Pariuri sportive

Begu a pierdut FINALA de la Moscova în 3 seturi!

După două ore şi 29 de minute, Irina Begu a pierdut lupta cu Pavliucenkova pentru trofeul WTA de la Moscova. Rusoaica s-a impus în 3 seturi, scor 6-4, 5-7, 6-1. ”A fost o săptămîna minunată...
19.10.2014 | 20:42

După două ore şi 29 de minute, Irina Begu a pierdut lupta cu Pavliucenkova pentru trofeul WTA de la Moscova. Rusoaica s-a impus în 3 seturi, scor 6-4, 5-7, 6-1. ”A fost o săptămîna minunată la Moscova şi vreau să revin aici. Mulţumesc şi sponsorilor şi echipei mele”, a spus Irina Begu după finala pierdută.

1-6 Pavliucenkova se impune în 3 seturi şi cîştigă trofeul de la Moscova.

1-5. Begu rămîne în meci, rusoaica va servi pentru trofeu!

0-5. Rusoaica se apropie cu paşi mari spre cîştiarea trofeului de la Moscova.

0-4. Pavliucenkova cîştigă al 4-lea game la rînd.

0-3. Irina Begu este din ce în ce mai nervoasă, iar rusoaica profită: ”Şi-a ridicat nivelul. Dacă te simte tare şi pe tine se sperie. Ţi-a dat cîteva incredibile, n-ai avut ce să faci! Trebuie să vii mai hotărîtă la vole”, i-a spus Cruciat Irinei.

0-2. Rusoaica se distanţează după un nou game lung, în care Irina Begu a reuşit o lovitură de efect!

0-1. Pavliucenkova îşi face serviciul!

A început setul al 3-lea!

2

7-5. Irina Begu se impune în setul secund!

6-5. Irina Begu reuşeşte break-ul şi acum serveşte pentru a duce meciul în setul decisiv!

5-5. Rusoaica a greşit foarte mult în acest game, ceea ce îi permite lui Begu să egaleze!

4-5Anastasia Pavliucenkova cîştigă game-ul, iar cum are şansă să cîştige meciul!

4-4. Irina Begu rezistă eroic! Reuşeşte să cîştige pe propriul serviciu şi priveşte încrezătoare finalul setului secund.

3-4. Irina este din nou în dificultate. Rusoaica ia 3 gameuri la rînd. ”Dacă dai lung, greşeşte. Dacă dai cu dreapta, vine şi ţi-o schimbă. N-ai scos nici un cuvînt azi. Azi e una din zilele alea… Hai, încredere! Împinge în picioare! Mă bucur că eşti liniştită. Continuă să creşti”, i-a spus Adrian Cruciat Irinei în pauza dintre gameuri.

3-3. Anastasia Pavliucenkova egalează.

3-2. Begu a riscat foarte mult în game-ul 5 şi a fost foarte aproape să reuşească un nou break, din nefericire pentru ea, rusoaica a lovit bine mingea şi a avut şi noroc.

3-1. Irina reuşeşte o serie de lovituri care au pus-o în dificultate pe Pavliucenkova! Al 3-lea set la rînd cîştigat.

2-1. Românca profită de greşelile rusoaicei şi preia conducerea în setul al doilea.

1-1. Irina Begu îşi face serviciul, nu cu emoţii însă!

0-1 Pavliucenkova îşi face serviciul şi preia conducerea în setul secund.

A început setul secund!

stats

4-6. Primul setu este cîştigat de Pavliucenkova după 52 de minute.

4-5. Irina face din nou break! În acest prim set, Begu s-a descurcat mult mai bine pe serviciul adversarei decît pe al ei.

3-5. Pavliucenkova obţine încă un break şi acum serveşte pentru încheierea setului.

3-4. Irina Begu îşi revine şi face break-ul!

2-4. Begu îşi revine după discursul antrenorului său şi cîştigă game-ul!

1-4. Irina Begu nu se regăseşte.”E mult mai activă ca tine. Eşti puţină în spate. Ai început bine. Eşti prea pasivă. Găşeşte liniştea, găşeşte agresivitate. Fii activă! Mergi peste ea!”, i-a spus Adrian Cruciat Irinei în pauza dintre game-uri.

1-3. Rusoaica se desprinde. Irina Begu este în dificultate. Dreapta nu-i merge deloc bine româncei!

1-2. Pavliucenkova preia conducerea.

1-1. Rebreak Pavliucenkova! Irina Begu pierde pe propriul serviciu. Rusoaica a fost mult mai agresivă

1-0 pentru BEGU! Un prim game lung, de peste 10 minute. Pavliucenkova a fost pusă în dificultate pe propriul serviciu la fiecare punct de Irina.

A început partida! Pavliucenkova serveşte prima.

12:00 Cele două finaliste se încălzesc.

FInala de la Moscova dintre Irina-Camelia Begu – Anastasia Pavliucenkova se va disputa la ora 12:00 şi va fi transmisă în format LIVETEXT pe WWW.FANATIK.RO

Irina-Camelia Begu a reuşit calificarea în finala turneului de la Moscova după ce a eliminat pe rînd, jucăoare mai bine cotate cum ar fi Ekaterina Makarova, cap de serie numărul doi sau Lucie Safarova, cap de serie numărul 4. Românca va juca finala de la Moscova în faţa Anastasiei Pavliucenkova.

Irina Begu a fost mereu o prezenţă discretă şi chiar dacă în anul 2012 a ajuns pînă pe locul 35 în clasamentul WTA, tot a stat departe de lumina reflectoarelor. Nu a ales de la început tenisul, înaintea sportului alb, studiind alte două discipline.

image-2014-10-18-18330207-41-irina-begu-moscova

Visa să devină gimnastă

Irina Begu a cochetat cu gimnastica în anii copilăriei, a făcut şi handbal. Mătuşa ei a sprijinit-o să facă tenis, fiind prima ei antrenoare, cînd Irina avea doar 3 ani. Nu provine dintr-o familie bogată, mama ei fiind funcţionar public şi tatăl, electrician.

A fost susţinută financiar de mătuşa ei, Aurelia Wagner, fostă jucătoare de tenis, stabilită în Germania: “I-a pus racheta în mînă şi a ajutat-o financiar, a descoperit-o şi a format-o”, declara în urmă cu ceva vreme Steluţa, mama Irinei Begu.

BCR LADY RO -vineri - (277)

Colegă de bancă cu Sandra Izbaşa

Irina Begu şi campioana olimpică la gimnastică, Sandra Izbaşa au fost colege de bancă şi sînt cele mai bune prietene: “E cel mai tare cuplu de eleve pe care l-a avut în istoria ei şcoala la care au învăţat Irina Begu şi Sandra Izbaşa. Au fost colege de bancă în clasele I-VIII. Ambele sînt steliste, vorbesc foarte des la telefon, se văd când au timp, sunt ca două surori gemene”, declara mama jucătoarei în urmă cu ceva timp, conform Libertatea.

În anul 2008, cînd Sandra era campioană olimpică la gimnastică, Irina a devenit dublă campioană europeană la juniori. A fost anul în care Begu a cîştigat cele mai multe turnee ITF din carieră: 4 la simplu şi 5 la dublu.

SetHeight600-IrinaBegu2-2

Început dificil în WTA 

În anul 2008, Irina Begu a făcut pasul spre WTA. Schimbarea de nivel s-a văzut şi a fost eliminată în calificări în primele 6 turnee WTA jucate. Prima dată a jucat pe un tablou principal la Budapesta, fiind eliminată de Shaar Peer. Irina Begu a început anul 2011 de pe locul 234 WTA şi fără nici o victorie în circuitul de elită. Însă, în anul 2011 a reuşit să îşi ridice mult jocul şi să joace primele două finale din carieră în WTA.

Prima finală a fost în 10 aprilie la Marbella, turneul favorit al româncei. Adversară în finală i-a fost bielorusa Viktoria Azarenka, care s-a şi impus în ultimul act cu scorul de 6-3, 6-2.

irina_begu_victoria_azarenka_10245000

A doua finală a anului a fost în turneul de la Budapesta, acolo unde Irina Begu a jucat împotriva lui sportivei din Italia, Roberta Vinci. A fost un meci disputat, însă experienţa mai mare a italiencei a ajutat-o să cîştige la capătul unui meci maraton, scor 4-6, 6-1, 6-4.

nici-a-doua-nu-i-norocoasa-pentru-irina

Primul şi singurul turneu cîştigat

Irina Begu şi-a continuat ascensiunea în anul 2012. A jucat sferturi de finală la Acapulco, Palermo şi Linz, însă vîrful de formă l-a atins spre finalul sezonului.

Pe data de 15 septembrie 2012, Irina Begu juca a 3-a finală dintr-un turneu WTA la Taşkent în Uzbekistan. De această dată, Irina Begu reuşea să cîştige turneul după o victorie în două seturi, scor 6-4, 6-4 cu croata Donna Vekic.

irina-begu-ok1

Declin din cauza accidentărilor

Anul 2013 a fost sub zodia accidentărilor. A reuşit să cîştige un titlu WTA la dublu alături de Anabel Medina Garrigues pe iarbă la S’Hertogenbosh. A încheiat anul pe locul 124 WTA.

us-open-irina-begu-a-fost-eliminata-in-turul-2-de-roberta-vinci-130845-1

“Apreciază ce faci! Nu juca să nu pierzi!”

Irina Begu a luat-o de la capăt în anul 2014 cu un nou antrenor, Adrian Cruciat. În vîrstă de 31 de ani, Cruciat a obţinut cea mai bună clasare în clasamentul ATP în anul 2008, cînd a fost al 148-lea jucător al lumii.

adrian cruciat foto atp 1

Cruciat este omul care i-a redat încrederea Irinei Begu, lucru care s-a văzut cel mai bine în meciul din sferturi la Moscova. Begu a pierdut primul set cu 6-1 în faţa Ţvetlanei Pironkova, moment în care a cerut o pauză de antrenor. Atunci, Cruciat i-a redat încrederea spunînd: Apreciază ceea ce faci până acum. Şi de aici, poţi să câştigi! Nu juca să nu pierzi! Hai, capul sus! Încerci să faci ce trebuie, faci exact ceea ce ne dorim! Ai încredere în tine!”, a încurajat-o antrenorul.  Rezultatul s-a văzut şi Irina Begu a cîştigat 6-3, 6-2.

332372_332372_captura_begu_cruciat

Pe urmele Simonei şi meciul carierei

Simona Halep este deţinătoarea titlului la Moscova. Românca a reuşit să cîştige în capitala Rusiei în 2013 după ce a învins-o în finală pe Samantha Stosur în două seturi, scor 7-6, 6-2.

Simona-Halep-Moscova

Acum o altă compatrioată va juca ultimul act în Rusia, în timp ce Simona Halep se pregăteşte de Turneul Campioanelor de la Singapore. Finala de la Moscova este cel mai important meci al carierei pentru Begu, care va reveni după acest turneu în top 50 WTA. Adversara din finală a Irinei este rusoaica Anastasia Pavlyucenkova (25 WTA), sportivă care are 6 turnee WTA în carieră. Meciul va avea loc duminică de la ora 12:00.

Brisbane+International+Day+3+Vst956U1lndx