Tuchel, a fost surprins de paparazzi în timp ce-l imita pe managerul lui Manchester City, Josep Guardiola, înaintea finalei de Champions League.

Germanul și-a distrat jucătorii atunci când a început să imite gesturile pe care le face spaniolul atunci când dă indicații de pe banca tehnică. Momentul a fost întrerupr în momentul în care Tuchel și-a dat seama că este filmat și a reacționat de parcă totul era o simplă glumă.

28-05-2021
15:01

Cine transmite la TV meciul Manchester City - Chelsea, finala Ligii Campionilor

Finala Ligii Campionilor dintre Manchester City și Chelsea se va putea vedea pe trei posturi în România: Digi Sport 1, Look Sport+ şi Telekom Sport 1.

În plus, partida care va avea loc sâmbătă, 29 mai, de la ora 22:00, va putea fi văzută şi în format 4K pe Digi4K şi Look4K.

Finala se va juca în Portugalia, pe stadionul Dragao din Porto. Autorităţile din Portugalia au permis accesul spectatorilor pentru 33% din capacitatea stadionului.

Sâmbătă, 29 mai, se încheie sezonul 2020 – 2021 din Champions League odată cu marele meci pentru desemnarea echipei câştigătoare. În ultimul act al competiţiei au ajuns două reprezentante ale Premier League, Manchester City şi Chelsea. Prima tocmai a câştigat campionatul pentru a treia oară în ultimii patru ani.

Va fi, aşadar, o nouă finală sută la sută “Made in England”, după cea din 2019, în care Liverpool a învins cu 2-1 pe Tottenham pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid, casa celor de la Atletico. A fost ultima finală jucată în Champions League cu tribunele pline înainte de declanşarea pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

După ce sezonul trecut Champions League şi-a schimbat formatul începând din faza sferturilor, partidele jucându-se într-o singură manşă şi într-un singur oraş, la Lisabona, pe stadioanele Da Luz, al Benficăi, şi Jose Alvalade, al lui Sporting, din motive de securitate împotriva virusului, acum finala are loc din nou în Portugalia, dar la Porto, pe Estadio do Dragao.

16.500 de spectatori vor asista la finala Champions League

Ca şi la finala Europa League de la Gdansk, la Porto vor avea acces în tribune spectatori în proporţie de 25% din capacitatea stadionului, adică 16.500 de locuri vor putea fi ocupate. Cererea de bilete pentru finală din partea fanilor celor două echipe a depăşit cu mult numărul biletelor puse la bătaie aşa încât cei care au reuşit să îşi achiziţioneze se pot socoti norocoşi.

ADVERTISEMENT

Manchester City ajunge pentru prima oară în postura de a lupta cu trofeul Champions League pe masă, în timp ce Chelsea are deja un succes şi o finală pierdută, tot în faţa unei echipe de Premier League, Manchester United, la lovituri de departajare, în 2008.

Spaniolul Mathieu Lahoz, arbitrul care îl nemulţumeşte pe Guardiola

Meciul trebuia să se joace pe stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul, însă UEFA a decis să mute finala în Portugalia, după ce Turcia a intrat pe lista ţărilor galbene, ca pericol al infectării cu coronavirus, în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Arbitrul partidei a fost desemnat spaniolul Mathieu Lahoz, un personaj puţin agreat de antrenorul lui City, catalanul Pepe Guardiola, după ce ibericul a ruinat în 2018 drumul spre semifinale al echipei sale, cu acel gol nevalidat în returul cu Liverpool. Guardiola nu a comentat numirea lui Lahoz, dar a fost vizibilă pe faţa sa nemulţumirea pentru alegerea făcută de forul european.

Chelsea, două pierderi foarte importante din echipa de bază

Ca niciodată, de foarte multă vreme, Manchester City nu are nici o problemă de lot, nici accidentări, nici suspendări şi Guardiola poate decide fără probleme care va fi primul unsprezece. Nu la fel stau lucrurile la Chelsea, unde Thomas Tuchel a primit două lovituri serioase. Portarul titular Mendy şi extrem de importantul mijlocaş închizător Kante sunt accidentaţi şi nu vor fi recuperaţi. Kante e o pierdere uriaşă, el fiind considerat omul cheie de la mijloc.

ADVERTISEMENT

Chelsea era gata să rateze accesul în viitoarea ediţie a Champions League prin poziţia din Premier League, întrucât, deşi era mare favorită şi a jucat cu cea mai bună echipă, a pierdut neaşteptat la Birmingham, în ultima etapă, 1-2 cu Aston Villa şi a fost salvată doar de faptul că Leicester, echipa care dacă bătea îi lua locul 4, a cedat şi ea acasă, 2-4 cu Tottenham!

Londonezii au câştigat ultimele două meciuri directe din acest an

Însă, în acest sezon ascendentul moral e de partea elevilor lui Thomas Tuchel, care în 2021, într-un interval de timp foarte scurt, în luna aprilie, au câştigat de două ori în faţa “cetăţenilor”: 1-0 în semifinala Cupei Angliei, pe care apoi londonezii au pierdut-o cu Leicesterşi 2-1 chiar în fieful lui City, pe Etihad, în campionat.

Estadio do Dragao este singurul loc unde, în această ediţie de Champions League, City nu a marcat, terminând la egalitate, 0-0, cu FC Porto, într-un meci din faza grupelor. Arena lui Porto nu poartă noroc albaştrilor, care din patru meciuri jucate cu lusitanii au câştigat doar o dată.

Chelsea a jucat optimile şi sferturile numai pe teren neutru

Chelsea este echipa care în acest sezon se poate lăuda cu o situaţie rară, aceea de a fi jucat atât optimile de finală, cât şi sferturile numai pe teren neutru. În optimi a scos pe Atletico Madrid, primul meci fiind jucat pe Arena Naţională, la Bucureşti, al doilea la Budapesta, iar în sferturi pe echipa pe al cărei teren merge acum să joace pentru trofeu, Porto, ambele partide la Sevilla, 2-0 socotit în deplasare şi 0-1 socotit la retur acasă.

Nici Manchester City nu ar fi la primul trofeu european. “Cetăţenii” au o Cupa Cupelor în palmares, câştigată în 1970 pe stadionul Prater, actualul Ernst Happel, din Viena, 2-1 cu gruparea poloneză Gornik Zabrze.

ADVERTISEMENT