Sport

Finala Cupei României nu va fi primul meci cu spectatori din România! Ce partide deschid balul

Fanii vor putea reveni pe stadioane din acest weekend odată cu finala Cupei României, dar primele meciuri cu spectatori se vor disputa în ligile inferioare.
20.05.2021 | 21:49
Finala Cupei Romaniei nu va fi primul meci cu spectatori din Romania Ce partide deschid balul
Fanii vor putea reveni pe stadioane din acest weekend odată cu finala Cupei României, dar primele meciuri cu spectatori se vor disputa în ligile inferioare. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul mult așteptat de mai bine de un an. O dată cu relaxarea restricțiilor anti-Covid, suporterii români se vor putea întoarce pe stadioane.

În Monitorul Oficial au fost publicate regulile și condițiile pentru reîntoarcerea fanilor în tribunele arenelor din România.

ADVERTISEMENT

Două meciuri din ligile inferioare se dispută cu spectatori înaintea finalei Cupei României

Deși s-a vorbit insistent că primul meci cu spectatori din România după relaxarea măsurilor sanitare va fi finala Cupei României dintre Universitatea Craiova și Astra Giurgiu, de fapt primele jocuri la care fanii vor avea acces se vor disputa în Liga 2 și în Liga 3.

Sâmbătă, 22 mai, cu câteva ore înaintea de începerii finalei de pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, fanii vor avea acces la întâlnirea Unirea Slobozia – Comuna Recea, din manșa retur a barajului pentru menținerea în Liga 2, care va începe la ora 11:00.

ADVERTISEMENT

O altă partidă cu spectatori înaintea finalei Cupei României va avea loc în Liga 3. Tot sâmbătă, de la ora 13:30, se vor întâlni Oţelul Galaţi și Dacia Unirea Brăila, în prima manșă a barajului pentru promovarea în divizia secundă.

Cum se poate intra pe stadioane

Conform protocolului semnat de MTS, la meciurile din Liga 1 tribunele vor putea fi umplute până la 25% din capacitate. Singura excepție o reprezintă ”evenimentele-pilot”, care vor putea primi derogarea doar de la Comitetul pentru Situații de Urgență, la propunerea MTS, și doar cu avizul celor de la Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Pe stadioane vor putea participa la meciuri doar acei suporteri care au cel puțin zece zile de la administrarea celei de a doua doze de vaccin sau dacă vor prezenta un test PCR nu mai vechi de 72 de ore, ori un test rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Pentru a evita aglomerația, toate porțile de acces vor fi deschise, iar suporterii vor fi îndrumați către o anumită intrare, pentru a evita astfel aglomerația. Suporterii vor trebui, de asemenea, să respecte marcajele și să păstreze distanța socială de minimum 1,5 metri.

ADVERTISEMENT

Trei scaune libere între spectatori

Persoanele care vor prezenta la intrarea pe stadion probleme respiratorii, tuse sau febră nu vor fi lăsați să intre pe stadion, iar controlul corporal se va face doar vizual, fără a atinge persoana în cauză.

Suporterii vor trebui să prezinte de bună voie ceea ce au în buzunare. În cazul în care se decide că e nevoie de un control corporal amănunțit, acesta va fi făcut doar de stewarzi cu măști de protecție și mănuși, care vor fi schimbate la fiecare utilizare.

Niciun suporter nu va intra pe stadion cu un bagaj de mână mai mare decât o coală A4, iar așezarea în tribune va fi făcută în așa fel încât locurile în care spectatorii se pot așeza să fie marcate, iar între ele să existe o distanță minimă de 1,5 metri. Astfel, fiecare fan trebuie să aibă trei scaune libere în jurul său și e obligat să nu își părăsească locul pe tot parcursul meciului. În caz contrar, vor fi nevoiți să părăsească stadionul.

ADVERTISEMENT