Fotbal international

Guvernul Greciei, decizie radicală! Finala Cupei dintre PAOK și AEK, cu porțile închise

06.05.2019 | 16:47
Guvernul Greciei decizie radicala Finala Cupei dintre PAOK si AEK cu portile inchise

PAOK Salonic, formația antrenată de Răzvan Lucescu, își va disputa al doilea trofeu din acest sezon, după ce a reușit să câștige pentru prima oară după 34 de ani titlul de campioană a Greciei. Răzvan Lucescu și PAOK vor juca în finala din Cupa Greciei duminică, 11 mai, de la ora 20:30, într-un meci transmis în format live video și pe FANATIK. Cum rivalitatea dintre cele două cluburi este una cunoscută, guvernul elen a luat o decizie radicală, ca meciul să se joace cu porțile închise.

Finala Cupei Greciei, PAOK – AEK, cu porțile închise

Viceministrul sporturilor din Grecia, Yorgos Vassiliadis, a fost cel care luat decizia ca finala Cupei Greciei să se desfășoare cu porțile închise. Ultima oară când s-a mai luat această decizie a fost în 2016, când finala Cupei s-a jucat între AEK Atena și Olympiakos Pireu.

Pentru AEK Atena va fi a patra finală consecutivă pe care o vor juca în Cupa Greciei. Formația din capitala Greciei a câștigat doar în 2016, când s-a jucat fără fani, și a pierdut ultimul act în 2017 și în 2018. Ambele înfrângeri ale lui AEK au venit în dauna celor de la PAOK Salonic. De altfel, AEK are 13 Cupe ale Greciei în palmares și PAOK 6 titluri în a doua competiție elenă.

Finala Cupei Greciei se joacă între PAOK și AEK, cu porțile închise *foto: hepta.ro

Duelul PAOK – AEK, unul extrem de încins

Ultimele două finale dintre PAOK și AEK Atena s-au soldat ambele cu incidente destul de dure între fani. Anul trecut, trupa din Salonic s-a impus cu 2-0, prin Vieirinha și Pelkas. Zeci de suporteri au fost răniți după ce huliganii s-au bătut pe străzi, la sfârșitul meciului.

De asemenea, tot după un PAOK Salonic – AEK Atena din martie 2018, partida a fost întreruptă în minutul 90, la scorul de 0-0, după un scandal izbucnit în urma unui gol anulat înscris de Fernando Varela. Totul a degenerat într-un scandal iar patronul Ivan Savvidis a intrat cu un pistol pe teren. După acest moment, formația antrenată de Răzvan Lucescu a pierdut 3 puncte, dar și meciul la „masa verde”.